0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #340 -: Февруари 28, 2019, 10:22:12 am »
Павла, съболезнования! Бъди силна и само хубави неща да ти се случват занапред и то най - скоро!
*
« Отговор #341 -: Февруари 28, 2019, 10:29:12 am »
Dark, според мен инсулинът е доста приемлив. Вдигнал ти се е само 6 пъти на първия час (за сравнение моят се вдига 18 пъти). По-точно глюкозата е проблем на първия час. Стандартно става около 7-8. Може би е някаква лека форма на преддиабетно и ще те вкарат на диета, за да не развиеш гестационен диабет. Вистал има повече опит с него и би била полезна по тази тема.
Иначе се боря от 1 година с бактериите и изпих цялата менделеева таблица.
Пуснах днес цитонамазка, Пролактин ,ТСХ, Б12. Но нещо от вчера се развълнувах и леко усещам сърцебиене и сестрата като ми взе кръв не нацели вена, и беше доста болезнено. Чакам си резултатите  и ако се наложи ще ида спешно до ендокринолога, че утре пътуваме. Ще се обадя по-късно и за зъболекар, да запуша каквито кариеси има.
И аз като Мишето съм с пророчески сънища (рядко за себе си). Но този път всяка нощ сънувах, че ми е чиста микробиологията, което го отнасям на работа на мозъка, че ми е сигнализирал.
Аз много вярвам на енеригиите и от там мисля, че идват "пророческите" сънища.
Маги и Точица са споделяли, че преди пункция просто се разпадат. И все се чудех защо. Това е просто пункция, заспиваш и това е. Вчера разбрах. Чаках си микробиологията и се разпадах. Защото си пълен с надежди, но си виждал вече толкова пъти лош резултат, че те е страх да се надяваш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
*
« Отговор #343 -: Февруари 28, 2019, 12:12:48 pm »
Благодаря ви! Добре съм. Блу, нямам нужда, справям се.

*
« Отговор #344 -: Февруари 28, 2019, 13:06:37 pm »
Излязоха ми резултатите, с уговорката, че витамин Б12 не съм го спирала.
Витамин Б12: 777 при реф. (184-878)
ТСХ: 2.14
Пролактин: 20.59 при реф (3-23.5)

Витамин Б12 е вече супер. Пролактинът още е висок, но аз много се развълнувах и е паднал с 3 единици сравнено с предишното изследване.
Така че приемам, че всички изследвания са бомба
*
« Отговор #345 -: Февруари 28, 2019, 13:52:36 pm »
Павла, съжалявам за загубата ти.
Теркааааа, ето това е първата стъпка към малкото момченце, което се е запътило към теб ❤️ Много се радвам, ето че ти победи!
Дарк, страхотно ЧХГ, продължавай все така!
Маги, успех на новото място, дано скоро те освободят по майчинство 😀
Момичета, онзи ден ме заболя яко гърлото, четох из нета за бабини рецепти, за да не смуча нищо. Открих следното: във да речем 100 мл. вода, се разтваря супена лъжица сол и пак толкова сода бикарбонат. Разбърква се, докато не се разтвори и на всеки два часа се прави гаргара. Еми искам да ви кажа, че на първия ден болката изчезна, а за още ден и половина изчезна и дразненето! Хем евтино, хем не се тъпчем с лекарства, хем е лесно за приготвяне и достъпно.
Хайде, сполайте 💖
« Отговор #346 -: Февруари 28, 2019, 14:08:38 pm »
Момичета излезнаха ми резултатите,дали ще можете да ги коментирате,че нищо не разбирам. Благодаря предварително !
« Отговор #347 -: Февруари 28, 2019, 14:19:15 pm »
Браво, Тери, супер резултати.

Милиарда, от това което аз знам имаш хетерозиготна мутация (демек половин дефектен ген) по фактор Лайден, който е високо рисков фактор. Вероятно при бременност ще трябва да си на терапия с аспирин и НМХ. Освен това си хетерозигот по MTHFR, което значи, че не усвояваш добре Фолиевата киселина и витамините от Б групата и е хубаво да си ги изледваш и да приемаш метилирана форма. Може би е хубаво да се консултирам с хематолог. Такъв в София е професор Паскалева. Доколкото знам тя се занимава с тромбофилия при бременност. И аз все се каня да си запиша час при нея..., въпреки че съм с ниско рискови мутации.
« Последна редакция: Февруари 28, 2019, 14:22:42 pm от HELIANTHUS »
« Отговор #348 -: Февруари 28, 2019, 15:29:55 pm »
Милиарда, Хелиантус е обяснила вече. И аз, доколкото разбирам, ги виждам така нещата. Най-вероятно ще се наложи терапия при бременност. Аз си записах час точно при проф. Паскалева.

