0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #400 -: Октомври 04, 2018, 09:06:19 am »
Вени, до 3 работни дни, макс 4, ако я пращат в София. Понякога и по-бързо излиза, ако няма бактерии и няма нужда от антибиограма. Хубаво си решила да идеш преди цикъла, иначе си даваш време на бактериите да се развиват само, а по време на цикъл не могат да вземат микробиология. При мен междудругото симптомите изчезнаха. Мазах се с Клотримазол. Младичкия доктор  ми каза, че нямало смисъл, защото ми било вътрешно възпалението, но засега утихна положението с крема.
Слънцемое, мисля че генетичните за 1 седмица ми излязоха. Браво на теб, че си се заела с изследванията преди инвитро.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #401 -: Октомври 04, 2018, 09:26:29 am »
Благодаря,момичета. Аз съм от Варна,предполагам че няма да изпращат в Сф.
Хубав и слънчев ден.
« Отговор #402 -: Октомври 04, 2018, 09:31:33 am »
Добро утро!
Стискам палци на всички, които ще започват процедури този месец! Както и за резултатите от микробиологиите. Тери, а дано пък това ЧХГ...Аз дуфастон съм пила веднъж преди много години за предизвикване на цикъла, че беше зачезнал за около 50 дена и си спомням, че след като го спрях ми дойде чак след 11 дена.
Слънцемое, за тромбофилията резултатите излизат, доколкото си спомням, за 10-14 дни.
Като споменават тромбофилия аз тия дни много чета за тази моята мутация PAI-1 4G/5G ии мого се обърках... На някои места пише, голям проблем е води до тромбози на дълбоките съдове ( на мен пък на скоро ми откриха проблем с клапите на дълбоките вени), води до повтарящи се аборти, а на други места пише, че не е никакъв проблем, не води до клинични изяви, а даже има и момичета с 4G/4G,което е хомозиготното носителство, които са без терапии, защото нямало рискове... На Доц. Русев теорията е, че няма как ако има някаква повреда, уж малка, системата да работи правилно и звучи логично, ама знам ли. Накрая ще взема да полудея.. Само за тези неща мисля по 22 часа на ден

Вижте на какво попаднах
http://9m-bg.com/novini/bezplatna-invitro-kampaniya-nie-daryavame-zhivot/
« Последна редакция: Октомври 04, 2018, 09:34:17 am от HELIANTHUS »
« Отговор #403 -: Октомври 04, 2018, 09:41:26 am »
Добро утро момичета, успех на тези, които започват процедури и на тези.
Аз чакам обаждане за заповед, другия месец. Милото се съгласи да пие добавките и сега чакам да ми спре цикъла и ги започваме.
Спечелихме безплатен преглед при д-р Шефкетова и безплатен тест на спермограма и сега се чудя как е по-добре. Според мен месец, месец и нещо да пие добавки и другия месец, като отидем за заповедта, защото сме и на работа все пак.
Но аз нямам актуални хормони, преди 4 месеца тези, които изследвах си бяха добре. А при моя лекар сега е натоварено и не се класирам за час.
Мисля да си пусна на своя глава и като отида д-р Шефкетова да ги погледне.
Може ли съвет, кои са по ЗК.
Аз следя пролактин и тсх.
Мисля да пусна пролактин, тсх, тат, мат, т3,т4, вит. Д и моля да ме допълните, кои още.
*
« Отговор #404 -: Октомври 04, 2018, 09:48:07 am »
Хормоните по принцип са с давност 6 месеца. Покрай процедурата те ще те изследват пак.
Спермогарама по-добре я направете след като е пил добавки и около процедурата, тогава като дава материал му вземете и микробиология от еякулата. Че поне на мен за процедурата ми искаха спермограма и микробиология на мъжа с давност до 1 месец преди пункция.
« Отговор #405 -: Октомври 04, 2018, 10:22:49 am »
Тери, благодаря Ви и аз така мисля и днес ще уточнявам какъв е този тест. Мисля да е след добавките и в Токуда да си доплатим и за плазмите и другите изследвания на еякулата. Иначе инвитрото ще е в КИРМ Плевен, но четох, че този тест бил нов и добър. Ще видя. Милото е в чуденка, къде ги намирам тези процедури и др, но се е примирил и слуша. А относно кампанията на 9 месеца, на предишната плаках, защото не ни изтеглиха, сега ще подам, но нямам големи надежди.
*
« Отговор #406 -: Октомври 04, 2018, 10:57:42 am »
Еми пак ми е над горна граница пролактина.
503 при 102-496. Утре ще питам докторката какво ще каже. ЧХГ-то е ясно. 0.23, което ми е дори по-висока стойност от инвитрото. Тогава беше <0.10 :D :D :D
Първоначално това 503 го прочетох на ЧХГ и ми скочи пролактина на 1000 :D Иска ми се само :D
« Отговор #407 -: Октомври 04, 2018, 11:06:14 am »
Кукапетал, сигурно си си изкарала акъла като са ти казали...
Тери, потънах, мислих, че ще умра, че ще ми оперират главата, добре, че не се налага и дано и занапред няма проблеми.
Сега пия една добавка за ставите с колаген и други съставки, пише, че при бременност не е подходяща, да я спирам ли за инсеминацията или при евентуална бременност чак. Яд ме е, че не се сещам в кабинета на лекарката за подобни въпроси. Там съм такъв спек.
Стискам палци за чисти микробиологии! Успех, момичета!
« Отговор #408 -: Октомври 04, 2018, 12:08:22 pm »
Тери,пожелавам ти следващото Чхг ,да е 500. А,аз пролактин никога не съм изследвала, да взема да го пусна и аз ли.
Разсъждавам на глас  :D
« Отговор #409 -: Октомври 04, 2018, 14:13:05 pm »
Да кажа ,добре дошъл на новия цикъл. Дойде ми,само дето още е розаво (слузесто).
Ноо,не губя кураж до следващия кураж  :D
*
« Отговор #410 -: Октомври 04, 2018, 14:43:17 pm »
Тери, височък т е. Питай си докторката.
Защо пак ще пиеш антибиотици? То където имаше нормална флора, всичко се изби. Локално нещо ще правите ли?
Тери, имам чувството, че чак пресолят манджата при теб- покриват прекалено много бази- НМХ за какво ти беше, АБ ей така?!, не знам...
Не искам да ти пускам мухи, разсъждавам, защото при вас си е мъжки фактор, а на теб нищо ти няма. Така че защо теб те "покриват", а в същото време се надяват на естествено забременяване без нищо? То как да стане естествено, като средата е 100% хостилна, не знам...

