Добро утро, момичета! В духа на това, което е писала чочолинка, пожелавам ви един вдъхновен и изпълнен с позитивизъм и сила ден!
Аз се вълнувам все повече и повече, защото наближава датата ни за заповед. Също така обаче, след спирането на золадекса и идването на странен двудневен цикъл, гърците много ме боляха, едната повече. Доктора ми назначи регулон заради задържан фоликул от неоперирания ми яйчник и сега ще видим като спра регулона дали ще ми дойде вече нормално и дали още ще ме болят гърдите( малко се успокоиха като започнах да пия противозачатъчните).
Излезе ми микробиологията и цитонамазката(2ра Б група). Качвам снимка на микробиологията. Четох уж вчера и предполагам, че е ок, но има много време до прегледа и се чудя редуцирани лактобацили дали не е проблем. Как мислите?
Джеси и Чочолинка, по- горе прочетох, че коментирате клиниките. Аз съм в Щерев в момента. Отказах се от идеята за Надежда заради дългото чакане. Въпреки, че съм в София, нямам възможност често да отсъствам от работа и да чакам с часове. Затова се спрях на Щерев. Спазват като цяло часовете и са организирани и в същото време винаги са ми отделяли внимание. Минах лапароскопия началото на лятото (3-та операция и първа в тази болница) и смея да кажа, че мина добре и се грижи ха за мен отлично. Сега ще ми е първа процедура инвитро и живот и здраве да започнем, ще пиша да разказвам. Относно цените, аз плащам 40 лева за ултразвук. Цитонамазката и микробиологията + ултразвук ми струваха 107 лева. Като цитонамазката е взета от две места( пиша го, защото в други клиники са ми взимали от 1 място). Както и пишеше че съм без HPV вирус, незнам дали автоматично го гледат. Но пак за сравнение лятото си правих на друго място заради болничния и не пишеше нищо.
Струва ми се, че като за частна клиника е ок. Аз съм се разочарована малко от държавните и въпреки, че трябва да се организирам с парите, предпочитам този тип клиники.
За щастие, независимо от болницата, винаги съм попаднала на добри лекари.
Друго което ми направи впечатление е, че докторът ми ме успокои да не бързаме, а да изчакаме фонда да ни одобри, за да не плащаме. Много се зарадва, като разбра, че АМХ се е качил( пак те ме посъветва ха да пия вит. Д известно време защото АМХ може да се покачи от приема на този витамин. Този тип реакция ме карат да се чувствам добре, в такива моменти се усеща грижата и спокойствието.
Относно финансирането-аз имам допълнително здравно осигуряване. Ако нямате здравни осигуровки, това не е ли вариант за възстановяване на разходи? Аз плащам по около 40 лева на месец(сумата варира), но ми покриват изследвания, дори и хормони, както и прегледи и ми възстановиха 900те лева за избор на екип. Така в Щерев, лапароскопия ми излезе около 400 лева +700 поети от здравна каса и 900 възстановени от фонда.