0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #600 -: Март 15, 2019, 14:52:45 pm »
Имам един въпрос АГ ми каза и този месец да пия Дуфастон пак по същата схема от 14 ден на менструалния цикъл,но по моите сметки ОВ няма да е минала...ще правя тестове,почвам ги от днес..Но мисля докъто не видя положителен тест за ОВ да не започвам да го пия
« Последна редакция: Март 15, 2019, 14:54:16 pm от djuliq922 »
*
« Отговор #601 -: Март 15, 2019, 15:14:14 pm »
Не съм лекар. Споделям какво бих направила аз. Щях да изчакам положителен тест за овулация и след 2 дена ще взема Дуфастон. Като овулирах на 14 ден ми изписваха Дуфастон от 16 ден за 10 дена.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #602 -: Март 15, 2019, 15:19:57 pm »
И аз мисля така- поне един ден след положителния тест, защото той не гарантира, че О ще настъпи.

Четох интервю на една позната с тризнаци от Олимед. Там пък винаги по 3 връщали. При нея има един единствен успешен опит с тризнаци момчета, които се родиха и доста големи- над 2 кг всяко.
При нас, защото вече бяхме оправили почти всичко за инвитро, бяхме се договорили да върнат 2 при първи опит.
« Отговор #603 -: Март 15, 2019, 15:57:40 pm »
Здравейте, момичета! Не съм писала отдавна, но имахме семейни лични драми.
Прекрасни новини за Дарк и Еличка! Стискам палци за щастлив пухкав финал! Съжалявам, Хелиантус!  :bighug: Павла, моите съболезнования за баща ти! 💖
Тери, толкова чакана новина, чиста микробиология! Браво! Успех на теб, на Маги, Миши, Слънчицето, извинете, ако пропускам някой в процедура и всички нови момичета, да не се задържат в темата, че аз вися от 2016 и вече искам да бягам направо от нея...
Заповедта си я взех в края на февруари и от днес съм на стимулация с менопур 3 ампули по 75. Имам три въпроса, дано ми помогнете. Дали е възможно да ме боли главата още от първия ден? Пункцията около овулацията ли я правят или зависи от други неща? Колко месеца имат валидност изследванията за ХИВ и микробиологиите, понеже пускахме за инсеминацията?
Успех на всички!
« Последна редакция: Март 15, 2019, 16:04:55 pm от Kukapetal »
*
« Отговор #604 -: Март 15, 2019, 15:59:58 pm »
При връщането се разбирате с доктора.Аз искам второ дете, за това се договорихме за един ембриона.Ако нямах Моника, предвид и възрастта ми, може би щяха да върнат и двете.Макар че аз винаги съм искала 3 деца, виждам тази ми мечта как отлита.Важното е, че вървим по пътя!

Тери и на мен ми е много тудно този път.Не знам защо някак нямам сили за всичко което предстои.

Кукапетел, може да те боли, всичко може.Вирусологията важи 3 месеца, виж имаш ли цитонамазка в последните 6 и тя важи.Микробиологията важи месец, може да се наложи да пуснете нова.Пункцията зависи колко бързо ще вървят фоликулите, но е някъде около овулация.Но не си прави сметки сега, всичко става в предпоследния момент.

« Отговор #605 -: Март 15, 2019, 16:07:09 pm »
Маги, Тери аз имам сили и за вас и ще ви пращам, макар и от разстояние  :bighug: Тери, 4 дни има още, малко са и ще минат бързо  :kiss: Иначе и аз бях чела, че по-лесно се размразявали и точно за това реших така.
Кукапетал, Маги ти е отговорила, иначе ти пожелавам успех. Имам силното усещане, че темата се раздвижва сериозно и ще има бум на бременните коремчета.
« Отговор #606 -: Март 15, 2019, 16:12:14 pm »
Маги, много, много благодаря за изчерпателния отговор, както и че си ме мислила, докато не влизах! Пожелавам на Моника едно :bori_002:
Дано сме всички в бебебума! Благодаря, Мише! Пролет иде! ;)
*
« Отговор #607 -: Март 15, 2019, 16:17:06 pm »
И мен това ме зарежда, как започнаха едни процедури :)
Кукапетал, радвам се, че дойде най-сетне и твоето време. И ти се помота доста из темата. Все неволи бяха при вас, дано да са приключили.
Маги, разбираемо е. То вече те е страх да мечтаеш.  :bighug: :bighug: :bighug: Защо не пробваш тези Боуен терапии, докато си на стимулации. Виж, че онази жена беше писала, че й е помогнало. Най-малкото ще подобри вероятно кръвообръщението около яйчниците.
Аз тъкмо започнах отново да тренирам миналия месец (тренирам вкъщи, но яко кардио), сега го спрях. Не смея. Не знам какъв е този страх, все едно ще си отлепя лигавицата. Затова правя сега всяка вечер леки упражнения, основно за крака. Да раздвиждам кръвообръщението. И по 6-7 км пеша на ден.
Какво ли прави Точицата. Нарочно не й пиша да я питам как е. Явно има нужда от почивка от нас. Но я мисля.
« Отговор #608 -: Март 15, 2019, 16:23:44 pm »
Павла, в епикризата ми пише, че се визуализират отворите на тръбите...
Днес пусках изследвания, тоя път вече  заболя в лабораторията от сумата.... Ноо  Б12 съм го вдигнал на 580, Вит Д на 29.7 от 27 ( много бавно се вдига) не съм имала токсоплазмоза, Фолиевата ми е над горната граница, TSH ми 1.59, фибриногенът ми е над горната граница, но това не знам какво значи. Чакам Б6, антителата, хепатит и микробиологията.

