Здравейте, мили момичета и момчета! Искам да споделя нещо с вас и да получа вашите съвети, коментари или ... мълчание.
Както знаете, аз от 15 години правя консултации он лайн, които са безплатни за всички, независимо дали пишат в Зачатие или в други мрежи. Отговарям главно чрез имейли, но също и на лични съобщения тук и във фейсбук. Понякога, за да отговоря, ми трябва повече време, за да направя справки в литературата или консултация с други колеги.
Напоследък - имам предвид последните няколко години, но тенденцията се засилва, общуването в 90% от случаите протича по следната схема:
Питащ: Здравейте, д-р Даскалова, можете ли да ми кажете ... (следват въпросите).
Аз: Отговор (около 3 000 знака, това е един лист А4 за тези, които нямат представа за какво говоря).
Питащ: ... мълчание ...
Аз: след няколко дни - Здравейте отново, може би не сте получили предишното ми писмо, затова ви го препращам.
Питащ: ... мълчание ...
Кажете ми, скъпи приятели, какво е това? Какво стана с хората, защо са небрежни към протегнатата ръка; неуважителни към времето, което някой друг отделя за техните проблеми и как да запазя мотивацията си.
Аз че съм идиот е ясно.