0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    y

  • *
  • 21
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #460 -: Март 07, 2019, 20:36:21 pm »
Pav-la а  ако съм разбрала правилно задържания фоликул прави овулацията този месец невъзможна или греша?  :( Защото тестовете за ову, които си правя показват втора, но бледа чертичка вече 6-ти ден  :(
Благодрая за отговора
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #461 -: Март 07, 2019, 20:43:52 pm »
Pav-la, за мен има значение. В моите очи жена, която има 2 миседа, ако е възможно е по-добре да си почива, а не да вдига децата из детската градина с шарка, грип и т.н. Аз бях много ербап след първия трансфер: ще работя до последния момент, работих даже преди теста за бременност, нищо, че ми бяха пунктирали 14 фоликула и яйчниците ми бяха по 8 см диаметър. Този път няма да го направя. Какво печеля като се гърбя като кон? Помнят само, когато съм направила грешка, никой не помни, че 30 минути след отрицателния резултат аз помагах на колегите. Ако може една жена с рискова бременност да си го позволи, според мен е добре да си го позволи. Стига психическото й състояние да го позволи. Аз ще се побъркам, ако легна да лежа, но ако забременея определено бих се възползвала от положението си и ще работя по-често от вкъщи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #462 -: Март 07, 2019, 21:11:17 pm »
У, принципно няма О, поне не от него яйчник, но при мен имаше. Казвам, че нищо не е загубено и щом правиш фоликуметрия, то там ще се види най- добре.

Тери, миссед аборт е определен вид аборт и не всяка загуба е такава.
Начинът на постигането не определя тежестта на бремеността, загубите също. След пункция ти се полагат болнични, след аборт- също. При работа във вредна среда можеш да искаш да ти осигурят такава, която не пречи, ако не могат- тогава се излиза в болничен. Лекари, сестри, акушерки, лаборанти и тн не излизат автоматично в болнични, а работят щадящо. Бременната не е болна. Аз не се гордея, но след 3 загуби и патологична бременност, се чувствах чудесно и затова работих докато не си счупих крака. Рисковата бременност не е бременност след АРТ или след аборт.
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #463 -: Март 07, 2019, 21:11:40 pm »
Тери, напълно съм съгласна. Аз също в началото си правех някакви сметки до кога ще работя и т.н. Но при нас има много деца със СОП, голяма част, от които са непредвидими в действията си. Имаме и много агресивни деца, а и напрежението е огромно. И след всичко, което ни се случи си казах, че само да забременея няма да рискувам и за секунда с работата, дори и да не е необходимо реално. Искам да съм спокойна, че до колкото мога съм избегнала всеки риск.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #464 -: Март 07, 2019, 21:46:33 pm »
Вие си знаете, момичета. Дано скоро да забременеете и да се чувствате чудесно.
Излишни страхове са по- страшни.
Като с обременяването с глюкоза- на мен ми стана лош, но защото имах диабет, а и защото не ми дадоха да пия вода отначало. Следващата бременност ще настоявам още в 9-10 г.с., защото навременното лечение е много важно.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #465 -: Март 07, 2019, 22:31:00 pm »
Тери,много се радвам за развоя при вас,знаеш аз колко и защо вярвам в тия неща,може и ходжата да е помогнал.
Еличка,успех.
И аз ще си взема болничен,веднага.Повече време съм на крак ,отколкото седнала.Медал няма да получа,плащат ми болничния както е редно,за извънматочната взех един месец и разликата ми беше около 60 лв,като бременна ще вземам повече ,отколкото ако съм там.Достатъчно съм дала на тая фирма.Не че ще легна да лежа,ама и на работа няма да ходя,толкова се изнервям понякога,а и съм такава патица,не търпя несвършени неща и върша и на колегите работата често.И да,две години и половина се мъча да забременея и искам да си карам бременност без работни ангажименти.
Павла,не знам дали е 100%,ама питах моя позната минала по фонда,та нулирали се опитите и при кандидатстване за второ ,пак инвитро дете се започвало отначало .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #466 -: Март 07, 2019, 22:34:22 pm »
Не мисля, че е така. Казаха неограничен брой процедури, но не на двойка, а като финансиране. Всяка двойка има до 4 процедури. Доколкото аз знам, не се нулират при раждане. Просто са си толкова, защото има хора, които правят и по 11 броя процедури и трябва да се сложи някъде чертата. А казват, че вече след 3то инвитро шанса много е намалял.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #467 -: Март 07, 2019, 22:46:10 pm »
Павла, и аз като теб по принцип мислех за работата, но сега не знам... Страх ме е вече. При следваща бременност сигурно няма да спра напълно да работя, но доста ще намаля, то вече доста съм намалила. В моята професия според мен има доста рискове, а тук никой не се съобразява и не го интересува, че си бременна. Изофлурана за упояване, други медикаменти, кучета които скачат по теб, влачат те, хапят те, трябва да вдигаш тежко, супер много нерви  и ядове, по 10 часови смени на крак, по 8 поредни дни.... Супер неудобно се чувствам само като си помисля да не работя, но страх... Ще го мисля като стане.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #468 -: Март 07, 2019, 22:52:18 pm »
Пак казвам, че вие си знаете. Никъде го няма това с болничните. И да, ако има вредна среда се взима болничен, ако не могат да те изкарат от нея.
Хелиантус, изофлуран и за хора се ползва още. Какъв друг газ ползвате?
Тъпо е, ако е за двойка до живот. Поне да е за всяка бременност до втората. По- малко от 2 деца на двойка е отрицателен прираст.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #469 -: Март 07, 2019, 23:04:08 pm »
Е,и за мене е супер тъпо.Особено на фона на всички пари,които даваме на държавата.Нали сега финансира 4 опита на свежи и 4 ЗЕТ?Или аз не съм запаметила правилно?Мисля го аз,ние искаме поне две деца.
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #470 -: Март 07, 2019, 23:12:40 pm »
Само Изофлуран ползваме. При първите две бременности спрях да оперирам, но сега работя на различни места и не знам кой как ще го приеме. Тук болнични за това няма. Да, всеки сам си решава, аз за себе си още не съм. Ще видим как ще се чувствам,но разбирам какво имат предвид Тери и Слънчицето.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #471 -: Март 07, 2019, 23:27:31 pm »
Ами,Хелиантус,ще ти кажа една случка от есента,иде ми един млад,здрав мъжага с един велосипед за рекламация,20 цола колело си е тежко,пиша протокол с неговите претенции и го моля най-учтиво да обърне колелото да сверя номера на рамата с този вписан в гаранционната карта.И онзи ми се изрепчи,че това е моя работа.Ами помолих касиерката да ми помогне,той стои и гледа.И го попитах -ами ако сме бременни,имаме здравословен проблем?Той каза"пак ви казвам,това е проблем който си е ваш,не ме касае".Моят мъж е голям кавалер и винаги помага на жени ,непознати ,случайно срещнати,безкрайно подкрепям това,но не са такива всички.Еми,поради случки като тая,ще се възползвам от правото си да съм в болничен.Аз в самия работен процес нямам избор.
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #472 -: Март 08, 2019, 00:12:52 am »
Знам, Слънчице... И аз заради подобни случки почвам да си мисля, че сигурно няма да работя и аз,въпреки мнението ми преди....много съм объркана и аз как е най правилно, но да... Мен преди няколко седмици ме нападна едно 35 кг куче, няколко пъти се метна върху гърбът ми, добре че вече беше с наморник и не успя да ме ухапе (ухапа стопанина си преди това) , но добре ме посини. Много пъти са ме и бутали или дърпали на земята. Стопаните, милите, не малък процент си мислят, че е ок ветеринарят да бъде хапан.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #473 -: Март 08, 2019, 01:18:26 am »
Хелиантус, а не можеш ли да работиш само с дребни животни? Преди лекарят беше само един на операция- той оперира, дава анестезия, всичко. (Имам брат ветеринар) Сега пак ли е така? Много ми е любопитно. Знам, че лидокаин не се използва венозно, но не знам защо? Миорелаксант използвате ли? Как става интубацията на големите животни, а жираф? Маймуните по гръб ли ги слагат?
Извинявам се, че обръщам темата във ветеринарна  :oops:
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #474 -: Март 08, 2019, 06:28:46 am »
Павка не мога да разбера нападките ти!?! Всеки сам си решава, още повече че съм написала, че доктора ми забрани да ходя на работа
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #475 -: Март 08, 2019, 08:15:44 am »
Добро утро мили мои. Честит Празник,да сте ми живи,здрави и много обичани. Не спирайте да се усмихвате,да вярвате и да се борите.  :grouphug: :grouphug: :grouphug: :drunk: :ballons: :cheerleader: :party: :balk_102:













