0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #700 -: Април 17, 2019, 13:08:16 pm »
Фани, аз ти отговорих и в другата тема. Резултата е супер, стискам палци като повториш кръвния в петък поне да се е удвоила стойността. Успех  :)
Лина, по калкулаторите ми го изчислява 5-та седмица и 4 дни. Иначе ми е 12-ти ден закъснение.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #701 -: Април 17, 2019, 13:11:29 pm »
Нова съм, нещо не съм много запозната с форума! Извинявай!😁😘 И много ти Благодаря, че ми отговори!😘
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #702 -: Април 17, 2019, 14:16:56 pm »
Момичета много благодаря за инфото.
Тери, МАги мей Мише  :bighug:
Ще пусна тия дни и витамините и другата седмица с всичко при лекарката.
Тери късмет с микробиологията. След всичко и мен много ме мъчи тя...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #703 -: Април 17, 2019, 14:31:21 pm »
Сладурки, бях сега до Храм Св. Йоан Рилски. Запалих една свещичка и за всички тук. :grouphug:   Редакция, да не флуудя. Ехе Мише...:* Тери, Амин.
« Последна редакция: Април 17, 2019, 14:33:32 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #704 -: Април 17, 2019, 14:32:19 pm »
Говорихме с докторката. За пореден път просто се уверявам, че тя е моят лекар.  Разбрахме се, че ще ида първо при доц. Русев. Тя каза съвсем обратното на това, което коментирахме. Според нея той правил много индивидуални  назначения откъм дози. Каза, че дори не го познава, просто отнякъде тръгнала мълвата, че тя работи с него и жените започнали да ходят сами при него и да й носят резултати и от там тя го харесала и вече го препоръчва.
Ще се обадя за час.
Разбрахме се за самия трансфер и какво да променим или да не променим да обсъдим след като се видя с него.
Даже не я интересуваха толкова НК клетките, колкото
Някакво изследване за ембриотоксини, което той щял да ми пусне.
На ЕРА тест останах с впечатление, че не разчита, базирайки се на техните случаи.
По принцип каза, че и ЕРА и имунология са след трети трансфер, но с оглед на това, че ембрионите са ни хубави, аз нямам очевидни проблеми, предпочита да ида до София.
Ще Обеля още един слой на кромида. Хем Мишо ще получи почивката, която искаше 😀
Апбт, благодаря. Дано ни освети с надежда
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #705 -: Април 17, 2019, 15:05:37 pm »
И мен микробилологията за сега най-много ме притеснява момичета и още не мога да си обясня защо с лоша микробиология (уреаплазма) ми направиха инвитрото  :ask: егати практиката. Ще говоря със Стаменов да почнем да я лекуваме тая гадина преди да си взема заповедта. Планувам Юли-Август да забременявам :) Ей бременелки няма ли да ни поръсите с малко бременен прашец да си минем под него както си му е реда, белкем и нас ни хване  :hug2:
Лина хунаво е че си се сетила и за нас да си помислиш в църквата. И аз като ходя да паля винаги споменавам цялата група.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #706 -: Април 17, 2019, 15:23:20 pm »
То 11000 видях след 1000. Ако става дума и 16000 съм виждала, но не просъществува бременността.
Тери, следвай плана на докторката си. Дано да не чакаш дълго време.

Аз се сдобих с Хашимото. Да ми е честито. На ехографията ще имам повече информация. За сега по 0,25 левотирокс за 6 седмици и ще видим какво ще стане.