Тери, завиден Витамин Б12 :) Аз го спирам, защото четох гадни неща за него по време на бременност. Че бебето пораствало супер много от него. Не знам доколко е вярно, но си оставя само фолиева киселина и Омега 3. А вит.Б12 и вит.Д ги спирам засега и се надявам проф. Паскалева да прецени дали имам нужда от допълнтителен прием. Нищо повече на своя глава не слагам в устата си!

Лейди, браво на теб! За мен ти си герой... всякаква комбинация със сода е смърт за мен :D

Момичета, инсеминация без цветна снимка лоша практика ли е? Чела съм, че при стимулация е задължително, ама при инсемицация?
« Отговор #349 -: Февруари 28, 2019, 15:32:26 pm »
Дарк, на мен точно обратното ми беше обяснено за Б 12 и вит Д по време на бременност. Опасно е да си в дефицит, защото Б12 е важен за развитието на централната нервна система. Доколкото знам жените си го пият по време на бременност и кърмене. Че даже ако са в дефицит и до инжекции с б 12 се стига.
*
« Отговор #350 -: Февруари 28, 2019, 15:38:02 pm »
За това Хелиантус е права. Аз моя ще го пия при бременност. Дефицита е проблем. На едни познати детенцето се роди със спина бифида. Явно жената не е обработвала витамини от Б групата и никой не е видял на ехограф проблема. Крива работа. Много е важен вит Б12 и Б9. Ако ти имаш недостиг, се предава и на детето. Но тук пак с уговорката ,че ти имаш доказан недостиг.
Инсеминация не би следвало изобщо да се предприема без проверка на проходимост на тръби. По следните причини:
1. В повечето случаи се прави с лека стимулация (която също се прави определен брой пъти в живота). А започнеш ли с инсеминация, надали ще си останеш само с 1
2. Хвърляне на пари, време, младост, надежди на вятъра
« Последна редакция: Февруари 28, 2019, 15:47:45 pm от teri_90 »
*
« Отговор #351 -: Февруари 28, 2019, 15:45:58 pm »
Павла, съболезнования!
Тери, много се радвам за тези резултати  :D
Маги, успех на новото място!
Момичета, рядко влизам но ви чета и искам да пожелая на всички УСПЕХ!
« Отговор #352 -: Февруари 28, 2019, 15:50:17 pm »
И аз така знам, но днес прочетох, че ако се предозира Вит Д можело да предизвика калцификати (плацентата, бъбреци, жлъчка). Въпреки че при мен стойностите са 60 при горна граница 120 (май беше). А за В12 трябвало да се приема под стриктен лекарски контрол през бременността, защото от него бебето нараствало прекалено много за кратко. Правя пауза и вторник консулт със специалист.

Тери, на тази моята приятелка са ѝ правили инсеминация без цветна снимка. Сега се готвят за ин-витро, като преди това чакат да се спукат няколко кисти (има изписано лекарство) и след това ще минат към процедурата. Но дали са щели да й правят снимка.... не знам. Предупредих я да си знае и тя каза, че ще пита следващия път.
*
« Отговор #353 -: Февруари 28, 2019, 15:53:28 pm »
Dark, преди инвитрото задължително трябва да й се направи цветна снимка. Ако има хидросалпингс, опитът е обречен. За няколко дена без вит Б12 нищо няма да стане, изчакай си прегледа.
« Отговор #354 -: Февруари 28, 2019, 16:23:16 pm »
Да, и аз така прецених.

Мерси за инфото за цветната снимка, предупредих я, вече си знае.

