Момичета, може и да сте го обсъждали, но съм чела, че нисковъглехидратно-високомазнинното хранене (НВ-ВМХ) действа добре при СПКЯ, инсулинова резистентност, свалят се килограми. Изобщо, има теории, че се отразява добре на организма.
Аз от няколко месеца се храня по този начин (не съм особено стриктна, де. Особено напоследък). Преди си хапвах доста сладки неща, пиех кока-кола. Сега кола не пия, а сладкото ми е сведено до минимум. Имаме притеснения дали режимът е подходящ за бременни обаче, и ако забременя, дай боже, евентуално ще вкараме картофи, ориз, боб, леща в режима....
Днес бях на преглед. Най-важното е, че казаха, че може да продължим с опитите и че няма нужда да правим пауза. Това се надявах да чуя. Другата седмица ще ходя на, може би, фоликулометрия... И евентуално още сега ще се пробваме ако има хубав фоликул.
Минах и през Майчин дом, през генетичната лаборатория и дадох кръв за изследване за тромбофилия.
Мише, срещата ни с Милчева беше кратка, но засега и аз съм с положително мнение. Каза, че няма нужда от по-инвазивни изследвания, затова на първо време ще проверим само полови хормони + АМХ и ще правим спермограма. Само се чудех за тази спермограма, дали ще я приемат, ако не я правим в тяхната клиника... На приятеля ми не му е на много удобно да ходи до клиниката и ми се иска да я направим някъде другаде, където му е по-близо. Като това другаде е
https://ivf.bg/bezplodie-spermograma