Orchidea, препаратът е аналог на Клостилбегит, но доста по-скъп. Предписва се при леки стимулации, НО задължително след спермограма на мъжа и проходимост на тръбите при теб. Така както описваш, ми се струва, че ги нямаш.
На мен след половин година опити един лекар ми ги предписа. Купих си ги, надъхана, че ще забременявам. Но за всяко лекаство винаги чета, уж за да се навия за успех. И така попаднах на буквално стотиците места, на които пишеше, че трябва да има спермограма и проходимост на тръби. (Спермограмата е минимум). Някак си убедих мъжа ми, че няма да пия това лекарство преди да се изследва. Защото дори на опаковките им пише, че не се пият повече от 6 месеца в живота, защото изчерпват яйчниковия резерв. Според гинеколога не беше нужно.
Е мъжа ми лъсна с лоша спермограма, изхвърлих лекарствата и си намерих репродуктивен лекар. Ще цитирам сегашната ми докторка: "Идват при мен и искат инсеминация. Но преди това са пили при кварталния гинеколог 6-7 пъти Фемара и какво да ги правя. Как да ги стимулирам за инсеминация?"
Много помагат тези лекарства, но когато има предпоставка да помогнат.
Вени, пожелавам ти, дано. Чак аз се размечтах с теб
Маги, нищо не сме решили. Само си мечтаем. Първо баща ми да ми препише земята. 300кв е. Ще си направим еднофамилна къщичка на два етажа. На първия 40кв хол, трапезария и кухня, тоалетна, мокро помещение. На втория 3 спални и баня с тоалетна. С една хубава веранда и двете кучета да тичат по райграса. Аз все се дърпах за такива планове, че кътам парите в бурканите, ако се наложи за Турция. Но след първото инвитро макар и неуспешно, повярвах на българските лекари и сега съм много ентусиазирана. На пролет се надяваме да имаме проект и да действаме. На Мишо баща му е строителен надзор, та ще ни свърже справилните хора.