Ами той ходи на лекар. Докторът каза, че имало уплътнение, но не може да се прецени връща ли се Варикоцелето или е останало от операцията. Той физически усеща някакви промени, че се случват. И спермограмата в същия период тръгна отново надолу, та съм склонна да му вярвам.
Казах му, че не искам да се оперира повече. То не може през 10 месеца операция да му правим, която така или иначе не даде желания резултат. Ако целяхме забременяване по естествен път, да. Но при положение, че засега има материал за ИКСИ, е по-добре да не се тормози пак.
И при него като при Митко. Кофа лекарства изпи и последната му спермограма наподобяваше първата му. Колко буркана бърканици изяда, файда.
Ние онзи ден малко се сдърпахме. Казах му, че ако следващия трансфер е с отрицателен резултат отново, ще искам да ходя до София за ЕРА тест първо. Като ми се ядоса, че съм отписвала този месец и следващия. Как да му обясня, че трябва да имам план за действие при всеки случай, защото без план, ако видя отрицателен резултат, ще се съсипя. Много умерено я карам за сега. Миналия път ми казаха много да вярвам, че иначе нямало да стане. И си вложих всички надежди. Сега я карам полека. Даже не стоя да броя дни до цикъла, че да започваме. Ако ми е писано, ще стане и без моя ентусиазъм. Ходя тези дни на църква да се помоля. В събота ще ида и до Асеновград в рибната църква. Има чудодейна икона. Ще се помоля за всички нас.
Понякога стоя и си мисля как искам и Мишо да четеше и да се информира като мен. Да не дърпам само аз нещата. Да мога и аз да съм слаба, да имам право да стоя и да рева, колкото глас имам. Но знам, че ако го направя, просто спираме с всичко. После пък си мисля, че ако и той имаше мнение по тези въпроси, ако е различно от моето, няма да ми хареса.
Пак изписах ферман.