Добро утро на всички. Както днес бе мрачно, минахме през сняг, но вече ни грее слънце, така се
надявам, да ни "огрее" съвсем скоро
magi_st, малко е измачкана, но етоя. Има констатирана тератозооспермия, но този който я коментира спермограмата каза, че това било субетивен фактор и ако се гледа от друг специалист можело и дори да не се констатира. Отново ми се каза, че щом имам едно раждане вече нямало как да не стане, което ми се видя леко казано несериозно. Моят, гинеколог също каза че всичко е ок. Но почвам да си мисля, че по-скоро не са искали да не ме тревождат и да си изчакам часът във Надежда.
Pav-la , привет. Благодаря за посрещането и да ти е живо и здраво момченцето. <3 Аз много време се въздържах тук да пиша за да не се сугестирам ..някак си не можех да приема че НЕ СТАВА... Но гледайки ретроспективно освен факторът стрес,който никак не е за подценяване, имам коремна операция преди 2 години херния,доста тежка, със платно . Затова правих изследване за тръбите. Раничката на шийката на матката,която е горена миналата година. Тук чета
https://invitro.bg/testove-za-biologichna-savmestimost-na-spermatozoidite-s-tservikalnata-sluz/ и всъщност тестът е бил отрицателен при теб или при М?Питам ако има значение при инсеминацията.
Всъщност моят гинеколог, предложи инсеминация, но още не бяхме правили никакви изследвания, а сега както чета има доста тестове,които трябва да се направят за да не е напразна процедурата. Той изхожда от там, че имам едно раждане вече (преди 7 години) всъщност дъщеря ми има рожден ден другата седмица от друг партньор. Тогава забременях веднага след приключване на прием на дуфастон, заради една киста. Дори ми беше минало през акъла да пия дуфастон... Не мога да повчрвам, че такива глупости са ми минавали през главата, сега като го пиша. И да, доста ползен съвет за записването.
Слънчицето, директно от Надежда ми дадоха час при д-р Персенска. И сега тръпна,защото искат отново изследванията ,което са 150 лева-200 лв..не знам точно а миналият път ми бяха казали 6 месеца давност,което малко ме нервира, но каквото това. Ти имаш обратна връзка за нея ли? Ако „да“, моля сподели, дори и на лични. Аз доста пътувам и сега съм в шах защото чакам поредната командировка,за която ще разбера чак началото на м. Март а изледвания трябва да пусна другата седмица.. Явно ще пусна Хормони: FSH, LH, E2 (изследват се на 2-3 ден на менструалния цикъл)..пък за останалите ще чакам. Ще допълня и този АМХ , благодаря за което на magi_st и Pav-la.
Ре: оф топика, в София поне няма такова нещо. Доста приятна инициатива
fani87, и аз и моят партньор сме 31 и 34. От колко време ходите във Щерев? И колко време чакахте за час там? Успех ви желая!
Dark Chocolate, аз съм психолог и честно казано, съм виждала такива случаи но без снимка, как този лекар ще го констатира. Според мен отиди другаде за да знаеш 100% от какво е/не е предизвикана тази реакция. А относно броя тecтът извъpшен ли е в paннa фoлиĸyлapнa фaзa (2-4-ти дeн oт мeнcтpyaлния циĸъл)? „Πpи cpeдeн бpoй aнтpaлни фoлиĸyли, пo-мaлъĸ oт 5, ca нaлицe чyвcтвитeлнo нaмaлeни яйчниĸoви peзepви.“ Ти си имала 4-5 ,което поне на мен не ми звучи обезпокоително, но аз не съм доктор . Какво каза твоят доктор по този повод?
У, защо не комбинираш с мерене на базална температура?