0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #360 -: Октомври 03, 2018, 09:31:14 am »
О аз тази Коледа много я чакам. Луда съм по Коледите, с бебе, без бебе. Пазарувам като луда подаръци, опаковам. А тази Коледа дори племенничките ни от Англия ще си идват (на 5 и на 2 години), а тази на 5 много обича леля и ще са две прекрасни седмици в отпуск
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #361 -: Октомври 03, 2018, 10:01:08 am »
И аз много обичам коледа, но точно както каза Helianthus преди няколко дни си помислих, че идва поредната коледа без дори да съм бременна. Но после си казах, че другата ще компенсира с две бебчета под елхата  :D
*
« Отговор #362 -: Октомври 03, 2018, 10:16:53 am »
На мен как ми подпали току що под дупарата. Шефа каза, че щял да събира мен и още един докторант в петък да говорим, че сме се бавили много с един проект. И аз учудена как така се бавим, аз работя всяка нощ петък срещу събота до към 3 през нощта и после в събота пак и съм дроп. И тъкмо мислих малко да си дам почивка, че ще искам този месец-другия макс да ми върнат бебета и няма да ми се получи.  Оказа се, че с този проект сме в добри срокове, но трябвало към него да направим и мобилно приложение до декември, което не сме дори започнали. Даже не ме притеснява толкова, че не съм писала мобилни приложения досега... ще се моля денонощието да стане 30 часа през уикендите. Добре, че ми предписаха Л-тироксин и вече не ми се спи поне по цял ден.
« Отговор #363 -: Октомври 03, 2018, 10:46:31 am »
 8O Само аз ли не обичам Коледа. Винаги ми е едно подтиснато,нямам обяснение за което.
Тери не се напрягай повече от възможното , напрежението не влияе добре на хормоните.
То не че аз като съм спокойна като чук са мн в норма моите,но все пак.
Тери,нормално ли е да изпитвам болки ниско сед дуфастона,не съм пила никога .
*
« Отговор #364 -: Октомври 03, 2018, 10:52:30 am »
Болките ниско долу са по-точно контракции на матката: или от предстоящ цикъл, или от разширяваща се матка от бременност. Ще се разбере до няколко дена.
И мъжа ми не обича Коледа. С кеф се е писал още отсега на работа на Коледа за втора поредна година  :bonk: :bonk: :bonk:
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #365 -: Октомври 03, 2018, 10:53:03 am »
Момичета, не сте лоши, че ревнувате - нормална човешка реакция е. Въпросът „защо тя, а не аз?“ си го е задавала всяка от нас. Както и всяка си е казвала „не е честно“. Ми да, не е, ама вие като се родихте, помните ми да ви връчиха декларация за честност в живота? Не са я, никой не може да ви обещае живота, да е справедлив с вас - просто го приемате и се научавате да се справяте с изненадите, които ви поднася. Нали знаете молитвата:
Господи, дай ми сили да променя нещата, които мога.
Смелост да приема нещата, които не мога..
и мъдрост, да разбера разликата.
Вие правите всичко възможно, да промените нещата, сега трябва да приемете, тези, които не можете. Понякога това е дълъг процес, но става.
« Отговор #366 -: Октомври 03, 2018, 11:22:11 am »
Добро утро!
Бях аз при GP-то. На писмото, което са получили от болницата нищо не пише за изпращане за изследвания... Много странно предвид, че тогава две лекарки ми казаха, че ще бъда изпратена и видях как си го записват... Както и да е. Докторът днес реши, че ще ме прати на гинеколог първо за да видят миомата, но не се знае кога точно ще ми се обадят, щял да се опита да е възможно най- скоро, което на мен при прозвуча като до няколко месеца, ама да видим. За тромбофилията каза, че не знаел къде трябва да ме прати, но да започнем с гинеколог, а NK-клетките ми хич не ги отрази. Офф нещо много сдухващо ми се отрази разговора с него, а няма реална причина...може би просто аз съм много негативна напоследък.
Pesheck, много е вярно това, което казваш, ама и пусто нетърпение...
« Отговор #367 -: Октомври 03, 2018, 12:06:54 pm »
Добро утро, нямям оплаквания от Фемара,аз се заредих с 12 теста за овулация и на 10 ден ги мятам, и аз скоро ще пусна тромбофилия и нк клетки. Силно се надявам че няма да се наложи и края на Октомври ще видя двете чертички.
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #368 -: Октомври 03, 2018, 13:57:03 pm »
Момичета много пишете... не мога да наваксам да чета.
Всяка една от нас преминава през вулкан от събития. Така, че е съвсем нормално когато се реагира на нещата по-емоционално.Точно обратното- няма да е нормално, ако не реагираме така.
За всяко едно чувство на вина, гняв, завист и т.н,  стои безсилие, а не лошия характер.

При нас нещата се развиват добре. Взехме заповед и този месец, ако всичо е наред започваме с инвитрото. Спокойна съм...някак не ми е толкова нетърпеливо, както миналите пъти. Този път съм решила да се държа повърхностно и да не мисля за нещата, да не мисля и за резултата, а просто всичко да си се случва само, без притеснения, без ревове ... пък каквото такова.  :lol: 
Смело и смахнато напред ;)

