0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #940 -: Септември 07, 2018, 17:32:18 pm »
Тери, и аз съм против абортите. Исках го това дете, обичах страшно много тогавашния ми приятел и бях на седмото небе. Но да чуеш от човека до теб ама то не е от мен, какви ми ги говориш. И вече в последствие да му загрее реотана, че видиш ли знае какви ги е свършил и ще става баща. Другото му изказване - ти кажи на вашите, че аз не искам да присъствам, че брат ти ще ме бие. И също така ту беше при мен, ту изчезваше без да каже на къде. Това преля чашата и в третия месец посетих гинеколога. Всичко мина добре, без поражения. Остана само мъката в сърцето. Иначе сега щях да си гледам дечкото, но не се знаеше бившия на къде щеше да го вее вятъра.
« Последна редакция: Септември 07, 2018, 17:34:15 pm от tanq88 »
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #941 -: Септември 07, 2018, 17:57:39 pm »
Няма какво да ти кажа, ти още тогава много правилни изводи си си направила. Ама пуста му млада любов.
Сега мъката, която си преживяла, ще ти се върне в щастие. Аз знаеш ли какво се сетих. На твоя Гошо правили ли само СДИ тест и тест за ДНК фрагментация (не знам много разликата, но знам, че са по-информативни при мъже с добра спермограма. При тези с лоша е ясно положението)
Маги Мей, кой ден ти е от цикъла днес? И правиха ли ти микробиология.
Интересно ми е за микробиологията, защото всяка клиника действа по различен начин. Писах си с едно момиче, което е в Селена. Вече 4 месеца отлага трансфер заради бактерии. Като лекарите са й казали да отложи, докато се изчисти. И тя като мен пуска контролни микробиологии. В Селена чисти, в Торакс не. Но в Селена й ги изкарвали за един ден, което в Торакс са й обяснили, че няма как да даде адекватен резултат и е така.
« Последна редакция: Септември 07, 2018, 18:01:48 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #942 -: Септември 07, 2018, 18:59:37 pm »
За шоколада логиката беше да е много малко парченце... В моя случай щяло да обира излишна инсулин без да предизвиква панкреаса да произвежда друг, засега нямам ИР. Не знам дали е така..., от неговата уста звучене логично За тромбофилията съм хетерозиготен носител на 4G/5G, аз мислех, че като съм хетерозиготен не е проблем, но Доц Русев друго каза. Ще се опитам да се свържа и с проф. Кременски за друго мнение. Благодаря Маги. Иначе тази миома е на кофти място, точно където обикновено се захващали ембрионите... 4 см не знам голяма ли е и чак толкова ли пречи наистина, но ще правим хистероскопия то е ясно. Чакам да ми дойде другата седмица и ще започвам противозачатъчни. Днес станаха резултатите от спермограмата на мъжът ми. Не съм ги виждала, защото ги дават само лично, но Д-р Калчев ги е погледнал, говорих с акушерка и каза, че малко била намалена подвижността, но можело и временно състояние да е. Едва ли е проблем предвид, че втория път стана от първият път. Излезна ми и фолатът днес, който е над горната граница. Онзи ден Доц. Русев казваше, че когато е висок става като токсичен... Тепърва ще коментираме това и останалите неща като станат. Нещо ми е голяма каша и много емоционално тези дни, но предполагам ще се избистрят нещата с времето.
П. С. Излезна ли са ми антифосфлипидните, които са наред и АМХ е 2.010,това е добре нали?
« Последна редакция: Септември 07, 2018, 19:06:37 pm от HELIANTHUS »
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #943 -: Септември 07, 2018, 19:42:58 pm »
Оуу АМХ даже май е супер, моето е 1,4.
Ами за сега не ми е казвал да пускаме микробиология, предполагах че и някакви хормони ще пусне но за сега не е. Днес ми е 7 ден и ме вика утре да ме види.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #944 -: Септември 07, 2018, 20:38:48 pm »
Helianthus, супер е АМХ. При мъжа ти подвижността не е под въпрос, щом два пъти забременя. И намалена е достатъчна. Важно тук е как е морфологията. Ако сперматозоид с лоша морфология успее да оплоди яйцеклетката, то ембриончето често спира да се развива. Това с фолиевата киселина много интересно ми стана, още повече, че при теб е над горна граница.
Маги Мей,  дано след седмица да забременееш :) вие нямаше ли някъде да пътувате, затова мислих, че отложи инсеминацията.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #945 -: Септември 07, 2018, 20:39:30 pm »
Всичко му е в норма на първата спермограма. Ако имаше нещо щяха да кажат още тогава. Сега му гледах резултатите.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #946 -: Септември 07, 2018, 20:56:55 pm »
То SDI теста и ДНК фрагментация не са част от спермограмата. Мишо има 5 спермограми, но няма тези изследвания. Ако при теб не излезе отнякъде заека, може да проверите. Виж new life какво публикуваха наскоро.
https://newlifeclinic.bg/2018/08/31/тестът-днк-фрагментация/
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #947 -: Септември 07, 2018, 21:05:46 pm »
Да, морфологията е ок и SDI теста е наред. Аз много се обърках вече с тези фолиева киселини и чудеса. Не знам и дали можем да смятаме този миом за основна причина... Или по- скоро е съвкупност от причини... Колко бързо растат, имало ли го е през Април... Защо досега никой не го е видял... Ей такива въпроси ми се въртят из главата. Разбира се има още резултати да стават готови и ще се поизяснят нещата.
Маги мей успех на инсеминацията и дано скоро развееш двете чертички.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #948 -: Септември 07, 2018, 21:25:35 pm »
Ние я пускахме пълна, и явно теста е включен в нея. Във всяка клиника май е различно. Нямам си на идея.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #949 -: Септември 07, 2018, 22:56:41 pm »
Супер, Танче. Честно да ти кажа една ИР ти пожелавам, защото за два месеца диета и ще си бременна 😁
Хелиантус, 4 см си е размер според мен. От един от прегледите имам това:" Матка с размер 6.08см х 3.21см". На мен ми се струва голямо в сравнение с размера на матката.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #950 -: Септември 07, 2018, 23:33:05 pm »
Тери, и аз преди малко се сетих да проверя колко е размера на матката и осъзнах, че 4 см не е толкова малко
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #951 -: Септември 08, 2018, 10:42:43 am »
Много е възможно миомата да е проблема и от там да стават спонтанните.Но е най-добре да се направи хистерото и ще се прецени какво става.Добре вървиш  HELIANTHUS, мисля че скоро ще имаш една прекрасна бременност, която ще завърши с бебе.

