0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #300 -: Февруари 26, 2019, 18:03:29 pm »
Дарк,това вега теста ли е или друго?
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #301 -: Февруари 26, 2019, 18:26:21 pm »
Сега проверих какво точно беше Вега теста. Този е различен - кръвен е и покава наличието на IgG антитела към определени храни. https://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=alergy:neponosimost_kum_hrani Четох, че на една жена са й изчезнали болите в ставите след като е спряла "забранените" храни. На други им се отразява добре и отслабват. При трети се подобрява стомашно-чревното състояние. Има и такива, които твърдят, че тези тестова са пълна глупост, де  :lol:

Преди малко ми се обадиха от Геника, готови са ми и другите генетични изследвания, носител съм на хомозиготен генотип D/D за ACE, с коментар, че се асоциира с повишен риск към спонтанни аборти. Другият вторник имам записан час за преглед, дано не е късно  :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #302 -: Февруари 26, 2019, 20:24:23 pm »
Момичета, чудя се от няколко дни дали не взема да пия чай от бял равнец. Помагало при жени с намален яйчников резервация, вие какво мислите?
« Последна редакция: Февруари 26, 2019, 20:29:10 pm от Nelita90 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #303 -: Февруари 27, 2019, 08:48:33 am »
Нелита вит. Д изследвала ли си?Той се отразява на качеството на яйцеклетките.Иначе при ИЯР, много малко неща помагат.Каквото и да си говорим тръгнали ли сме по тая крива, резултата е ясен.При мен на 5-ти ден се видяха 5 антрални фоликула общо.Как да кажа, бях леко шокирана, но подготвена за такъв резултат, все пак не съм на 28  :?

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #304 -: Февруари 27, 2019, 11:01:16 am »
Маги, сама го каза, не си на 28. 5 антрални са с 5 повече от на жени дори по-млади от теб. Знам, че е страшен парцал в лицето, но вие поне не чаката да стане детето вкъщи и си движите нещата.
Дарк, пусна ли ЧХГ?
Танчето май трябваше да пуска ИР и я чакам и нея.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #305 -: Февруари 27, 2019, 11:07:23 am »
Да Тери, поне знам че правим нещо и не чакам на някой свише да ми помогне.Че много хора седят и чакат.
И аз чакам Дарк и Танчето!
Чакам и Кукапетел да се появи и да каже взе ли заповедта и какво ще правят.И Маги мей се е покрила.И доста момичета не пишат.

Хелиантус я мисля също!

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #306 -: Февруари 27, 2019, 13:16:44 pm »
Здравейте!
Благодаря, че ме мислиш, Маги! Аз май го понасям по-добре от предният път, но тогава все пак бях бременна повече от месец, но пък съм доста обезкуражена. Не си позволявам да плача, че започна ли.... Знам, че при всички ни ще се получи някой ден, но просто не е справедливо да е толкова трудно. А ако знаете на какви неща се наслушах от приятелки, на които споделям... Да съм се радвала докато още съм свободна, да се радвам, че няма да си слагам инжекции, че ще мога да си ям всичко, как пък някои хора като не се получавало си осиновявали... Все едно и осиновяването е много лесно. И какви ли не още "успокояващо неща" със сигурност друг път на никой нищо няма да казвам. Дойде ми и цикълът доста по обилен и болезнен. Чакам си с нетърпение прибирането до България и прегледа при доктор Калчев.
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #307 -: Февруари 27, 2019, 13:22:59 pm »
Тук съм, момичета...
ЧХГ - 300  :o При 98 от понеделник Надявам се всичко да е наред

Направих и обременяване, обаче и там май ще лъсне ИР...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #308 -: Февруари 27, 2019, 13:31:35 pm »
Хелиантус, май всички сме ги чували тези успокоителни думи от близките.Може би не знаят какво и как да ни кажат.Искат да ни вдъхнат кураж, но не могат.Ще се съвземеш, но трябва време.Цикъла сега ще ти е доста по-обилен и болезнен да, при мен беше Ад, ужасен цикъл и двата пъти.Кураж!

Дарк, прекрасно се е устроило направо, дано така продължава!Още малко и ще може да ходиш на преглед да видят точката.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #309 -: Февруари 27, 2019, 13:38:57 pm »
Хелиантус :bighug:,май по-добре на никой нищо да не се казва наистина.Ти си силна,някак си съм убедена ,че е било малшанс.Забременяваш си ,другия път ще е успешно.Вземаш мерки,не чакаш на провидението,представям си през какво си минала...
И аз след последния кръвен тест,абе много тъпо ми стана,два дни бях кисела,а в деня като го видях ,просто имах нужда от силно питие.Едната ми приятелка ми каза"Защо не спрете за малко?".Е как да спрем,баш на финалната права?!Тоя път на никой нищо,не ща мнения и съвети .
Дарк,супер ЧХГ.Защо мислиш,че имаш ИР?
Аз пък снощи сънувах някакъв много объркан сън,ама на края карах вишнев джип,на предната седалка до мен седеше в кошничка малко бебе,едно червено косматичко и отидох да го покажа на д-р Александров,той пък така му се зарадва   :lol:
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #310 -: Февруари 27, 2019, 13:40:41 pm »
Да, Маги, знам че не знаят какво да кажат, ама са си и несъобразителни хората.
Цикъла е ужас, ама какво да се прави, поне е много по - добре от аборт, че след миналият път много ме е страх да не се наложи отново.
Слънчице, да... И на мен ми казват постоянно да си починем... Е за кога да чакам.