« Последна редакция: Октомври 03, 2018, 13:58:45 pm от To4ica13 »
« Отговор #369 -: Октомври 03, 2018, 14:15:47 pm »
Привет, момичета! Днес ми взеха микробиология, поискаха и на партньора, плюс и на двамата кръвни изследвания за инфекции, ХИВ, Васерман и такива. Не знаех, че ще трябва преди инсеминацията. В понеделник пак ме викат. Опитвам се да съм спокойна, но съм много чувствителна, плача всеки ден за нещо, същите чувства ме обземат и мен като вас.
Сетих се за momiche f, дано е бременна и затова да не пише.
Стискам палци на всички и дано завалят положителните тестове!
*
« Отговор #370 -: Октомври 03, 2018, 14:26:34 pm »
Kukapetal, аз пък вчера за теб се сетих и се чудих мина ли инсеминацията. Предписаха ли ти стимулация? Иначе по закон искат тези изследвания. Серлогия им казват и като ги направиш и за двамата и малко идва скъпичко. Иначе важат 3 месеца.
Точице, кога чакаш цикъл?
Аз утре ще си взема микробиологията и в петък ще ида при докторката да говорим ще правим ли трансфер или не. Нещо се разубеждавам сама и може би ще изчакам 1 месец. Зависи след лечението какво ще се случи. Но ако след седмица съм все още с възпаление като сега , не бих настоявала за трансфер.
Аз даже се чудих след толкова месеци с възпаления дали няма да е оказало лошо влияние на ЦС. Ама не смея повече ЦС да си правя, след като лепнах бактериите именно след нея. Сигурно от раните тогава и силния антибиотик и гадините са се размножили. Уж казват, че ЦС има 6 месеца валидност, ама надали някой си ги обновява толкова често.
Орхидея, важно е преди теста за овулация да не пиеш вода и да не пикаеш поне 2-3 часа. И прави тестовете около 6-7 вечерта. Много е неприятно това стискане, но е много важно, за да ти отчете.
*
« Отговор #371 -: Октомври 03, 2018, 14:29:15 pm »
Радвам се, че Точица и Кукапетел писаха, липсвате момичета

Точица, ще стискам силно палци, кога ще ти дойде?

Кукапетел, това са задължителни изследвания.Кофтите е, че не са те предупредили.

Тери, изчакай малко за ЦС, поне година да мине.Дано нямаш гъби.

Успех момичета.

*

To4ica13

• 337
« Отговор #372 -: Октомври 03, 2018, 14:43:18 pm »
Кукапетъл, много много късмет ...и спокойствие...
Маги, Тери чакам към 10- ти, че още съм на противозачатъчни Ясмин.
Само информативно също да ви споделя, в края на Септември пусках хормони да видя как са преди ин витрото, всичко е в граници, но най ми хареса  АМХ- 2.8. Ей, как се зарадвах да знаете..  :balk_46:
*
« Отговор #373 -: Октомври 03, 2018, 14:48:37 pm »
Еее супер е, да не са те искали от спечеленото инвитро за донорската програма, но като донорка? :D
« Отговор #374 -: Октомври 03, 2018, 14:52:19 pm »
Хайде някоя да провлачи крак с положителен тест,че аз съм си поставила задача до януари да съм бременна. Не виждан оотимист съм  :D.
Успех на всички
« Отговор #375 -: Октомври 03, 2018, 15:08:22 pm »
Ей Кукапетъл, най-накрая хубава новина. И аз чаках да се включиш с това дали сте я направили инсеминацията. Стискам палци за чиста микробиология и успешна инсеминация. Амин дай Боже  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Точице и на теб много успех ти желая и ще стискам палци. Ти всъщност миналата година по това време като си правила ин витро не са ли ти останали ембриончета за ЗЕТ? Да ти е лека стимулацията и успешен опит  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Тери ако всичко ти е наред действай си с зет-а... какво ше се моташ и ще го чакаш толко нз...
Аз май ще си остана за след нова година :( но на всяка една от вас ще стискам силно палци и ще се моля
*
« Отговор #376 -: Октомври 03, 2018, 15:10:43 pm »
Слънцемое, на бебетата ми още не са им пораснали крака и няма да избягат, затова мисля да им подготвя добра среда. То докато чакам да ми назначат лечение и аз сама днес започнах по-добре да се чувствам :D
« Отговор #377 -: Октомври 03, 2018, 15:12:51 pm »
Благодаря ви, много сте мили! Не ми предписаха нищо, 7 ден от цикъла съм. На гладно ли се пускат тези кръвни изследвания. Забравих да питам.
Ще е прекрасно да се получи бомбастично забременяване в групата на всички до месец два! :)
*
« Отговор #378 -: Октомври 03, 2018, 15:18:30 pm »
Kukapetel, вирусологията се пуска по всяко време на деня.Няма значение дали си ял, шил и т.н.

Тери, аз да питам като баба ама като ти намират бактерии казват ли дали е инфекция или просто имаш бактерии, щото ние си имаме бактерии навсякъде.Мисълта ми е, че трябва освен да се разпознават да има някакво число там и да пише нещо си.И друго ще трябв да пуснеш едни хормони най-вече пролактин.Помня, че ти беше на горната граница.Пусни един за всеки случай като спазваш всичко кеото пише за него и ако пак е на горната граница се консултирай с лекар.Според мен той е проблем.С висок пролактин е изключено да се забременее.

Слънцемое, защо след НГ?

*

To4ica13

• 337
« Отговор #379 -: Октомври 03, 2018, 15:26:41 pm »
Слънцемое, нямам замразени  и от двата си предходни опита. Вадя по малко яйцеклетки и нищо не остава за фризера. Ама този път съм се надъхала за повече бройки ... че и за братче/сестриче след време да има ;)

Тери, подкрепям те изцяло, за това да изчакаш и оправиш бактериите.На една приятелка също така много са и упорити гадините и след една серия антибиотици, лекарката й започна да и прилага специален хранителен режим, пробиотици и препоръчва по-малко стрес... та след два месеца ще научим дали е дало резултат. Вярвам, че и ти ще ги пребориш скоро :)