На 36 съм, жена ми е 7 години по-млада. След като около половин година не се получаваше - реших да отида на андролог, да изпреваря събитията и да действам навреме. Оказа се, че имам малки тестиси и след спермограма - asthenozoospermia. Предписа ми Orthomol fertil plus. Пих го 3 месеца, после пак спермограма, и нещата бяха по-добре
Не много, но все пак по-добре.
И въпреки това той каза - ин витро. Попитах за други медикаменти и той ми предписа Polux forte. Пак 3 месеца пиене и после пак спермограма - вече на друго място, не трябвало 3 пъти на едно и също място.
И резултатите от третата бяха доста по-лоши
...
Ето ги и трите:
=========
Няколко неща да посоча, които може да имат връзка с това:
1. Не пуша, пия доста умерено. Спортувам също така.
2. Работя седнал на стол.
3. Няколко дни преди третата спермограма имах доста стресова ситуация на работа, не можах и да спя след това. Не знам дали то също не е повлияло.
4. Последните няколко месеца се усещам различен, по-малък тонус и енергия. Не знам на какво се дължи - дали на вторите хапчета, които пих, или промени, които настъпиха на работа, или пък това, че спрях да пия кафе.
=========
Та - сега реших още три месеца да не правя нищо, но и да гледам да го карам по-спокойно - да не се ядосвам и да намаля стреса до минимум, след което да отида да си направя още една спермограма, ей така контролно.
Но все пак - някаква идея защо може да се е получил този резултат? ... Доста стресиращо беше, особено след втория резултат.