Кукапетал <3 Успех на теб!
Чакаме бебе валеж тази пролет!
*
« Отговор #609 -: Март 15, 2019, 16:31:56 pm »
Благодаря, Кукапел.
Мен от Гонал ме болеше глава. Пий много вода. Иначе освен как нарастват фоликулите се следят и хормоните за пункцията.

Момичета, защото аз се върнах в редиците, затова се раздвижи :lol: Нали вие всички трябва да заминете ей сега в бременната тема, а аз да ви догоня после.
Ние единствено финансово може да сме готови за 2 наведнъж, защото на 3тото дете тук му казват данъчно дете. Брои се за цял човек, а първото и второто са половинки, и идват добри данъчни облекчения.  :D Напълно сами не знам как бихме се справили с 3 малки деца наведнъж, но нямам против да опитам. Колко неща съм правила, та аз сглобих всички мебели вкъщи сама, че 2 деца ли няма да изгледам. :) Ако стигнем до инвитро пак 2 ще искам да ми върнат.

Хелиантус, фибриногенът се покачва по време на бременност. Малко като левкоцитите. Може и да бъркам. Зависи колко е над нормата. Фолатът колко е над нормата? Другите са супер!
Токсоплазмозата е тъпо. Аз също цял живот имам котки и не съм се срещала с нея. Ще се изследваш през бременността и ще внимаваш на работа и със салатите.
« Отговор #610 -: Март 15, 2019, 16:43:53 pm »
Аз много искам 3 деца да имаме, ама първо до едно да го докараме.

За токсоплазмозата направо не е за вярване предвид що котка ми е минала през ръцете включително и такива с доказана токсоплазмоза, явно не е лесно да се заразиш.
Фолиевата е 45. 4 при норма до 42. 4.
« Отговор #611 -: Март 15, 2019, 16:50:18 pm »
Още нещо се сетих да питам, преди пункцията ми изписаха да пусна АсАт и АлАТ, а моите са завишени, дали ще е проблем. Незнам защо са високи, ходих на гастроентеролог, на ехограф ми е добре черния дроб и жлъчката.  8O
« Отговор #612 -: Март 15, 2019, 16:52:01 pm »
Видях ,че сте се заговорили за Боуен терапията.Аз съм водила там малката за запушени слъзести каналчета и след това за коликите.Определено имаше ефект и малката беше много спокойна повреме на терапиите и след това.
За себе си както и малката правим Скенар терапия(имаме си вече и в къщи такъв и се обучавам в момента).Не бих казала ,че лекува(илиако е възможно аз не съм стигнала до тази фаза),но облекчава много състояния и симптоми.
*
« Отговор #613 -: Март 15, 2019, 16:53:32 pm »
За Асат и Алат трябва да питаш, на мен не са ми ги искали, само за лапарото.

Иначе и аз нямам изкарана токсоплазма.Значи две животни си отглеждаме, колко котки съм галила няма човече.И като бях бременна с Моника на 3 месеца пусках.Бях откачила.
Тери, не знам къде ще съм по време на стимулацията, честно.Не искам да пътувам всеки ден като предния път, но не знам какво ще се получи.Ще помисля за тоя Боуен малко.

*
« Отговор #614 -: Март 15, 2019, 18:18:31 pm »
Кукапел, на мен също не са ми изследвали. Може би такава е практиката, че се раздвижват показателите от стимулацията. Ако не са много над нормата, то надали е проблем.

Маги, много на нагоре не ти ли идва с това пътуване през ден? Шанс да останеш там за седмица няма ли?

Хелиантус, нищо ѝ няма на фолиевата. Съвсем леко над нормата е. 5 дена да не взимаш и ще е ок. Аз от 5 години пия метафолик. По едно време беше над нормата, но после Симеон изяде всичко
.
*
« Отговор #615 -: Март 15, 2019, 18:54:15 pm »
Скоро си разглеждах епикризата от инвитрото. Забелязах, че и на мен ми бяха пуснали АСАТ и АЛАТ. Бях много откровено изненадана, че бяха в много прилични стойности, въпреки 7те курса антибиотици преди това.
*
« Отговор #616 -: Март 15, 2019, 19:12:38 pm »
Павла, този път мисля да не пътувам, а да остана при сестра ми.Малко е трудно с взимането на Моника от градина, но ще се организират тук.Майка се пенсионира от 29-ти март, свекърва ми е до 4 на работа, все някоя баба ще я вземе и ще изчака Мерал на центъра, че той е до 6 на работа, а понякога и закъснява.

*
« Отговор #617 -: Март 15, 2019, 19:26:12 pm »
Едно от най-милите неща, които съм чела е, когато се върна от Малта. Писа как Моника се е залепила за теб. Като мине инвитрото и си дойдеш от София пак така ще се гушка сигурно.
*
« Отговор #618 -: Март 15, 2019, 19:44:18 pm »
С 2 баби все ще се организират. После с бебе на ръце, няма да е по-добре лесно.
Хубаво е, че имаш някой, че да не плащаш спане.
*
« Отговор #619 -: Март 15, 2019, 19:53:51 pm »
Значи желание да имаш ще намериш варианти. Моите баби помагат когато могат, Мералски мрънка. Но аз предния път и работа имах, сега съм решила е се правя софиянка.