*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #476 -: Март 08, 2019, 08:49:35 am »
Честит празник момичета, да сте много обичани, ценени и уважавани. Това е един празник, които цели да ни покаже че жените с е минали дълъг път отстоявайки правата си!

В тоя ред на мисли, аз мисля като Павла. Но вие ме знаете. Аз на 13.02 бях на работа на 14.02 родих. Та не съм много за пример.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #477 -: Март 08, 2019, 09:17:17 am »
Всичко е относително, Но тя Павла си го е казала. Зависи от работата. Ние с теб Маги имаме по-скоро натоварващи психически, отколкото физически професии. Затова и аз бих работила, но ще разредя посещенията в офиса, защото сменям по 6 автобуса на ден и пътувам тотал 3-4 часа за отиване и връщане от работа. Притеснява ме това друсане по автобусите, защото ни карат като чували с картофи. А аз се надявам на близнаци. Но да дойде това време, пък ще го мислим.
Честит празник, момичета. За мен това е деня на мама и честитя по принцип само на нея. Тази година ще честитя и на вас, защото тук всички имате големи майчини сърца.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    y

  • *
  • 21
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #478 -: Март 08, 2019, 09:38:07 am »
Добро утро и честит празник! Аз съм малко объркана! След задържания фоликул 21 мм, който ми установиха  днес тестът за овулация ми отчете 2 черти еднакво наситени! Възможно ли е да има овулация наистина? БТ обаче ми е 38,6, което не ми прилича на ОВУ... не знам какво се случва!
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #479 -: Март 08, 2019, 10:45:58 am »
Момичета, честит празник 💋 Пожелавам ви здраве и късмет, да сте винаги усмихнати и лъчезарни, въпреки трудностите пред които се изправяте ☺️ Ето ги най накрая и моите резултати.