Маги мей, как с уреаплазма инвитро? Странна работа.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #707 -: Април 17, 2019, 15:38:47 pm »
Защо Хашимото, Павла, какви са ти стойностите?
Аз бях с 3.8 ТСХ, 170 ТАТ при горна граница 115, това след плъховете. С 0.25 Л-ТИРОКСИН и 2х1 Цефасел бутнах в норми. Даже ТАТ ми е 25 последно. Докторът каза, че го хванах на време, но не спирам Цефасел до забременяване, за да не се вдигне пак
15 май от 15 часа съм в София. Май доста оптимален е процеса. Консултират те, пускат изследвания на място и после имаш в онлайн заключенията терапия преди трансфер и след трансфер. При въпроси докторът си говорил на дълго и на широко по телефона с пациентките. Видях, че това е клиника Малинов. Преди и да помислим за инвитро гледах риалитито им и бях решила,  че там ще ходя, ако се наложи инвитро. Бях решила, че там ще ми открият всички проблеми и ще забременея при посещение на тяхната клиника. Е опрях до тях, дано и другото съм познала
« Последна редакция: Април 17, 2019, 15:52:12 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #708 -: Април 17, 2019, 15:40:28 pm »
е, как няма magi mei <3 чакам и утре да мине, пък да видим, ето, както казва Павла и при такива стойности , за съжаление, понякога така се случва...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #709 -: Април 17, 2019, 15:45:55 pm »
Павла, добре поне, че си го хванала в началото. Дано се повлияе, както при Тери. Тъпа работа  :( Попита ли доктора, дали е подходящо да пиеш селен. Ако разреши го започвай. Той също помага на щитовидната.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #710 -: Април 17, 2019, 16:01:47 pm »
2,99 ТСХ, т3 и т4 в оптимална норма, тат 32 при норма 5,6 и мат 6,3 при 4,1.
Да мина ехографа и да видим от къде е променена структурата.

Ми, Тери, дано да е така, а да не те хвърлят в излишни притеснения. Какво си мисли твоята докторка? Вие вместо да опростявате, се забатачвате повече. Вярвам, че е тази година твоята и ще стане съвсем скоро.

Аз си поръчах фертилед пък да видим. То матката се прецаква, а аз за Я мисля, ама ще стане :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #711 -: Април 17, 2019, 16:09:38 pm »
Ей... доста са завишени. Ти каза, че раждането е било не особено по план, със Симеон проблемите и те е избило. Навсякъде все четях, че стресът го отключва това коварно Хашимото.
Тя не иска да ме забатачи, но притеснява я тази имунология. Просто каза, че иска да види има ли там проблем или няма. И ще говорим за бластоцисти и промяна при самия трансфер. Обясни ми, че по принцип имунология се прави бслед трети трансфер, но ако съм съгласна да я пусна сега. За да имаме повече информация, докато имаме повече ембриони. Вероятно да не е останала само една сламка и да лъсне имунологичен проблем и да играем на тото точно на прага на втора стимулация.
Успокоих се, че не иска ЕРА тест. Поне не за момента.
Според мен доста по-добре да ме прати при Русев, отколкото да беше казала лош късмет.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #712 -: Април 17, 2019, 16:18:09 pm »
Момичета какво ще кажете за тестостерон  0,49,при референтни стойности от 0,14 - 0,53,въпреки че е в нормата не е ли малко високичък
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #713 -: Април 17, 2019, 16:33:30 pm »
Супер си беше раждането. Аз в стрес не вярвам. От бременност е.

Извинявай, Тери. По-  тъпо не можах да го кажа. Естествено, че е по-добре да се направят изследвания. Просто този доцент не ми харесва нещо.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #714 -: Април 17, 2019, 16:39:21 pm »
Павла доктора каза, че уреаплазмата не може да е причина за незабременяването и просто ей така я остави.
И аз съм гледала риалититата на Малинов и много се чудя дали да не минем там. Съдбата явно е искала да те доведе до тях Тери :)
И аз съм с Хашимото като по учебник, моето се отключи от стреса от предишната ми работа. То къде ли няма вече стрес.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #715 -: Април 17, 2019, 16:44:52 pm »
Тери, сигурна съм, че ще останеш много доволна от доц.Русев. Носи си всички направени изследвания, обременяването с глюкоза също. Аз му занесох една папка, през годините всичко, което съм пускала и анализира цялото състояние на организма, препоръча ми гастроентеролог, за хранителния ти режим също може да го попиташ. На мен ми каза също за ембриотоксините, че само това не съм изследвала. Ще го пусна сега, ако това е проблема, колкото й трансфери да правим, няма как да са успешни. Но има решение и за този проблем. Има доста изписани теми, ако ти е любопитно потърси. Браво на твоята лекарка, харесва ми как процедира.
Благодаря за свещичката, Лина! 💖💖💖
Павла, нормално е да не ти допада доцента, информация имаш от момичета в нета, които споделят за еднакви лечения, НМХ през ден, мен това също ме притеснява, но той беше човекът, който ми обърна внимание за вит.Д, Б12, тромбофилия, че имам, в Щерев и дума не отварят на тази тема. Сама си казах, че имам и тогава ми изписаха фраксипарин, никой там не ми каза за спирането на аспирина преди пункцията, аз от вас разбрах във форума, д-р Мели добре, че писа. Много неща пропускат в тази голяма и натоварена клиника. Така че се радвам, че попаднах на този доц.Русев. Павла, няма да се даваш на това Хашимото, с твоята сила, бързо ще се оправиш с него.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #716 -: Април 17, 2019, 16:53:49 pm »
По последните изследвания имунологията влияе повече при плюс тест и последвал спонтанен аборт, а не при имплантация.Поне за тази периферната говорим.И друго преди имунологични трябва да си на 10000% здрава.Нито зъби, нито корем, нито дори хрема не трябва да имаш.Това веднага вдига НК клетките.А за жени с Хашимото имунологичните излизат винаги завишени, защото това е автоимунно.В последно време се правят изследвания и се доказва, че при Хашимото хич не са полезни тези вливки.