Между другото, пусна си и изследвания :) Излезе й дефицит на витамин Д и ще почва прием.
*
« Отговор #355 -: Февруари 28, 2019, 17:02:20 pm »
Дарк, ти с конкурс ли ги намираш тези приятелки? Нямам думи! Инсеминация без цветна снимка е по- тъпо от пари хвърлени през прозореца. Не мога да разбера защо се подхожда толкова лековерно към нея в България. Няма изследвания, няма стимулация- ами правете си секс вкъщи, то същата работа. Инвитрото го приемат хората вече за добро утро. Като чуя някъде- К'во толкова, ако не стане бебето- инвитро и готово. Откачам. Дано да минат промените и за инсеминаците. Ще се спестят пари на държавата. Поне 30%, че може и повече от инвитротата за мен са излишни. Натоварват семействата с 4 безсмислени инсеминации- без нищо, че да направят инвито, което е можело да бъде избегнато с добре стимулирана и добре планирана инсеминация.
Аз пих Б12 и вит Д почти през цялата бременност, също и витамини за бременни, а и метилирана фолиева. Детето ми е даже слабичко по моите разбирания- 3235грама. Имах и гестационен диабет въпреки, че спазвах режим цяла бременност, пих Метформин, следих кръвна захар вкъщи по 5-6 пъти и тн, и тн.
Пий си витамините, изследвай се към 10-12седмица, не яж "за двама", яж протеини, не се тъпчи със сладко и тестено, мий зеленчуците и плодовете добре и не сменяй котешка тоалетна. Това е всичко, което трябва да правиш основно.

Късмет и успех на всички!
« Отговор #356 -: Февруари 28, 2019, 22:10:44 pm »
Павла, това е една и съща приятелка :lol:
Те май сами си плащат процедурите. Не знам дали са наясно с разни фондове и какви са условията за кандидатстване. Но представяте ли си да има проблем с проходимостта на тръбите и да са правили инсеминация, като преди това година и половина са се надявали да стане по естествен начин, че накрая да се готвят и за ин-витро? Без цветна снимка... Каза, че следващия път ще пита. Тук по-скоро не видя нея, защото тя не е медицинско лице все пак и е нормално да се довери на лекаря си. Но този лекар е репродуктивен специалист...

Като каза котешка тоалетна, нашия пухльо не е при нас и не ми се налага да чистя такова нещо. Но! Приятелят ми има мотор, който зимата държеше в закрит паркинг и отвреме навреме виждахме една котка да лежи на кожената седалка. Много й се радвахме всеки път. Днес обаче трябваше да премести мотора на друг паркинг и съответно трябваше да се позабърше малко, защото беше прашасал. Предлагам си аз услугите като любяща половинка и слизам с необходимите неща. Пръсвам с пулверизатор седалката и усещам как замирисва на котешка урина...  И веднагически се отказах от благородното ми предложение, защото се притесних да не взема да си лепна токсоплазмоза и го изчаках да се прибере и сам да си почисти мотора :D

Аз се чудех дали утре да не пусна едно ЧХГ, но се отказах. И да го мисля, и да не го мисля, каквото има да става, ще става. Ще си изчакам прегледа на 6-ти и тогава ще се разбере как вървят нещата.
*
« Отговор #357 -: Февруари 28, 2019, 22:24:13 pm »
Дарк,не е виновна жената,първото недоразумение с титла лекар по репродуктивна медицина ,при което отидох изобщо не ми каза да проверим проходимост.Взех да чета и сама настоях,тя ми каза че било излишно.
Сегашния ми доктор от там започва-хламидия,хормони,СГ,ЦС,останалото по предценка.Но инсеминация без ЦС...егати злоупотребата.
Аз бих пуснала ЧХГ,с клиниката е добър вариант,аз като пусках там ставаше за 1 час и струваше 14 лв.
Не се натискай,остави някои неща на твоята половинка.Нека бъде рицар,ти си гледай себе си и малкия човек.
На 6.03 и Павла е на лекар,ще ви стискам палци.
*
« Отговор #358 -: Февруари 28, 2019, 22:57:09 pm »
Тя май не е при репродуктивен специалист, а, Дарк?
Аз бих изследвала ЧХГ.
« Отговор #359 -: Февруари 28, 2019, 23:26:19 pm »
Ами при репродуктивен специалист си е, в репродуктивна клиника  :?

Не ме подкокоросвайте за ЧХГ  :lol: