Номерът е листовки и логика. Аз също като Маги- препрочетох закона, решавах листовките (по мое време нямаше мобилни приложения) и после само при грешка се връщах на закона.
Тери, много е готино да си зубър. Аз много обичам. Ако знаеш Улицата, имаше един, който все знаеше и после викаше - Ах, как съм умен и как знам. Любимо ми е!
Иначе не мисля, че размиваме темата с Турция. Напротив. Важно е да се знаят основните моменти и да не се вярва на митове. Да се отсява истината. Микроскопи, инкубатори, лаборатории или хора... Важно е. Техниката вече е достъпна за всички. Няма нещо, което го има по света от поне 4-5 години (да не кажем, че понякога сме сред първите, които го използват), а да го няма в България, особено ако може да се взимат допълнително пари за него. Ноу- хау (или на френски савоар- фер) на Турция не може да е толкова строго пазена тайна. Може би имат по- добре обучени специалисти или знам ли, но това с 65% и силни микроскопи ми звучи несериозно.
Има един момент, който е много силен в България- чуждото е по- добро, нашите са посредствени и тн. За жалост и в медицината има голяма доза реклама, което, поне според мен, е малко в конфликт с етиката. Предлага се подобно или същото нещо, но облечено в думи и лъскаво и хората вярват, но за тях е надежда и сламка, за която да се изтеглят.
Колкото и да е грозно- близки си продадоха апартаментите, за да починат в Турция, а можеха да си го направят и у нас.
Много мои познати с близки с онко заболявания обърнаха света да си закарат близките в Германия, Франция и Австрия. Около 95% от тях се върнаха в България, защото лекарите от другите страни казаха, че за тях се прави същото, каквото би се правило и там. Проблем е, че това са хора от големи градове. Ако бяха не от Варна, а от Омуртаг- ами нямаше да е същото.
Смесвам нещата. Знам, че е различно, но принципът не е.
Снощи се рових и никъде на видях нищо за техника или нещо по- специално, освен в нашите форуми или в сайтовете им с рекламна цел.
Ния да е много здрава и палава!
Успех на всички@