Аз ако имам шанс за инсеминация в сряда бих правила секс днес. Те лекарите си казват през ден-два. При мъжки фактор наистина е по-специален случая. При по-малко дни въздържание може да очаквате по-добра подвижност и по-малка обща бройка. При повече дни започват да умират сперматозоидете, пък има повече бройка. При вас, ако няма проблем с бройката, може би няма закъде да ги пазите. Задължително питай и това като говориш с нея, за да се успокоиш. Събота и според мен е далечко от сряда.
Павла, благодаря. Знам, че тук само с добро се казва, каквото и да е, дори да не звучи понякога така. Ендокринологът като ме видя първия път и каза: "Теб май малко сме те изследвали даже в повечко,а ?"
Иначе от Клиниката единственото, с което евентуално да се застраховали е било Фраксипарин и много утрогестан. Те никакви други лекарства не са ми предписвали. Докторката не си позволява да иззема функциите на ендокринологът. Даже АБ не съм пила при тях много. Последните месеци ми ги спряха, за да се лекувам сама. Просто около пункция се наложи, за да не направим някоя беля.
Но мисля, че значително съм намалила лекарствата: имам Л-тироксин, Бромокриптин и Цефасал. Дургото са добавки; Иногинол, фолиева, вит. Б и омега 3.
Мишо нещо много се отпусна. Даде веднъж материал, замразихме и не си пие лекарствата. И д-р Мели не му позволи да ги спре, ама той нали по-добре знае. Аз му се скарах. Той каза: "Е нали си дадох материала вече" и аз отговорих: "Е аз нали си дадох яйцеклетките, да спирам освен?", май пак ще си ги купи.