Аз да допълня към поста на Маги.
Според мен генетичните и имунологичните не са така скъпи, както тя ги описа. Вярно е, че зависи от джоба, но опре ли се до инвитро и то самофинансирано спроед мен трябва да се пуснат. Аз имам пълен пакет генетични: 370 лв. Д-р Даскалов ми ги искаше задължително преди инвитро. Имунологичните бяха препорачителни като променлива величина. Мисля, че за тях дадох 200 лв.
Относно стимулацията, Чочолинка, ще те третирам теб, както себе си. Ние сме с мъжки фактор. Тоест аз си овулирам и нямам проблеми (поне открити). Стимулацията не зависи от това дали имаш овулация или нямаш. При овулация правиш 1 доминантен фоликул, при инвитро целиш към 10-12. Стимулацията започва с ниска доза. Ще ти пускат през ден-два изследвания и ще те гледат с ехограф, за да коригират дозите. Ако не реагираш на минимална доза, ще ти я увеличат. Въпрос на организъм е. Не може да се предвиди как ще те стимулират. Хода на стимулацията ще определи дозите.
Проходимостта на тръбите за мен е може би най-важното изследване при опити за забременяване. Дори когато се цели инвитро. Един хидросалпингс може да опропасти всичко. И правене на АРТ без проходимост на тръбите за мен си е безотговорно и хвърляне на пари на вятъра.
По закон за инвитрото от ЦАР искат цитонамазка и серологии с давност 3месеца и микробиология и на двамата с давност 1 месец. (Това е, когато държавата го финансира, но вероятно имат причина да ги искат).
Хубаво е да се пусне Инсулинова резистентност, за да се види има ли нужда от диета, за подобряване на качеството на яйцеклетките.
Абе едно 1000лв си подготви допълнително. И организирай добре времето, за да може да ги изследваш заедно. Аз много време загубих в неорганизация и незнание кое кога се изследва.
Момичета, инвитрото не е страшно. Преди 1 години разбрахме, че сме за инвитро. Толкова рев изревах, много ме беше страх. Защо на нас се случи се питах. А тогава дори си мислех, че правиш ли инвитро и то е успешно 100%. Не съм и предполагала, че ще мина инвитро и то няма да даде положителен резултат (засега). Но сега, гледайки от тази си позиция, не го намирам за страшно. Леко е, пункцията е лека, трансфера, всичко. Ако се наложи и 4те опита от ЦАР ще си ползвам.