Мише и аз съм така. Оскъдно лактобацили и чисто поле(пу-пу). Даже съм доволна, че има оскъдно лактобацили, защото нямаше никакви.
Чакам го и аз пустия цикъл. Така не съм чакала цикъл досега. Днес ми е 26-27 ден. Надявам се до неделя да ми дойде, но миналия път ми закъсня до 32 ден.
Аз не съм правила ЗЕТ, но вече съм специалист по подготовка за ЗЕТ. Има си определен период, в който може да се направи ЗЕТ. Подготовката с Естрофем е минимум 14 дена и максимум 21 дена. Чака се лигавица 9 - 9.5 мм и може да се направи ЗЕТ. Аз имах 9 мм лигавица на 12 ден, но изчакаха минимума от 14 дена. Оттам се спира Естрофема и се започва Дуфастон например. Това имитира настъпване на овулацията. Лигавицата е станала трислойна. След 2-3 дена на Дуфастон трансферират ембрионите (общо взето времето, което би им трябвало, за да стигнат до матката). Цели се да се следва естествения ход на забременяване като времеви интервали.
МНОГО ВАЖНО: спазвай точно интервалите за пиене на Естрофем. По 3 на ден беше моя. Което е през 8 часа точно. Ставах сутринт или вечер, ако съм заспала. При втората ми подготовка за ЗЕТ не бях много сериозна и си пиех хапчетата на 8 часа, 7:30 часа, 8:30 часа, но по 3 на ден. И завърших с 4 задържани фоликула. А идеята е да се подтисне образуването на доминантни фоликули. Докторката ми обясни, че съм млада и като не давам под точен час или пропускам лекарство карам яйчниците да мислят и да произвеждат хормони. Трябвало да е като машина, под час, за да влязат в ритъм. Та така провалих и подготовката и се сдобих с 4 фоликулярни кист и. Така че много сериозно се отнеси