0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #580 -: Април 16, 2019, 10:25:43 am »
Ами след тансфер не дава докторката секс. Да не ръгаме бебетата :D :D :D Сигурно, за да не се предизвикват контракции на матката. Нищо чудно, че му се правят бебета вкъщи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #581 -: Април 16, 2019, 10:28:38 am »
Ливайн бих го уважила и аз  :oops: Иначе, аз колкото повече НЕ правя,толкова повече НЕ ми се прави. Важи и за обратната максима хахахах Слънчицето, ами много се радвам за такова ниво на осъзнатост. Нашия иска някой да му каже че НЯМА как при нас 100% да се получи без асистенция и затова си караме така. Никога не съм мислела, че точно аз не бих могла да убедя някого в нещо, но хоп. Проблема  е че той не присъства в повечето време и не вижда всичките излизания от работа, таймиране, път от единия до другия край на София и ей такива. Сигурна съм, че ако той беше на мойто щеше да размисли... пффф я ,кажете така ли ще мъчи до спирането на приема на дуфастона, демек 19ти?
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #582 -: Април 16, 2019, 10:29:59 am »
Здравейте, момичета!
От вчера ме почна едно гърло, ама много силни болки. Имунната ми защита е супер зле. След трансфера ми направиха вливка с интралипид, отделно пих и Медрол, и двете понижават имунитета. Нормално ли е двете неща заедно, как мислите? Аз почвам да нищя нашия неуспех.
Снощи се сънувах бременна, търся притеснена лекарката да ми изпише фраксипарин, нея я няма и помолих друг лекар, голямо напрежение и страх изпитвах в съня си.
Маги, не остана и ще видиш хубавото ЧХГ.  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #583 -: Април 16, 2019, 10:34:51 am »
Kukapetal, на една дружка в Селена са й изписали двете неща заедно също. Правилно си се запътила към търсене на отговори, ако има такива. Аз лично се консултирам с д-р Мели, защото ми дава идеи и дори ми отговаря на въпроси, които все още не съм си задала.
apbt88, ако не е станала работата този месец е много кофти усещатането, че аха да ти дойде, ама лекаствата го подтискат. На мен днес ми е 39 ден от цикъл  8O (все още съм на лекарства, утре ги спирам)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #584 -: Април 16, 2019, 10:39:16 am »
привет Kukapetal, браво че се организираш и действаш. Нормално е да го сънуваш, това помага в дълъг план. teri_90, ужасссс , поне малко е останало и ще ги спреш. Мен много ме напъва в момента, направо е ужасно. ;/
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #585 -: Април 16, 2019, 11:23:32 am »
Тери, тук съм и ви чета всеки ден и се радвам и тъгувам заедно с вас. Гошо като твоя Мишо иска да караме на домашно няколко месеца, ама пусто то на две седмици ще ни се случи да правим секс един път, мъка, голяма мъка :D Писах за кампанията, организирана от Ню лайф и Деси Бакърджиева и му казах, че ако не ни изберат, май месец избирам друга клиника, защото няма да се върнем в Надежда и стартираме с инсетата. След 3 години опити стана, ама представи си колко често го правихме :D Има нещо друго, което забелязах, че забременявам есента. И двете ми бременности се случиха по едно и също време, и приключиха пак по едно и също време, макар че периода м/у тях е 9 години. Съвпадение ли е това или нещо друго? Това ме гложди от известно време.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #586 -: Април 16, 2019, 11:36:07 am »
Кукапетъл, съжалявам за това през, което преминаваш. Може би е хубаво да говориш с невролог за стимулациите. Ще стане следващият път и няма да има за какво да се притесняваш.

Тери, силно момиче си ти. Ще стане, явно просто с повече нерви.

Маги, дръж се, малко остана. Аз вярвам много в твоят успех и стискам здраво палци 🤞

Мише, не остана до прегледа, вълнувам се с теб! Скоро ще видиш своята Точица или точици!

Апбт, дано хич да не ти идва. А с втората бременност бях с ужасен ПМС, бях сууупер нервна, а пък то...

Иначе момичета, знам че даже и аз да се чувствам добре организма има нужда от почивка и хормоните да се наместят, ама нямам търпение вече. Като Павла каза искам да забременявам веднага след неуспех,  всеки месец  :D Днес заминавам, пак ще се потрудним по- късно ама пусти тест за О, само ми се хили и мига... За да е положителен трябва да е усмихнат и немигащ. Павла на теб по колко дни ти е показвал hight fertility? Ама не е справедливо... Днес ми е 19 ден от МЦ, овулациите в повечето случаи са на 17-18 ден, подигравка направо  :D. Поне ще изследвам хормони в Бг най- накрая, че последните са ми от преди 2 години май. Да си сменя билета е голяма мъка, а и неоправдано скъпо, затова реших, че ще бъде каквото стане.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #587 -: Април 16, 2019, 11:50:55 am »
Момичета, стягайте се и да завалят + тестове, стига дъжд. Тя и пролетта май отложи идването си, както нашите бебета. Но аз вярвам, че ще стане топло (подозирам много топло) и ще има бременни - много бременни.

п.п. Тери, като ти мине теста утре и д-р Петрова ти разреши секса, с това си уплътни почивката. Нали трябва да си починеш малко - запълвай си времето със секс с Мишо и шофьорски курс, та да нямаш време да мислиш щуротии. Пък и къща имаш да правиш, така де, да мислиш за обзавеждане, кухня, баня ...
Така е момичета, вярно отне ми 6 години, но си давах по малко почивка от изследвания и доктори. Не че можете да спрете, да го мислите, но поне за малко, да си отдъхнете и после с нови сили.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #588 -: Април 16, 2019, 11:56:44 am »
На който му се почива, да ме заведе на почивка :D :D :D Шофьорските курсове са на последен план в момента. Само те липсват.
Танче, добре ще направиш. За вашия случай  Ню Лайф е добра опция. Както и която и да е друга клиника, която пуска някои изследвания преди да прави процедури.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #589 -: Април 16, 2019, 12:08:49 pm »
Момичета, докато стана и си направя едно кафе и вие сте изписали света :) Лошото е, че забравям какво щях да пиша.
Инсеминациите са ви като административна спънка преди фонда нещо. Аз имам 50% успеваемост от тях. С добра стимулация и контрол си дават едни 20-25% успеваемост, а и инвитрото има около 25-30%. Не ги подценявайте, защото така си губите времето с тях и си хвърляте парите. Иначе най- лесно- отделяте 1500 лева, уговаряте се с лекаря и за 4 месеца на ЕЦ сте ги опаткали, но какъв е смисълът? Има си показания за инсеминации, ако не сте за такава, то тогава най- вероятно ще се класират по фонда.

Бъбреци и надбъбреци не е едно и също и правят различни неща. Функцията на надбъбреците е ендокринна, а на бъбреците отделителна, регулираща или инкреторна. Хормони на надбъбреците са: медула-  катехоламините адреналин  и норадреналин, а кората- кортикостероидните хормони- кортизон, андрогени и тн.

Тери, ти можеш, ако много искаш да минеш през ЛЛ и да видиш какво се полага по каса. Иначе от кръвта не знам освен уреа, креатинин, пикочна к-на, pH и електролити дали да изследваш друго. Иначе урина- относително тегло, белтък, клирънс, микроскопско изследване... Виз си личния лекар :)

При ниски нива на ЛХ за мен е логично да се подпомогне О с инжекция, а не да не се прави, при условие, че Е2 е добър. Не знам.

Кукапел, какво толкова ти има, че и вливка, и кортикостероиди?

Маги, дръж се. Никакъв фонд повече. Но имам усещане, че ти женска майка ще си :)


Тук преди трансфер, но ЗЕТ и преди инсеминация препоръчват секс, защото сперматозоидите подготвят лигавицата.

Хелиантус, май 3 дена ми е макс. Но ако е 4 дена, то тогава О може да е настъпила. Помня, че бях писала на клиър блу да ги питам. Програмирани са да засичат определен пик.

Утре съм на ендокринолог. Там ще е добре работата, ако трябват лекарства не ми е болка за умирана. Моето притеснение е евентуалната аденомиоза. Там става по- сериозно и няма оправяне.
Иначе за АМХ и стимулациите. На мен в България ми показва по- високи стойности. Тук след кломифен цитрат ми беше 0,75, после след 2-3 стимулации с Гонал- 1,35, а след общо 7 стимулации (1 с Кломифен цитрат, 5 с гонал и 1 с Менопур) 1. Тук като ми беше 0,75 или 1,35 в България ми беше 2,3, а после 2,45.

