0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #900 -: Септември 05, 2018, 12:14:17 pm »
Д-Р Даскалов е прекрасен лекар. Ние се налага да пристъпим към АРТ процедури, а той вече не прави такива. Затова се наложи да сменя лекаря. Но всички изследвания, които ми беше направил, много забързаха нещата. От клиниката нямаха какво друго да поискат да проверя.
Иначе ЦС той прави само с пълна упойка, за да избегне спазми на матката, така че нищо няма да усетиш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #901 -: Септември 05, 2018, 13:24:17 pm »
Ох,силно се надявам следващия месец вече микробиологията да е чиста та да направим тази снимка.Даскалов каза че при 99% от жените няма запушване на тръбите,но трябва да се изключи като причина за неуспешно забременяваме.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #902 -: Септември 05, 2018, 14:02:05 pm »
Днес съм снаха за пример :D
Имаме една група във Вайбър в нея са цялата рода на Мишо: лели, майка му, баща му, сестра му, зет му, братовчедите, техните жени, майките на жените. Абе буквално половината сватба.
Иииии аз искам да пратя на Мишо снимка на един човек, който  снима с фотоапарат, но пред него е застанала катерица и отдолу текста: "I look for my nuts while you look at my nuts". Познайте на Мишо ли съм я пратила и колко часа по-късно осъзнах това :D :D :D Добре, че половината сигурно не знаят английски :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #903 -: Септември 05, 2018, 14:09:11 pm »
Хахахаха Тери, разсмя ме :)

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #904 -: Септември 05, 2018, 15:25:43 pm »
Момичета, и аз с д-р Даскалов сигурно една година се опитвахме да трепем различни бактерии с антибиотици, за да направим ЦС. Минах през всички видове стрептококи, после минах на еколи и накрая на някаква, която даже не си направих труда да запомня. И накрая спряхме всичко, тъй като решихме, че ще създадем някой мутант  :D. Слагах само Лактажин и мисля, че пиех нещо от рода на Уринал. И се изчистих.
ЦС при д-р Даскалов изобщо не я усетих. Под пълна упойка, лесно се събудих. Имай му вяра! Единствено съжалявам, че спря да се занимава с инвитро.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #905 -: Септември 05, 2018, 16:22:17 pm »
Поли, благодаря, че се включи. Обнадежди ме определено.
Аз имам наченки на най-нечакания цикъл в живота ми. Тази нощ се събудих, толкова много ме болеше. Сега го чакам и да започва месеца почивка и секс (през живота ми толкова мерак не съм имала. Д-р Петрова не знам откъде знаеше, че ще е така, та предупреди Мишо).
Случи ми се нещо готино днес. Един от най-хубавите моменти от живота ми беше в Брюксел, докато слушам една улична банда. Всеки път като ходя там ги слушах и така и не си купих диск и не запомних името им. Търся ги от една година по площадите и не ги намирам. И в youtube ги търся и не ги намирам. Тези дни най-сетне открих някакъв клип качен от някакви хора с тяхна музика. Написах коментар и сега видях, че във фейсбук ми е писал основателя на групата. Май ще се сдобия с диск :)
« Последна редакция: Септември 05, 2018, 17:26:37 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #906 -: Септември 05, 2018, 18:35:33 pm »
Уоу, Тери, страхотен късмет с групата  :D  Как се казва?
Да ви се похваля момичета, вчера станах леля, на розово бебе 💕 Всички са здрави и са добре, бебето е прекрасно  :lol:
Гледам го и мечтая за деня, в който и аз ще гушна една невинна душица и ще й кажа: От кога те чакаме... ❤
Така, пак ще се разплача, да сменим темата. Тази вечер в 9:15 ми е часа при доки, да видим какво сме сътворили със Золадекса. Ще видим дали ще има О и как са нещата, днес ми е 11 ден след Ц. Страх ме е... Дано всичко е наред. Ще вземем и микробиология и цитонамазка.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #907 -: Септември 05, 2018, 19:04:50 pm »
Честито, лелче <3 Да е много здрава малката госпожица. И нека Едната радост да доведе и до другата. Много късно ходиш на лекар, то докато се прибереш, ще ти се приспи, да не изпуснете овулацията 😁 Дано всичко да е наред и да се види доминантен фоликул :)
Много е хубаво да си леля. Като станат на три децата предпочитат с теб да си играят, отколкото с майка си 😁
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #908 -: Септември 05, 2018, 19:25:01 pm »
Благодаря ти, Тери :D
Дано видим фоликул :) Късно съм, защото всички часове днес са й заети и ще ме вземе извънредно, приемам го, като късметче  :lol:
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #909 -: Септември 05, 2018, 23:12:20 pm »
Добър вечер на всички!
