0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobis

Primolut Nor
« -: Юли 16, 2006, 19:40:52 pm »
Личният лекар ми препоръча да пия Primolut Nor 3 месеца за регулиране на цикъла от 16 до 26 ден по 2 табл. без особени изследвания - само  видеозон -нямам кисти , но цикъла ми е обилен и нередовен и прескача напоследък .Срещам противоречива информация , ами ако забременея през това време и въобще дали това ще ми помогне да ми се регулират хормоните и как влияе на способността за забременяване .
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Primolut Nor
« Отговор #1 -: Юли 16, 2006, 20:06:57 pm »
Цитат
Личният лекар ми препоръча да пия Primolut Nor 3 месеца за регулиране на цикъла от 16 до 26 ден по 2 табл. без особени изследвания - само  видеозон -нямам кисти , но цикъла ми е обилен и нередовен и прескача напоследък .Срещам противоречива информация , ами ако забременея през това време и въобще дали това ще ми помогне да ми се регулират хормоните и как влияе на способността за забременяване
.

Принципно джипката /личния лекар/ разбира толкова от гинекология и полови хормони, колкото баба ми е разбирала от IT технологии...
Предполагам, че ти е направил видезон - коремна ехография. Първо, лично аз не разчитам на джипка, която не знае какво вижда, второ за да се установи какъв е проблема с цикъла следва да се направи фоликуметрия - за предпочитане поне в два или три последователни цикъла.

Нередовен и обилен цикъл говори на пръв поглед за някакво хормонално смущение. Защо твойта джипка вместо да се прави на гиниколог и/или ендокринолог не ти даде съответното направление. Принципно той не може да ти пусне полови хормони по каса.

Явно въобще не си изчела темите тук за да питаш какво ще правиш ако пиеш Примолут нор и забременееш. ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИТЕ ЗА ТОВА СЕ НАРИЧАТ ТАКА, ЗАЩОТО ИЗКЛЮЧВАТ ЗАЧАТИЕТО ЧРЕЗ БЛОКИРАНЕ НА ХИПОФИЗО-ХИПОТЕЛАМУЧНО - ЯЙЧНИКОВАТА ОС.

п.п. На останалите списващи се извинявам че в края на постинга си вирутално се изкрещях, но не се удържах.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Юли 16, 2006, 21:51:09 pm »
Личният лекар ми препоръча да пия Primolut Nor 3 месеца за регулиране на цикъла от 16 до 26 ден по 2 табл. без особени изследвания - само  видеозон -нямам кисти , но цикъла ми е обилен и нередовен и прескача напоследък .Срещам противоречива информация , ами ако забременея през това време и въобще дали това ще ми помогне да ми се регулират хормоните и как влияе на способността за забременяване .

Мисля че първо трябва да си направиш хормонални изследвания и да се консултираш с специалист!!!!НЕ МИСЛЯ ЧЕ ЛИНИЯ ТИ ЛЕКАР Е ДОСТАТЪЧНО КОМПЕТЕНТЕН!!!!
*
« Отговор #3 -: Юли 17, 2006, 00:26:28 am »
Ще се присъединя към съвета на другите момичета: потърси компетентно мнение! Задължително трябва да се направят хормонални изследвания, за да се намери причината за нередовния цикъл, а не да се изписват безразборно лекарства, особено пък Primolut Nor. През пубертета имах проблеми с цикъла и веднъж ми го изписаха - тогава не мислех много, много и си го изпих. Но все пак това си е хормонален препарат и може да причини още по-голямо объркване в хормоните.
И да вметна нещо: Лейди, Примолут Нор не е противозачатъчно.
Виж това: http://www.pirogov.net/search/product.php?firmid=42&prodid=167
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Юли 17, 2006, 07:31:36 am »
Цитат
И да вметна нещо: Лейди, Примолут Нор не е противозачатъчно.

Връщам си написаните буквички назад...