0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #560 -: Март 12, 2019, 16:16:21 pm »
Зсравейте момичета. Днес ми е 8 ден след инсеминация. Пия дуфастон. Нормално ли е да имам слаби болки ниско в десния яйчник, които не са постоянни?
*
« Отговор #561 -: Март 12, 2019, 16:55:12 pm »
Извинете за въпроса,ама АМХ,обвързано ли е със стойностите на вит.Д?Аз още не съм пуснала в12,утре май ще отида и да пускам ли и Д.
Четох ,че при някои жени ,които са имали дефицит на Д,с приема му са повишили АМХ.
Арилена,аз съм имала след инсе някоя друга болка около яйчниците,ама е била доста незначителна.Мисля,че е нормално.
*
« Отговор #562 -: Март 13, 2019, 00:34:50 am »
Слънце,  пускай. Уж е обвързан с вит д. Аз съм в дефицит от много време и не мога да го докарам до нормални стойности, също и в12. Само б9 ми е ок, но аз пия фолиева пета година вече без прекъсване.
*
« Отговор #563 -: Март 13, 2019, 09:13:00 am »
Ох тоя вит. Д, добре че ме подсетихте, че тук в последно време забравям да го пия.Сега ще взема ударно няколко дози, че сигурно е паднал.

*
« Отговор #564 -: Март 13, 2019, 10:36:55 am »
Здравейте момичета, вчера нямах възможност да ви пиша. Стоплихте ми душата с вниманието си ❤️ Искрено ви благодаря за отделеното време!
Така или иначе не намерих останала кутийка в никоя аптека. И говорих с една фармацевтка. Тя ми обясни, че има 2 хормона в тези хапчета. Същите ги има и в аналогични препарати, така че си самоназачих Милигест. Тях също ми ги е изписвала доки и имат същия състав.
Благодаря ви още веднъж, имате големи сърца!
Павла, имах същите симптоми при високото ТСХ плюс постоянна умора и болки в мускулите. Задъхвах се от най-малкото напрежение.
Арилена, късмет и положителен тест. Дръж ни в течение  :crossfingers:
« Отговор #565 -: Март 13, 2019, 14:40:25 pm »
Момичета излезнаха ми имунологичните изследвания(качвам снимка) така като гледам там май всичко е наред,но ако можете да кажете и вашето мнение.
*
« Отговор #566 -: Март 13, 2019, 15:26:16 pm »
Милиарда, добре се. Лекари на мен ми казаха, че трябва да са в граници. Не са ми обяснявали допълнително. Но ако са в референтни е достатъчно.
Сетих се тези дни за хидросалпингс. Казват, че пречи на имплантация по принцип. Един от лаишки коментар на жена в дир.бг казва: "при наличие на хидросалпингс, течността от тръбите се "излива" в матката, което прави невъзможна имплантацията. Самата течност е токсична за ембриона и го убива. Затова е добре тръбата направо да се махне, а не да се клампира (прекъсне) защото след време може да се получи ново пропускане. " Не е ли възможно да настъпи имплантация и след това да се излее течност и да унищожи ембриона? не говоря за себе си, просто се чудя за спонтанните аборти из групата и все се опитвам да измисля и аз нещо.

Слънчице, за какво ти е това АМХ сега. Има връзка с витамин Д, ама няма да мислиш за АМХ, така отписваш тази инсеминация. Иначе витамин Д си е добре да го пуснеш. Не знам защо е важен, защото ми е ОК, но ми го искаха заедно с витамин Б12.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #567 -: Март 13, 2019, 16:57:59 pm »
Тери, повечето момичета имат ЦС. Другото е, че затова сме тук. Ако забременявахме успешно за 5-6 месеца, нямаше да седим тук. Другото е, че много от случаите, ако не се вглеждаме, няма въобще да засечем бременностите.

Витамин д е мнооого важен. Освен с АМХ е свързан и със СПКЯ, ИР и с ендометриозата също. Абе, важен е и е хубаво да е към горната граница- около 50ng/ml.
Аз вчера изпих 100 000UI и сега съм на хапчета.

Моята имунология си е все смотана. Нищо обаче няма да правим преди ЦС и ЩЗ да се вземе в ръце.  Утре трябва да звънна да си запазя час за ендокринолог. Ще отиде 2 месеца минимум.
Поне фоликули имам. Като за 9ти ден имам 11 дребни и един 11мм. Много ме е яд с ЩЗ. Тя винаги си е била добре. Поне от там не съм мислила за изненади. Така или иначе като се вкара в релси ще се започнат същинските опити, че иначе има опасност от аборт. Поне вече сме на едно мнение, че щом нещо е проработило, то трябва да се следва. Следваща бременност пак с НМХ и антиагрегант ще е, а също и без кортикостероиди.

Някой беше питал и за болки след инсеминация- нормално е.

Късмет на всички!
*
« Отговор #568 -: Март 13, 2019, 17:28:56 pm »
Pav-la, моята  щитовидна беше бомба, всички хормони бяха (освен пролактина). И 9 месеца по-късно бях вече на Л-Тироксин и Цефасел. Няма изменения. Стрес. С Цефасел се бутнаха антителата в много ниски стойности. Не ми дават да го спра, защото пак щели да се вдигнат. Та случва се, въпросът е че при мен не си влезе ТСХ под 2.5 само. С Л-тироксин от почти година прием съм го докарала до 2.2. Та аз много не вярвам на стабилизирането от самосебе си. Просто, защото стресът си остава. За мен стрестът не е причина да не забременяваме, но разбутва хормоните. А по мое мнение нищо не ме стресира, но Пролактинът друго казва.
Иначе за ЦС не съм сигурна дали всички имаме. Слънцемое май например няма и се надявам да я направи преди следващото инвитро.
« Последна редакция: Март 13, 2019, 17:33:53 pm от teri_90 »
*
« Отговор #569 -: Март 13, 2019, 17:41:22 pm »
От 5 години следя ТСХ и ЩЗ и вярвай ми стресът не е бил нищожен през това време. Аз в стрес не вярвам. За мен той е като хомеопатията, но с обратен знак.
Аз си вярвам, че е физиологично от бременността, но това не ми пречи да търся специалист.