Хелиантус, аз съм с ПАИ 4г/5г. Имам неуспешни бременности. В съчетание на редица "безобидни" фактори се получават абортите. Аз бях на Аспирин и НМХ, както знаеш. Доц. Русев действа малко по калъп- аспирин и НМХ през ден, което няма логика, защото НМХ има живот около 20-24 часа. Аз пиех аспирин вечер и НМХ биех сутрин.
Вливките са ми безсмислени при теб само и другите неща, които съм ти казвала де, че започнах да се повтарям.

Вени, изчакай да ти свърши. Понякога неразположенията се оправят по време на цикъл, като естествен механизъм за регулиране.

Kukapetal, аз не бих взимала нищо, което е противопоказно от започването на самата стимулация.

Късмет на всички!
« Отговор #411 -: Октомври 04, 2018, 14:47:28 pm »
Да ще изчакам,дано мине. Друго се чудя сега. Трябва да пускам АМХ и Инх.В,от днес ли да броя три ,четири дни или когато хубаво тръгне менструацията,ще съм много благодарна,ако ми разясните.
« Отговор #412 -: Октомври 04, 2018, 15:09:17 pm »
VeniVeni, изследвай си пролактина, защото пречи за забременяване. Аз имам/ имах пролактином и бях откачила, мислех, че умирам, но не е страшно, с терапия го поддържам.
Но мисля, че високия пролактин, пречи на овулация, на цикъл и т.н.
Преди изследването не трябва да си яла и пила кафе, предишната вечер никакъв секс и пипане на гърдите. А преди вземането на кръв, трябва да полежиш 15-20 мин, защото е стресов хормон.
*
« Отговор #413 -: Октомври 04, 2018, 15:16:08 pm »
Вени, от утре брой три дни- тоест в неделя, но можеш да пуснеш в понеделник. В неделя можеш да пуснеш в Надежда на Сливница. Аз изследвания само в Надежда и Генетика пускам.
*
« Отговор #414 -: Октомври 04, 2018, 15:20:34 pm »
Вени, като тръгне хубаво цикъла. Ако е тръгнал след 14 часа, го брой дори този ден за нулев.
Павла, знаеш, че ти като ми кажеш и за мен е закон :)
Още сутринта реших, че ще се опитам днес да се пробутам при ендокринолога между пациентите без час. Ще се опитам да настоявам да ми предпише нещо и то този Достинекс, защото от другите жените са като парцал.Ще настоявам усърдно. И ако го убедя, утре ще кажа на докторката, че ще отложа трансфера с 1 месец.
Преди 1 година при мен всички хормони бяха повече от перфектни, но дори тогава пролактинът беше 22 при горна граница 24.  Чета в интернет, че причина може да е хронична бъбречна недостатъчност. Бях ви споменала, че на ПКК хематокрит ми е винаги  0.0002 при долна граница 0.0002. Което пак можело да е от проблем с бъбреците. А аз отдавна отлагам да се изследвам за това, пък генетично може да съм носител. Още на 18 ме караха. На няколко пъти съм чела в интернет и така и не открих какво точно трябва да пусна, за да разбера има ли проблем.
« Отговор #415 -: Октомври 04, 2018, 15:41:14 pm »
Благодаря ви момичета.
Значи в понеделник,гладна ,жадна съм в лаболатирията. Ще се изследвам в Кандиларов,че имам предплатени ваучери.
Пролактина може по всяко време от цикъла,до колкото имам спомен.
*
« Отговор #416 -: Октомври 04, 2018, 15:42:51 pm »
Тери, не настоявай за нищо чак толкова. Аз така или иначе си мисля, че пиеш прекалено много неща. Най- реално се показва пролактин, който е изследван около О. Не се сещам къде го бях чела.
