Д-р Мели, благодаря за разяснението. Беше ми интересно да прочета. За мен лично, като неспециалист, ми е объркващо и сложно да направя разлика между скрининг и диагностика. Не се ли преплитат малко нещата? Може би оттам и двата полюса и нажежените страсти по конференции
Поддръжниците на изследванията може би смятат, че е добре бременността да настъпи при здрав организъм и оттам да са препоръките за скрининги (а не с цел диагностициране). Поне аз лично предпочитам да си знам проблемните области. Да не говорим, че съм поддръжник на профилактичните прегледи, защото е много по-лесно да се лекува в начален стадий, отколкото в напреднал. И всякакви такива изследвания за мен, са добре дошли, без значение дали с цел скрининг или диагностика, защото крайният резултат е един и същ - установяне или отхвърляне на дадено заболяване. Какво по-хубаво от това да знаеш, че си здрав?
Или пък, ако има проблем, да бъде хванат овреме
Разсъждавам си просто върху частта, в която НЕ се препоръчват изследвания свързани с метаболитни проблеми и разни други.
Охх, аз имам още приблизително 4 дена до очаквания цикъл... Чудя се дали да правя тест изобщо тази седмица. Иска ми се да изчакам и да видя дали ще ми дойде или не, но дали ще устискам? Ако тестът е отрицателен, супер, няма да го мисля повече. Ако обаче е положителен, то има вероятност отново да е биохимична бременност и ще е по-добре да не знам. Но от друга страна, ще е добре да се знае, за да може да се следи прогестерона (може би?)
Видяло се, че днес ще попиша малко повечко, дано не досаждам. Но ми се иска да споделя какво по-различно правя този път прямо предишния опит.
- И при двата опита имах циститни симптоми. Първия път взех Цистон, защото уж бил безобиден, този път не се престраших
- Като си махам налепите от сливиците, след това ги мажа с Гранофурин - този път, отново се въздържам
- Миналия път приемах доста големи дози витамин Ц (по 1000 мг дневнл)
А след това четох, че има разни митове (или не), че витаминът се използва за предизвикване на аборт. Става дума за много по-високи дози (6000 мг дневно), но този пък не си го и помислям даже.
- И последното (но смятам най-важното) - пия много малко вода. Подозирам, че на ден ми се събират под 500 мл, в по-добрите дни под литър. Е, наложих си още от самия опит да пия повече вода и вече ми се събират твърдо по два литра на ден
Най-вероятно просто оплодената яйцеклетка е била негодна, но не спирам да се вглеждам къде точно сбърках
Чудех се дали да не натисна хикса и написаното да отиде в кошчето за боклук, ама хайде...пускам го
Хубав ден, момичета!