Слънцемое, ако нямаш ЦС и правиш инвитро- да си направиш!

« Отговор #570 -: Март 13, 2019, 19:12:08 pm »
Lady01 благодаря. Ще пиша когато си направя теста другата седмица. Пишете за вит. Д моят е около 21. Пия от  2 месеце вигантол. Възможно ли е ниските стойности да пречат на забременяването?
Аз пия л- тироксин от 1 г. и поддържам ТSH около 1.5. Не пия селен, казвали са ми доктори, че било почти невъзможно да се свалят антителата при автоимунно заболяване.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #571 -: Март 13, 2019, 19:22:06 pm »
Един от лаишки коментар на жена в дир.бг казва: "при наличие на хидросалпингс, течността от тръбите се "излива" в матката, което прави невъзможна имплантацията. Самата течност е токсична за ембриона и го убива. Затова е добре тръбата направо да се махне, а не да се клампира (прекъсне) защото след време може да се получи ново пропускане. "

Тери, ако тръбата е прекъсната, няма как след време, спонтанно, да се получи връзка между тръбата и маточната кухина.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #572 -: Март 13, 2019, 19:39:16 pm »
Моето чудене е може ли в едната тръба да имаш хидросалпингс, да забременееш от другата и по някое време да се излее токсична течност. Според някакви статии в Интернет е възможно
*
« Отговор #573 -: Март 13, 2019, 22:01:06 pm »
Ами на мен ми звучи възможно.
Вълнувам се от АМХ,защото усещам на къде поемаме.Иначе днес не успях да стигна до лаборатория,но престъпих един от принципите си-купих си Престо,и като ми казаха 5 лв,мислех да взема още един но се въздържах.Работата е там,че за тоя тест много лоши отзиви има.Ама Таня с него си хвана бременността.
И аз не вярвам в стреса,може да разбута хормоните ,но не и в дългосрочен план.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #574 -: Март 13, 2019, 22:18:10 pm »
Да, Тери, аз разбрах питането ти, коментарът ми беше относно прекъсването на тръбата срещу премахването ѝ. Не е добре да се премахва тръбата, така се нарушава кръвоснабдяването и на яйчника. Елементарна анатомия е това, учи се в първи курс.

Иначе обяснението за механизмите, по които хидросалпинксът води до повтарящи се спонтанни аборти, не е толкова прост и механичен. Ето един приличен обзор - https://www.rbmojournal.com/article/S1472-6483(18)30649-7/fulltext

Освен това ще чакаме ей това проучване да завърши - https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03703401

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #575 -: Март 14, 2019, 09:38:58 am »
Благодаря, д-р Мели. Доста интересна информация, особено в комбинация със случая на Пешек, която за една година без видима инфекция е направила хидросалпингс.
« Отговор #576 -: Март 14, 2019, 17:16:29 pm »
Добър ден от мен!
Мина ми прегледа при Др. Калчев днес. На ехографа всичко изглежда наред след операцията. Минала е тъкмо овулацията(аз си я усетих вчера), дано има шанс като сме се постарали предишния ден. Чак Калчев го хвана яд, че я изпускаме овулацията. Взеха ми микробиология, че нещо не мога да си намеря кога съм изследвала уреаплазма и микоплазма. Прати ме да си пусна пак антикардиолиоидни и фоспофилипидни както и анти лупусен антикоагулант. В понеделник ще годя да ми вливат интралипид. Според др. Калчев пак е излишен фраксипарина... Объркана съм вече, но ще го доизясним това е понеделник.

Тери, Мише, вашите прегледи минаха ли?
*
« Отговор #577 -: Март 14, 2019, 17:26:13 pm »
Helianthus, да ти кажа вчера за първи път чух за този д-р Калчев от пациентка и много ми хареса как лекува бактериални инфекции. Беше казал на момичето след 2ри курс антибиотик, че щом няма левкоцити (тоест възпалителен процес), няма да предписва той антибиотик и предписва гелчета. Евала за което.
Иначе аз заради теб питах д-р Мели за хидросалпингс и подобни. Ти правила ли си цветна снимка, не помня да си споделяла подобна информация. Сигурно е малко вероятно това да е при теб, ама знам ли, чудя се и аз вече.
Иначе аз съм на Естрофем, но днес нещо ме наболява единия яйчник и това не ми харесва особено. Дано не се е разработил, точно когато най-малко ми трябва да овулира.
« Отговор #578 -: Март 14, 2019, 17:58:53 pm »
Тери не съм правила цветна снимка, но досега 2 пъти съм забременяваш от десния яйчник и един път от левия, това не значи ли, че по- скоро са наред тръбите? Никой никога нищо не ми е казвал за ЦС... Знам ли. Аз засега много си го харесвам д-р Калчев.
« Отговор #579 -: Март 14, 2019, 18:15:39 pm »
Хелиантус, довери се на доктора и дано бързо намерите  причината за дисегашните неуспехи. Ти интралипид за първи месец ли ще вливаш? На мен ми е предписан през месец за леко завишени НК клетки. Вливах миналия месец. Стаичката е много приятна и ще мине неусетно вливката.