Колко вода пиеш на ден? Не си вкарвай филм с бъбречна недостатъчност. Знаеш ли, че при строги диети също се качва пролактинът? Ниски нива на кр. захар го покачват. Аз така или иначе не ти разбирам диетата. Уж нищо ти няма, а защо никаква захар да не трябва да ядеш, дори и от плодове?! Малко крайно. То ти почни нищо не ядеш, постоянно се притесняваш за нещо... Сминдух, копър- също покачват нивата му.  Може да е от това.
Отиди да си каже човекът мнение, но не си предписвай лечение, което искаш само да бъде одобрено от лекар :) Все пак нивата на естроген и прогестерон при теб са ок. Можеш да взимаш вит Е, Б6- те помагат за висок пролактин. Спри тренировките и танците, удобни сутиени, които не дразнят постоянно зърната. Не е казано, че ще ти изпише допаминов антагонист ( Бромкриптин) или Достинекс.
Според мен си дай един месец на нищо правене- яж си каквото искаш и сладко и всичко, пий по някое винце (из пловдивско има много добри изби. Ако намериш на Милков/ Георгиев вино- вземи, чудесно е), не взимай нищо, освен за ТСХ и знам, че всичко ще си дойде на мястото. Наистина си мисля, че просто си форсираш организма, а той има нужда от спокойствие.

Забравих за хипотириодизмът- той също покачва... Има много неща. Тъпата ендокринология е ужасна. Всичко е свързано и не можеш да им хванеш спатиите :)
« Последна редакция: Октомври 04, 2018, 15:46:35 pm от Pav-la »
*
« Отговор #417 -: Октомври 04, 2018, 15:55:26 pm »
Павла, много си права, както винаги за всичко, което написа :)
Иначе аз знам, че пролактинът се изследва, когато е нисък естрогенът май. Ама то, ако ти е наред, няма да има голямо вариране вероятно.
Аз междудругото само ползвам това за повод да ида при ендокринологът, ако трябва да съм честна. утре можех и с докторката да обсъдя. Но основно отивам, за да обсъдя с него диетата си и с надеждата да ми спре малко лекарства. Един Цефасал например не виждам защо да пия вече. Порлактина може би наистина не е голям проблем, след като имам овулация. Просто все ми се върти в главата, че Маги е казвала, че пречи на имплантация. Иначе изобщо нямаше да го пипам. Противно на чуждото мнение аз всъщност съм доста спокойна. Спя минимум непробудно по 8 часа на нощ. Просто съм такава, много мисловни нишки едновременно в главата.
« Последна редакция: Октомври 04, 2018, 16:20:25 pm от teri_90 »
*
« Отговор #418 -: Октомври 04, 2018, 15:59:26 pm »
Пролактина пречи на имплантацията на 100% ако е висок.Няма как да стане просто!За овулацията мисля, че не е проблем, не мога да кажа по спомен, защото аз се интересувах след трансфер в какви нива трябва да е.

Павла е права, трябва ти рестарт!

*
« Отговор #419 -: Октомври 04, 2018, 16:25:05 pm »
Излезе микробиологията. Не сте виждали човек как може да се радва на Кандида. Само това имам :) аз даже мисля, че тялото само се справи вече с нея.
Маги, ама от висок какво разбираш на горна граница или два пъти над нея. Защото рестарт няма да го свали. Преди година без прием на каквито и да е лекарства ми беше пак така.
Павла, Мони стана на месец-два. Колко ти останаха до активното бебеправене.