Здравейте и от мен. Послендите 4 дни съм.... Тери мерси, че писа. Клекнах хора, излязоа гинетичните.хетерогинозен тип 4g/5g за PAI
хетерогинозен тип i/d аce
хетерогинозен тип C/T za 677C>T с намалена ензимна активност от 30-40%...MTHFR 677CT = хетерозиготна мутация във вариацията 677СТ – 30%-40% загуба на функция на ензима не знам дали трябва да си правим това съвместното с партнйора криотип... не знам как да го интерпретирам... изобщо криво яко...
от друга страна стискам палци на Хелиантус- браво че сте хванали О <3
Надявам се че никой от тук няма като мойте изменяния... ако има нека да драсне, че клекнах... :/
това намерих за mthfr
Мутацията MTHFR C677T съществено допринася за завишени нива на хомоцистеин. Хомоцистеин е аминокиселина, която се получава като oстатъчен продукт в разграждането на протеините и завишените му нива се свързват с риск от инфаркт и инсулт.
MTHFR C677T Завишеният хомоцистеин е също рисков фактор за повтарящи се спонтанни аборти, ,прееклампсия, отлепване на плацентата, дефекти на невралната тръба и други, свързани с бременността проблеми. В черния дроб метионинът се конвертира до SAM-e (s-adenosylmethionine), който има анти-възпалителни функции, подкрепя имунната система и помага за синтеза на важни за мозъка вещества като серотонин, допамин и мелатонин. SAM-e често се препоръчва като хранителна добавка на хора с депресии.
Според американския лекар, д-р Бен Линч, изследовател на ефекта от MTHFR мутацията, SAM-e е нужен за синтеза на CoQ10 (отговорен за качеството на яйцеклетката) и л-карнитин (отговорен за качеството на семенната течност). Тези две хранителни вещества се препоръчват на хора, които искат да подобрят фертилността си и да увеличат шансовете си за зачеване.По отношение на фолиевата киселина – метилираната форма е фолат или метил-фолат или метилхидрофолат. По отношение на В12 метилираната форма е метилкобаламин.