Моята приятелка имаше 3 и и ги върнаха и трите.Сега остава да направят само генитични.Те няма къде вече да ходят имат всичко!Дори и вливки пари тя, заради завишени НК клетки.Плюса е, че има първа имплантация, до сега за два опита в предната клиника не се стигаше до имплантация.

Аз не знам какво съм броила, но съм решила, че 7-ми ден е утре, а то е днес.Ей сега тичах до лабораторията, та по-късно ще докладвам!  :oops:


Хашимотото е коварна болест.Много следете тялото си, вижте вие самите в какви норми се чувствате добре, около каква стойност на ТСХ, фТ3 и фТ4.Хубаво е последните два хормона да са около 75% от стойността т.е. да са в горната половина на референтните, ако са в долната значи нещо не е ОК и скоро и ТСХ ще реагира. Не яжте бързи въглехидрати, не да ги ограничите съвсем, но да внимавате.Безвъглехидратна диета също не е ОК, трябват си и малко въглехидрати на жлезата.Движение, магнезии, вит. Д, вит. б12, желязо, защото Хащимотото изчерпва желязото, повече месо и то червено, риба и суб продукти.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #717 -: Април 17, 2019, 17:04:11 pm »
Може, момичета. Не съм го виждала, но нали се уча за свекърва, като от вица за момчето, което отишло при майка си, извадило 3 снимки и казало:" мамо, аз се ожениш. Познай коя е снаха ти!"
"Ей тази в средата.
Как позна, мамо? Тя е!
Ами само като я видя и ме дразни л.
И аз така. Предубедена съм. Пък и пациентките им със Сигридов са фанатични малко и все пак изписва доста спорна терапия.

Аз не вярвам в стрес, а Чернобил, бомбите над Сърбия с обеднен уран, модерния, но нетипичен начин на хранене с хималайска сол, водорасли и подобни, замърсяване на въздух и храна, и тн.

Маги, всичко ми е в норма. Сега се сетих, че тя тръгна да казва, ме при антиагреганти и антикоагуланти по време на бременност е хубаво да се взема левотирокс, защото..   И влезе секретарката. После и аз забравих да питам.
Много, многооооо стиснати палци!
« Последна редакция: Април 17, 2019, 17:10:09 pm от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #718 -: Април 17, 2019, 17:19:03 pm »
Магииии, чакаме с нетърпение, стискам палци и на краката!
 :bfp: :bfp:
Павла, харесва ми вица. Хахах... Ще го ползвам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #719 -: Април 17, 2019, 17:20:41 pm »
Магииии хайде мила,покажи го това хубаво ЧХГ. Снощи те сънувах в едно заведение. Надявам се да е за хубаво ! :bfp: :bfp: 🍀🍀🤞


Редакция : върнах се от болницата,минала е овулацията,аз я усетих вчера. Взеха ми кръв,в петък пак и в 14 часа в петък ще сложат лепилото и в понеделник биопсията.
« Последна редакция: Април 17, 2019, 17:26:15 pm от Cruella De Vil »