Как замества? Едното е инвазивно с пълна упойка, с релаксант и интубация, надуват те с въздух- операция си е. Другото, дори с упойка, е образно изследване. Аз не бих избрала операцията с идеята, че замества образно изследване.
Не знам дали съм права, но единствения път, в който съм имала някакви неразположения бяха след лечение. Един репродуктивен специалист ми беше изписал, защото на мъжа ми му откриха уреаплазма и той мина лечение, че и аз с него. Част от лечението беше и вагинална промивка и глобули. След това не съм правила микробиология, защото за мен, с някои изключения, организмът и по специално вагината, имат много добра защита и способност за самопочистване. Не се използва сапун, а само интимен душ гел, използвах тогава специална кърпа, която сменях на 2 дена. Също и месец без секс. Прекалено лечение само влошава нещата.
Така или иначе матката е лесно достъпна за бактерии. По време на О се отваря шийката, по време на менструация се променя киселинността и пак е отворена шийката.
Не знам дали съм права, но моят опит е такъв.