Таня, супер е. Много добре си бременееш
Слънцемое, като ме познаваш мислиш ли, че нямам всички тези изследвания. Имам микробиологии, кръвни и ПСР тестове.
Има развръзка при мен.
Влиза докторката в кабинета. Някои я знаете. Една висока, застрашително ме гледа. И пита: "Тедо, ти пробиотици пиеш ли?"
И аз го приех като нападение и започвам: "Да, д-р Петрова. Феми флора, Лактофлор, един за 100 лв си купих" и тя ме прекъсна и каза: "Затова не се излекуваш. Аз защо не знам. Като ми дойде някоя като теб, която от нищо не се влияе и това я питам"
Обясни ми, че пробиотик се пие поне 24 часа след последния антибиотик, защото антибиотика и пробиотика се конкурирали за едни и същи рецептори на черния дроб. Не разбирам. Каза, че са го давали това и по телевизията си. Някой от министерството на здравеопазването тази пролет е показвал дигитално как се случват нещата. Тоест вече си е обявено публично това изследване. И докторката каза, че работи при другите вагинозни като мен с Пробиотици. Пита ме за всяко нещо, което не съм сметнала за нужно да й кажа.
Изброих си аз всичко и тя ми разказва как имала пациентки, които си пиели Цитросепт и аналогични с грейпфрут без да й кажат. И аз като се усмихнах виновно и тя: "И ти ли?" Реших, че това не е лекарство, та не й казах. Грейпфрута пречил за усвояване на лекарства и добавки (открих и статии по въпроса). Докторката каза, че при бременност го забраняват също, защото предизвиква контракции.
Накрая излязох и казах: "Много се извинявам, д-р Петрова" и тя много хубаво ми отговори: "Не, Тедко, на себе си се извини", че толкова време се измъчих в този кръг. Хайде дано да тръгна по правия път сега.