В Надежда не пускат микробиологии.Почнаха да ги правят от както станаха задължително изискване мисля, че от агенцията за трансплантация.Така че практиката във всяка клиника е различна.Аз нали се махнах от Надежда, мога да кажа, че там правят доста пропуски в изследванията.Чак като станат повече неуспешните започват да се чудят и да пускат повечко изследвания.Аз почти всичко съм си правила на своя глава, защото много чета, но съм виждала жени едно ТСХ не бяха изследвали.Това преди години, сега стана задължително!

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #952 -: Септември 08, 2018, 11:47:05 am »
Маги, и аз се убедих в това, че не ги интересува състоянието на пациента. Гледат да те ощипят колкото се може повече :D Като ми правиха ЦС миналата година никаква микробиология не ми искаха. Пуснаха само КК и толкова. След това вече си пуснах на моя глава( повечето изследвания ги правя така вече) и добре че нямах нищо. А това са на мъжо резултатите от миналата година.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #953 -: Септември 08, 2018, 14:36:03 pm »
Като слушам за Надежда, сякаш слушам за клиниките тук. Те са на принципа Close to nature/ Proche de la nature. При естествено забременяване тези фактори не са известни. Тук гледат да не "бутат" много нещата, не изписват нищо превантивно. Микробиология никога не са ми правили, ФСХ и ЛХ и Е2 преди стимулация- никога, преглед преди старт на опит- никога. Малко на шано ми се вижда всичко, но успеваемостта е като навсякъде- около 30%. Значи работи и така. Вече като се объркат нещата- тогава изследвания. Един от принципите им са да не се натоварва финансово, а и психически пациента. Толкова изследвания внушават болест на пациента. Аз даже бях потресена като имунологът/ хематолог ми каза, че след 3 неуспешни бременности съм имала още време преди да започна лечение или каквото и да е. Ендокринологът не обърна внимание на ИР.
Малко странно ме гледаха с огромната папка с изследвания. Даже моята лекарка каза, че толкова много изследвания не е виждала за само 2-3 години.

Стискам палци на момичетата, които са в опит!
Някъде бях мернала, че са изписали прегнил на 17мм Ф. На мен на толкова някъде- 16-18 мм ми го предписваха. Така че трябва да е ок.

Късмет на всички!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #954 -: Септември 08, 2018, 16:58:53 pm »
Никакви изследвания преди старта на процедурата не са ми пускали в Надежда. То аз си имах една голяма чанта с изследвания и д-р Персенска чак се изненада. На своя глава пуснах и вирусолотията и даже се учудиха като ги питах на кого да ги дам. Но аз съм пациентка на д-р Даскалов все пак :lol:
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #955 -: Септември 08, 2018, 17:34:28 pm »
И аз да споделя, така е в Надежда, микробиология не съм правила, днес видяхме два фоликула един 17,5 и един 19мм и утре ще ходя да ми бият лекарство което ще ги спука. Не успях да запомня как се казва. Пуснаха ни на двамата единствено вирусология. Дано да няма нищо притеснително. Понеже имам ранна О ни вика и  в понеделник и във вторник и ако се пукат фоликулите правим инсето, ако не другия месец. Но хубавото е че сега фоликулите са от десния яйчник на който тръбата му е наред, имам добро предчувствие :)
« Последна редакция: Септември 08, 2018, 18:35:08 pm от magi mei »
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #956 -: Септември 08, 2018, 21:08:02 pm »
Здравейте и от мен :) Аз днес имах положителен тест за овулация (14 ден) действахме днес, но за съжаление утре следобед заминавам по работа и каквото правим до тогава, това ще е. Ще ми се смеете сигурно, но за да накарам фоликула да се спука си направиха една високо интензивна тренировка по табата вкъщи, дано е имало ефект 😁
Стискам палци на всички в процедура и на останалите с домашни опити като мен 😊
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #957 -: Септември 09, 2018, 11:17:55 am »
Здравейте, момичета,
От доста време само ви чета, но вече ми става много трудно да издържам и реших и аз да си изплача болката.. На кратко моята история:
1. През 2009 случайно забременяване - съмнения за кухо яйце, но накрая една много лека бременност и раждане на моето прекрасно момиченце.
2. 2010 - 2 месеца след раждането - кръвоизлив следствие на задържана плацента и последвал кюретаж. Добре, че съм жива и здрава и не стана най-лошото.
3. 2013 - лазерна конизация на маточната шийка
4. 2015 - случайно забременяване от сегашния ми съпруг, с бащата на дъщеря ми се разделихме 2014. Това завърши с неразвиваща се бременност и кюретаж :(
5. 6 месеца по-късно започнахме с опитите за бебе - нищо

От 2016-та ходим по лекари. Мъжът ми излезе, че е с лоша спермограма по Крюгер само 3% тогава. В момента е с 10%
На мен ми откриха антифосфолипиден синдром. Нямам тромбобилия, полови хормони в норма, хормони на щитовидната жлеза в норма, яйчников резерв в норма, ЦС - добра, НК клетки в норма. Въз основа на това през феврурари тази година правихме инсе със стимулация, които завърши с бременност, която пак спря да се развива в 6 г.с. По съвет на доктора, удърно спрях Дуфастона и Утрогестана и на следващия ден започна кървене. Слава Богу си спестих кюретажа. Последваха пак изследвания, този път НК клетки 28%. Направихме няколко вливания на Интралипид, но до сега успях да ги смъкна само на 19%. Този месец щяхме да правим пак стимулирана инсе. Започнах с Менопур по 1 на ден. На 4-1 ден имах 5 фоликула в единия яйчник и 6 в другия. Хормони в норма. Продължихме с Менопур още 4 дни. На следвашия преглед естрадиола ми беше сринат и доктора каза, че прекратяваме стимулацията и инсе се отмения. Обясни го като яйчников арест. Каза, че се случва често при жени с ПКЯ (аз нямам за сега), но при мен просто се е случило. Сега следват 3 месеца противозачатъчни, за да "забрави" организма ми, иначе рискуваме да се повтори случката при следващата стимулация. Вече не знам.. много ми е трудно, а знам, че само вие ще ме разберете. Искам да спра да мисля за това, но каквото и да правя, само то ми е в главата. Не искам да ми става фикс идея, не знам и дали искам следващия ми опит пак да е със стимулация (този път не се чувствах добре от нея) или дали има смисъл да пробваме сами известно време с тази спермограма.
Та това е от мен.. поне сякаш малко ми олекна. Благодаря ви, момичета..

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #958 -: Септември 09, 2018, 11:37:37 am »
Здравей serenity, добре дошла сред нас.

Щом не се чувстваш добре от стимулацията, защо не направите такава с по-малки дози лекарства.При теб, за стимулация за инсе, е имало прекалено много тръгнали фоликули.Може би с някой по-лек препарат ще е по-лесно.хубаво е, че е качила морфологията, как е подвижността?

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #959 -: Септември 09, 2018, 12:07:38 pm »
Serenity, добре дошла! Пожелавам бързо преместване в бременната тема, тук има много информирани момичета, които с топлина и радост ще ти помогнат! Ако мога и аз с нещо, ще се радвам. :)
Ние се завърнахме от морето, но имам следните терзания. На аспирин протект съм през ден, назначени от доц.Русев, забелязах, че целите ми крака са в синини, имам куче, което лудо си играе с мен, но чак такива синини не вярвам, че са от него. Не помня да съм се удряла. От седмица съм с изтръпвания и болки в ръцете и краката, събуждам се от болката. Много се притеснявам! Искам преди инсеминацията да пуснем някакви изследвания на мъжа ми, има някакъв уринарен дискомфорт, чиста му е стерилната урина, аз също имах лек цистит, но премина с Цистостоп Рапид и Неоренал. Някакви съвети какво може да си пусне той, аз мисля да се консултирам с Русев, но е в отпуска сега.