Дарк, супер резултат! Браво! Все така да е!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #311 -: Февруари 27, 2019, 13:45:48 pm »
Helianthus, наистина се чудят какво да кажат, то и ние се чудим какво да кажем. Както и да го погледнеш е ад това, през което минаваш. Затова се надявам, че този път беше просто лошия късмет.
Моите приятелки вече не казват: "Успокой се", сега всички са на вълна: "А защо не смените лекаря", ядосах се даже докато го пиша. То новия лекар бактериите с пинсета ще ми ги вади все едно.
Дарк, бравоооооо. Пу-пу. Слагай прогестерона и си мъти на топличко вкъщи.
Аз чакам днес-утре микробиология и стоя и рефешвам страницата през 5 минути. Опитвам се да се настроя, че може би пак е зле. Не успявам, изпълнена съм с толкова надежди всеки път.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #312 -: Февруари 27, 2019, 14:35:12 pm »
Дарк, страхотно се покачва ЧХГ -то. Много се радвам  :bighug:
Тери, даже не мога да ти опиша колко силно съм стиснала палците (а и не забравяй пророческия ми сън  :D). И аз уж мислех другата седмица да пусна микробиология, но имам някакво зацапване пак, коете се надявам да спре до тогава. Че след антибиотика не съм пускала да видя дали са се изчистили гадовете.
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #313 -: Февруари 27, 2019, 16:50:09 pm »
Благодаря, момичета... Аз писах май вече, но съм с много смесени чувства. Хем се радвам ужасно много, хем ме е страх (да се зарадвам). Да видим, божа работа

Терии, мътя, мътя  :lol: И прогестеронче слагам :bighug: Стискам палци за микробиологията. Да изчезват вече тези бактерии... Дано резултатите излязат днес и дано си чиста!

Мише, ти какви гадове си чистила, че май пропуснах? Минаха ли 20 дена от приема на антибиотика? Че на мен ми казаха, че трябва да минат толкова преди микробиология.

Слънце, много забавно-сладък сън :D Много ми допадна вишневия цвят на джипа, а на червеното косматичко бебе, на което и докторът се зарадвал се посмях доста. Колкото до ИР, висока ми е кръвната захар след първия час, инсулинът и той е висок. Не в небесата, но е висок. А почти бях убедена, че всичко там ще е наред.

Маги, дай боже, записах си час за другата седмица, дано си го ползвам по предназначение
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #314 -: Февруари 27, 2019, 17:10:08 pm »
В такива моменти се сещам, че имаме много хубави статии на тема "Етикет на безплодието". Хората като цяло са нетактични, освен това дават непоискани съвети за неща, които не разбират. На мен редовно ми пишат жени, чиито роднините ги съветват ужасни неща - едно момиче напр. тия дни ме залива с пространни обяснения как тя била сигурна, че са несъвместими с мъжа си, затова не ставало и понеже нейни познати познавали други, които пък били чули от трети, че като не става, трябва да се разделят и всеки ще има деца с друг партньор. И тя сега ми плаче, че явно ще трябва да зарязва мъжа си. Представа нямате каква е драма в хиляди думи!


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #315 -: Февруари 27, 2019, 17:30:34 pm »
Не са 20 дена за антибиотик. Винаги ме питат дали последните 3 дена съм взимала. То ако беше 20 дена, нямаше да съм насъбрала такова купчина с микробиологии. Сигурно утре ще излезе новата.

Д-р Мели, очаквайте продължение скоро да иска кординатите на някой ваш расов пациент, също несъвместим с жена си.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #316 -: Февруари 27, 2019, 17:55:14 pm »
Тери и моята докторка ми каза, че трябва да са минали 20 дни от антибиотика. Не знам дали наистина е така.
Дарк, стрептококи лекувах.
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #317 -: Февруари 27, 2019, 18:54:39 pm »
Танчето я върнаха, защото отидох след нощна смяна и не можело така, а се бях наспала и имах 12 часа от последното хранене. И за това преди 2ра смяна ще ходя, преди работа, рано рано, че да я направя. Иначе си взех микробиологията и излезе чиста, което ми е малко странно, защото имам лек дискомфорт, но може да е от смяната на душ гела. И имаме зелена светлина да действаме :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #318 -: Февруари 27, 2019, 19:13:53 pm »
Момичета, от една година си представям как ще ви пиша с хубави резултати при мен и ще зарадвам темата. На вас ми беше най-трудно да пиша за моите микробиологии, защото всеки коментар ме разплакваше.
Дойде и този мечтан за мен ден, в който микробиологията ми е чиста. Чувствам се все едно Оскар взех: благодарна съм на моя ангел Ема от бг-мама, на Господ че ми я прати, на всички вас, които четохте и се ядосвахте заедно с мен. Днес видях мъжа си щастлив, за първи път от много време. Не мога да ви опиша чувството да имаш ембриони и по глупава причина да не можеш да ги вземеш. Да тъпчеш на едно и също място.
Танче, взимай си Гинофит гел с млечна киселина. Аз съм третата с хронични бактерии, която излекува. Слага се и профилактично.
Помните ли какво казахте: че аз ще разваля порочния кръг и чакате мен. Вярвам че ще е така.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #319 -: Февруари 27, 2019, 19:18:42 pm »
Тери, да те разцелува човек. Това е топ новина. Чакаме да кажеш и кога ще стартирате. Май с Маги ще си бременеете заедно ми се струва. Пу пу момиче, много ти се радвам да знаеш :)
Това ли ползва ти https://apteka.framar.bg/30017377/гинофит-гел-лактациден-5-мл-6
« Последна редакция: Февруари 27, 2019, 19:22:04 pm от tanq88 »