0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #500 -: Април 14, 2019, 12:51:48 pm »
Е, нееее..... Много съжалявам, много, Тери!
 :bighug: :bighug: :bighug:
Как да вярвам, незнам, аз няма да пиша известно време, не съм позитивно настроена...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #501 -: Април 14, 2019, 13:01:33 pm »
Тери, много хубав план си си направила. Също така, ако има вариант да се върнат размразените на естествен цикъл без много допълнителни препарати, може би е добре. Колкото по-близко до природата, толкова по-добре.

Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #502 -: Април 14, 2019, 13:35:38 pm »
Здравейте, момичета! Вчера ми беше пункцията, но за съжаление пак не извадихме нито една яйцеклетка от  фоликула. Това ми е за втори път, като този пих фемара, но без резултат. Сега на 24.04 ще си взимаме заповедта от фонда и ще започваме стимулация. Не знам точно какво е очаква, но дано да даде резултат,че не знам кога изобщо ще стигна до пункция с извадена яйцеклетка. До друго още не мога да стигна. Съжалявам много за отрицателните резултати, момичета. Вчера на пункцията пак толкова много момичета имаше. От една страна като им чуеш историите и как още не са се отказали е обнадеждаващо, надъхващо, но като чуеш и на други, че по 10 години вече се мъчат и не става и е отчайващо. Пожелавам на всички скоро да приключат мъките ни и да имаме много търпение, вяра и силна нервната система. 😁
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #503 -: Април 14, 2019, 13:57:27 pm »
Нелита, успех и дано стимулацията да даде хубав резултат.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #504 -: Април 14, 2019, 14:10:10 pm »
Благодаря, дано!
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #505 -: Април 14, 2019, 14:44:32 pm »
Тери, Нели прегръщам ви, съжалявам за неуспеха.
Вчера пуснах в Селена бета чхг и беше 0.5 повече никога няма да купя Престо.  :? Лекаря ми изписа до овулацията масло от вечерна иглика, през целия мц фолиева киселина, инозитол и коензим Кю10+Б група витамини, капки Хормил 3*10 бр капки и много спокойствие и да правя овупационни тестове. Дали ще окажат хубаво влияние тези добавки? 
Мечтите, не винаги са осъществими,, но когато искаме нещо толкова силно, то намира начин да дойде в живота ни!  :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #506 -: Април 14, 2019, 15:21:03 pm »
Тери, че ще продължиш е ясно, просто не си човек, който се предава. Че ще успееш, също е ясно - упоритостта се възнаграждава.
Наистина си почини, запиши шофьорски курс - ще ти запълва времето и ще ти отвлича вниманието.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #507 -: Април 14, 2019, 16:13:50 pm »
Понеже не мога да смогна да изчета пиша по спомен.

Масово връщат на 3-ти ден, защото фонда не покрива изчакването до 5-ти ден.Ние си го платихме.При нашите показатели и години доктора беше съгласен и препоръчваше.Нашите ембриони са с качество.Тези който върнахме са АА и двата, имаме 2АБ, един ББ и последния тъкмо се беше превърнал в бластоцист и още не го бяха написали какво качество е.

При ЗЕТ-а излюпиха бластоциста предния път.Казаха, че така правят, защото от замразяването ембрионите стават с по-дебела обвивка и така им помагат.

Нелита, много съжалявам.Моята приятелка също прави с фемара стимулация и отговори много зле.

Аз днес също не съм бременна според мен си  :?

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #508 -: Април 14, 2019, 17:09:01 pm »
Тери, не знам доколко прилагането на всички там (не)известни нам техники, гарантира по-висок процент успеваемост, не съм се интересувала от такава статистика. Според мен, ако няма индикация за някоя от тях, не е необходимо да бъде прилагана, само защото “така се прави навсякъде”. Аз съм пациентка на “Щерев” и противно на споделеното по-горе (не помня кое момиче писа), никой от трансферите ми НЕ е бил с лепило. Може пък сега да се случват различно нещата, не знам. Правиха веднъж асистиран хедчинг на ембрионите, заради по-дебела обвивка (на пресен трансфер), но тогава тестът ми беше напълно отрицателен. При ЗЕТ-а не са ми прилагали нищо допълнително, освен подготовката с Естрофем, за което ти писах по-горе.
Знам, че в момента търсиш обяснение за неуспеха и си мислиш, че той може би е резултат от неприлагането на нещо си (което не е изключено да е така), но не на всяка цена това може да е причината. Тъпо и изтъркано звучи (и никак обнадеждаващо), но може би просто това не е бил вашият опит. Ще се случи. Търпение, упоритост и здрави нерви... и за съжаление, много проляти сълзи и объркани емоции и чувства ни коства тази безмилостна борба към това да прегърнеш своето така бленувано продължение.

Маги,  :crossfingers:
Това за фонда и изчакването до 5-ти ден не го знаех. Ние не сме плащали, но тогава и не стигнах до пресен трансфер и замразихме. Платихме си само “хотела” и после размразяването и трансфера.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #509 -: Април 14, 2019, 17:18:52 pm »
Маги, много рано. Каза, че в понеделник ще се депресираш. Ти поне имаш две имплантационен напоследък и знаеш, че и тогава нямаше симптоми. Бъди спокойна, с имплантацията се шампион. После само ще задържите нещата с терапия.
Нели, сега по фонда като те стимулират добре ще изкараш яйцеклетки. На мен Фемара по никакъв начин не ми действа. Когато съм пила подобни препарати си правех по един фоликул, както всеки друг месец.
Злате, ти всъщност колко опита имаш. Аз мислех, че си с един свеж трансфер и един успешен ЗЕТ.
Ние говорим с Мишо тези дни. Ще направим още един трансфер. След това ЕРА за мен. Ако всичко е наред при мен, пак трансфер. И ако нямаме късмет, може и да се ориентираме към южната съседка, защото те са добри при мъжки фактор. Но преди такива решения, ще си Прави спермограма, че иска месеци опити вкъщи. Това е плана. Дано не стигнем до края му.
Имам постижение, вдигнах се и изчистих.
Кукапетал, съжалявам много за това, което преживяваш. Втория неуспех по принцип трябва да  по-страшен, но като си спомня как преживях първия. Трудно ми е да кажа даже преживях, не знам как излязох от онова състояние. Цял месец ревях всеки ден, докато отивах на работа. Това е много тъмно и хлъзгаво място. Падаш все по-надолу. Затова напротив, трябва да споделиш целия си негативизъм, да говориш, говориш, докато ти омръзне. Така ще намериш и някои отговори може би.  Рано е да се отказваме!!! Много те прегръщам
« Последна редакция: Април 14, 2019, 18:12:43 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #510 -: Април 14, 2019, 17:34:16 pm »
Тери, имам две неуспешни инсеминации (на спукан и на неспукан фоликул), един канселиран опит още на етап стимулация (не реагирах, яйчниците ми “заспаха”), после още един опит със стимулация и свеж трансфер на 2 ембриона - идеални условия и показатели —> отрицателен резултат. Два месеца по-късно нова стимулация - един идеален ембрион, другият не се разви. Замразихме на 5-ти ден заради тънка лигавица. После пропуснах един месец, заради киста и на следващия - ЗЕТ на 5-дневен ембрион. Един. Всички опити са ми ИКСИ (ако има значение).

"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #511 -: Април 14, 2019, 17:48:52 pm »
Да, събрали сме се все с по повечко опити. И аз преди дребната съм с едно иначе, 2 ин витро та на ЕЦ. След Моника това ми е трето ин витро като имам и един ЗЕТ. Няма отказване. И не мислиш къде е проблема, аз ли направих нещо както не трябва. Просто действаш за следващия опит. Ужасно, ужасно трудно е. И не се затваряйте. Това пречи още повече. Ако спрете да говорите с хората, да споделяте, да излизате се обичате на бавна душевна смърт. От опит го казвам!

Прегръдки!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #512 -: Април 14, 2019, 18:14:14 pm »
Защо трето, Маги? Преди инвитро в клиниката на Владимиров и друго инвитро ли имаш за братчето?
Аз се успокоявам като чета за хора като теб и Златето. С неуспехи и след това напредък, защото доказвате, че може би понякога наистина е кофти късмет. А Павла така хубаво ми каза, че хората не сме уравнение, че да намерим неизвестните.
И все пак защо едно инвитро да е 30% шанс да успеем. Нали вкъщи като правим секс имаме шанс 25%, ако докараш до трансфер на ембриони не би ли трябвало вече да върви към 70-80% успеваемост. Аз пак решавам задачи 😀😀😀
Единственото приятно след неуспехи е, че си позволявам да ям тортички. А майка тъкмо е направила една с ванилов крем, бишкоти и ягоди

P*S* Обади ми се току що моя приятелка. Искат да ми дадат елей (свето миро) от Атонския манастир. Те са приятели на тукашния поп и той им носил, но то било срещу безплодие също. Сега трябва да се обадят на попа да го питат какво да правя с този елей.
« Последна редакция: Април 14, 2019, 19:42:34 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #513 -: Април 15, 2019, 01:08:21 am »
Тери, мисля, че е просто малшанс. Точно така се почувствах и аз след първия неуспешен опит (мисля, че съм разказвала тук). Бях на 29 г., проблемът ни беше само лошата сг. Върнаха ми 2 ембриона на 3 ден, качество Б. Останалите 4 ги замразиха още на 1 ден. Коментарът на лекаря беше, че в случаи като моя успеваемостта била 60 %. Да, де, ама това ме накара да се почувствам много зле, че съм от останалите 40. Със зетчето на Пешек забременях от ЗЕТ половин година по-късно (реших да изчакам, защото първите месеци цикълът ми беше полудял, после МБ не беше чиста дълго време, идваше ми да се гръмна, знаеш много добре как е). Върнаха ми три ембриона, четвъртият не беше преживял размразяването.
Както ми каза една съфорумка (помня го още, 10 години по-късно) “щом матката е добре, яйцеклетките са качествени и има по някой читав сперматозоид, въпрос на време е да стане”. И това много ми помогна. Оказа се права. Знам, че отдавна не пише тук, но съм й благодарна, както и н останалите момичета, които ме подкрепяха. Точно, както го правите вие сега. Прегръщам ви и дано другата година да си направите една бебешка среща.

П.С. Тортичките не е нужно да се спират изобщо (освен ако няма медицински показания).  :lol:
П.С. 2. Маги, моето палто силно възразява срещу факта да не си бременна. Ти си знаеш.  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Април 15, 2019, 01:11:52 am от blue_sky »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #514 -: Април 15, 2019, 08:39:59 am »
Тери, имам един опит в клиника Надежда преди това.Изкараха една яйцеклетка или две, вече не помня, знам че имах един ембрион и го върнаха на втори ден, толкова ги беше страх дали ще преживее още един ден.Нищо не стана.Остав, че реввах че не съм бременна ми се хвърлих в ужаса на ИЯР отново, заради лошия отговор.Въобще няма лесно по този път.

Деси, ще му дойде реда пак :)

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #515 -: Април 15, 2019, 09:54:53 am »
Ето такъв случай като на blue ми е много странен. 3 ембриона перфектни, в една и съща среда, защо само един се хваща? Една дружка също така забременя преди 2 месеца. И като каза, че са й върнали 3, а се хванало 1 и аз си помислих: "2 да бяха върнали и щеше да е неуспешно". Естествен подбор...
Ние скоро ще започнем да газим в дълбините на заемите от банки и нещата ще станат едни цветущи. Имаме вече проект от архитекти. Отидоха там 5к, сега ще подаваме в общината за одобрение за строеж и чакаме оферти от строителни фирми.
Радвам се, че поне си взех билета за концерта в Англия, защото, ако още веднъж бях пропуснала нещо, защото можеше да съм бременна без да съм бременна и щях да се гръмна. А и сега например не бих си позволила да си планувам подобни пътувания с оглед на предстоящите ЗЕТ, изследвания и заем.
« Последна редакция: Април 15, 2019, 10:10:07 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #516 -: Април 15, 2019, 10:05:22 am »
Добро утре момичета. Помагайте-цяла седми се опитвам да се свържа с фонда за номерче, но никой не вдига, звънях на поне 3 телефона дадени в сайта. Вие на кой сте звъняли?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #517 -: Април 15, 2019, 10:07:09 am »
Слънчицето по принцип може да се включи, но ако не ти се чака, потърси в историята на коментарите на Точица, началото на март ми беше дала номера
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #518 -: Април 15, 2019, 10:18:21 am »
Нелита, много съжалявам  за  неуспеха, дано следващият път е успешен!

Берил, съжалявам и за твоят отрицателният резултат. Престо  на мен ми беше изправил косата преди години когато бях далече още от идеята за деца.

Тери, имате план, въпрос на време е. Мога да си представя колко е тежко...

Маги, кога ще правиш теста?

На мен днес пак ми е отрицателен теста за О, утре пътувам... Уморих се от чакане и надежди....
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #519 -: Април 15, 2019, 10:21:52 am »
Helianthus, а теб защо пак те викат, какво ще ти гледат сега?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света