Pav-la, нямам никакви оплаквания- нито течение, нито болки, нито парене. И двете ми лекарки на прегледите казват, че не изглеждам като човек с инфекция. Много микробиологии съм пускала заедно с ДМ от години. Никога не са ми били изолирани бактерии. Последната ми чиста МБ беше преди да родя. После мисля, че през 2017-та пуснах контролна цитонамазка и МБ, понеже вече бяхме решили да опитваме за второ дете. За мое голямо учудване излезе Ешерихия коли. Лекувахме я според антибиограма, на следващато изследване излезе стафилокок, доколкото помня, лекуах и него, после излезе друга бактерия. Започна се едно въртене в омагьосан кръг- лекувам едно, после излиза друго. Започнах да пускам и директни микроскопии и се установи, че съм с оскъдно количество лактобактерии, които все повече намаляваха, докато накрая изчезнаха напълно. Много съм обнадеждена, че все пак са се появили отново.
Иначе на мен ми дойде одеве. Криво ми стана, нещата изглеждаха толкова обещаващо от една страна, макар че съм наясно, че с диагнозата на ММ, шансовете бяха ниски. Имах хубав фоликул, естрадиолът растеше много добре, лигавицата беше с перфектни размери за имплантация, проследих и се уверих, че фоликулът се е спукал. Мъжът ми се разочарова и започна да се самообвинява. Може би този вискозитет при него продължава да пречи. Първия път се считаше, че той създава проблеми. Аз не съм сигурна обаче дали тръбите ми са все още добре. Мисля си дали да не се насочим към ИКСИ на ЕЦ или с минимална стимулация. Ще си самофинансираме процедурата, ако трябва, за да не чакаме. Не искам пак да правя цветна снимка, че след нея се налага да пия антибиотици, а за моите лактобактерии всеки антибиотик е пагубен. Малко ме е страх да рискуваме с инсеминация. Все пак имам едно секцио, имам бактерии и тази микоплазма, която не се знае от колко време си я мъкна, макар че четох, че уж рядко причинявала подобни проблеми.
Момичета, микоплазма хоминис лекува ли се лесно? Някоя от вас сблъсквала ли се е с нея? Аз ще ходя в понеделник да ми изпишат антибиотик и мъжът ми също ще пие.
От доста време искам да се обърна към хомеопат, но някой по- лесно достъпен, а не да чакам месеци. Може ли препоръка за такъв за Пловдив?