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #590 -: Април 16, 2019, 12:21:18 pm »
Благодаря, Павла! Ами чудя се, защото вече 5 дена ми се смее... Предишните 2 месеца нямаше мигащо човече от отрицателен ставаше директно положителен. А преди ми се е случвало да мига и по 10 дена... Така беше преди втората бременност, тогава реших, че О е била след като ми свършиха тестовете, ама кой знае. А сега извинете за описанието, но предишните няколко дена имах доста обилна ЦС, а от днес сухота... Дано пък е минала пустата О. Нещо не мога да овладея не мисленето  :D. Извинявайте, че ви занимавам толкова подробно с моята драма  :oops:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #591 -: Април 16, 2019, 12:24:33 pm »
HELIANTHUS, мерси мила. Предния път,когато бях бременна, не помня нито пмс, нито нищо. Амин дай Боже да си права. Хайде идвай си на родна земя да се заредиш с малко слънчице и позитивна енергия. Pesheck хайде да се обебваме :) Pav-la , доста изчерпателно мнение. Аз лично много благодаря за него и ти желая успееех!!!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #592 -: Април 16, 2019, 12:33:03 pm »
Pesheck, мааай те объркаха нещо :D
Helianthus, има възможност може би да е минала. На мен сега от прогестерона ми изчезна ЦС почти напълно. Та може вече да си овулирала и да ти се е вдигнал Прогестерона. Межуддурото ти и Cruella от всички най-малко занимавате по принцип, при все какви неща преживявате.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #593 -: Април 16, 2019, 12:45:58 pm »
Павла, незнам за медрола, от Щерев ми го изписаха веднага след трансфера. Вливката аз си я поисках, тъй като ми е предписана от доц.Русев и те ми я направиха за завишени НК клетки. Постоянно си мислих, че не е логично, но не съм аз лекаря и се доверих.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #594 -: Април 16, 2019, 12:55:43 pm »
Мерси Павла и за твоето мнение, и на всички, които писах те за фориомона. Вероятно нещо е имала предвид лекарката.
Хелиантус, при мен сега точно с ултразвук засякохме фуликул 20мм, с висок естрадиол-~1000(преди 3 дни беше~500) , а лх-то ми е ниско още, т.е. И тестовете ще са ми отрицателни или с бледи черти. Може би е нещо подобно положението и при теб.

Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #595 -: Април 16, 2019, 13:07:42 pm »
Здравейте момичета, аз днес направих изследванията- TAT,MAT, Тестостерон, Желязо и нов пролактин в друга лаборатория. Сега ще чакам резултатите и в петък съм пак на ендокринолог
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #596 -: Април 16, 2019, 13:14:23 pm »
Абпт, едно от хубавите неща на Зачание е, че мога да си графоманствам на воля :)

100% е имала нещо предвид. Може да не е харесала фоликула на ултразвука. Все пак един ЛХ нищо не значи.

Кукапел, с цялото ми уважение към титлата, ученето и авторитета на доц. Русев, ама имам чувството, че големи тъпотии предписва. Аспирин няколко седмици- ама колко, ама кога, ама това през ден не играе нищо и този НМХ през ден пък е пълна тъпня. А из групите гледам, че поголовно изписва Натаспин. Пари ли взима за това, не знам, а и не ме интересува, изследване ли прави, че нали няма данни за влиянието върху бременната и плода, ама чак пък на всеки.
Колко ти бяха НК? Тук не зачитат НК, но ако има нещо в имунните изследвания, което ги притеснява изписват само кортикоиди.

Хелиантус, май че е минала о. Дано да сте я хванали :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #597 -: Април 16, 2019, 13:27:42 pm »
Ами аз , тайничко се бях засилила към инвитро, Павла, но така поставено и с коментарите, през времето натежа мнението ти. Мен пък сега ми отмина ПМС -а. Май утре ще се тествам, не знам как ще издържа 19ти. 8O   редакция: Хелиантус, и на мен , сега ми се появи някакво кремаво течение, незнай откъде... :?
« Последна редакция: Април 16, 2019, 13:35:10 pm от apbt88 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #598 -: Април 16, 2019, 13:38:45 pm »
Ако е минала трябва да сме я хванали, че бая се потрудихме  :D
Минават ми едни такива мисли да ида на преглед утре примерно да го видим този фоликул до къде е, но не знам къде, а и не знам има ли смисъл.

Апбт, дано! Стискам палци! Ако не скоро ще се местим всички!

Джулия, успех със изследванията!
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #599 -: Април 16, 2019, 13:39:18 pm »
Аз все още имам проблеми с влизането в сайта :-( Затова и по рядко пиша.
 Предната седмица ми мина пункцията на кистата сега чакам хистологичното изследване и да ми дойде и преглед после...
 След като се събудих от пълната упойка никаква болка, дискомфорт, нищо не усетих.
Чудя се защо тогава ми правиха лапаро предният път като е можело и с пункция да мина. Пак СА 125 ми беше в норма, пак еднокамерна?