Моят медицински маратон приключи и сега хем разбрах много неща, хем се обърках доста. Вчера пуснахме кариотип, днес спермограма. Успяхме да минем през Д-р Калчев днес... Според него пък нямам двурога матка а миома-субмукозна с размери 38 на 9 мм. Намира се по средата и затова изглеждала като преграда... Не знам това дали наистина е причината?! На мен това не ми е достатъчно логично. Ще я махаме, направих и микробиология + хламидия, казаха, че важи 2-3 месеца за операцията, изписаха ми и Регулон, че да можем да нацелим час за операция. Ходих и при Доц. Русев, от него чух доста интересни неща. Първо мутацията ми е проблем, ще пия по таблетка метилирана фолиева, б 12 и Б6, както и вит д. Каза ми нещо, което не знях, а даже и според всички писания в Интернет е обратното. Сигридов каза същото. Фолиевата може да се предозира и става токсична. Само тя от витамините от Б групата не се изхвърля излишъка с урината и се натрупва и става токсична, така че дори хора с моята мутация трябва само по една таблетка да пият. Аз понеже съм пила нормална фолиева 2 години и половина и съм натрупала токсини също може да е причина за аборт, пуснахме фолат да видим как е, както и Nk- панел и нещо си за тромбоцитите. Имам и хетерозиготен носителство на един ген от тромбофилията PAI нещо си( не са пред мен да ги видя), която според него също е проблем и при бременност трябва да приемам аспирин и фраксипарин и да изследвам нещо, което забравих как се казва на 3 седмици, което как ще става в Англия... Освен това и от натоварването с глюкоза последния показател на 120 мин е леко висок и било начална форма на инсулинова резистентност, но много лека и, това най - много ми хареса, трябва да хапвам по едно шоколадово блокче на час, два,за да обира остатъците от инсулин.
Много дълго стана, сигурно не е всичко...
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #910 -: Септември 05, 2018, 23:54:38 pm »
Това за фолиева та киселина за първи път го чувам.На мен Даскалов ми каза да пия даже по 2 таблетки фолиева киселина,че можело даже и по 4.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #911 -: Септември 06, 2018, 07:55:56 am »
Аз също съм питала изрично за фолиевата киселина ендокринолога. Каза, че не може да се предозира, дори някои хора приемали по 10 таблетки. Аз също съм с мутацията на гена за обработка на витамините от Б група и ми беше важно да разбера. Метилинова фолиева приемах 1 година и Б12 беше на долна граница.
А как така се оказа, че имаш мутация на ген за тромбофилия. Нали ги беше изследвала?
Големите миоми могат да направят проблем при бременност, но как точно не знам. Първият ми гинеколог си измисли, че имам миома, но била малка и нямала да ми пречи. Той нали имаше чисто нов кабинет с най-добрата техника. Видя миома, но 6 месеца овулация не успя да разпознае. Та се преместих при д-р Даскалов с 2-3 години по-стара техника и с доста повече познания за гинекологията.
И сега, ако някой ми обясни как шоколадовото блокче обира инсулина и аз започвам да ям. От сладкото той ще се вдигне отново, за да се обработи глюкозата. В моята глава излиза, че на час-два ще си го вдигаш. На мен изрично ми забраниха  всичко сладко. Проблемът при ИР е, че
панкреаса се натоварва панкреаса. Влиза в хиперфункция и отделя прекалено много инсулин, за да обработи захарите.високият инсулин започва да пречи на качеството на Я. Ето защо при проблеми с инсулина се спира приема на бързи въглехидрати, глюкоза, фруктоза и всички вкусни неща. В твоя случай щом няма ИР няма нужда от това. Но не виждам смисъл от яденето на шоколада, дори може би виждам вреда. Някой по разбиращ да разясни.
Лейди, какво стана с твоя фоликул? Там ли беше?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #912 -: Септември 06, 2018, 09:51:36 am »
Тери, тук е, вдясно  :lol: Точно там, където имам леки бодежи  :lol: 13 мм. е и според доки действаме събота, неделя и понеделник. В сряда ще ходя пак, за да видим дали се е спукал. Ще го правим 2 месеца и ако няма резултати, ще ми изпише инжекции за спукване. Забравих им името. Иначе лигавицата ми била добре, като  милиметри, възстановявала се след Золадекса. Кисти НЯМА!   :bighug:
Сега чакам в сряда, да я видим, че се е пукнала и чистата микробиология. А цитото ще излезе в петък най-рано.
Мишеееее, надежда има  :D Бъди спокойна.
HELIANTHUS, и на мен ми звучи нелогично това със шоколада. Инсулина се вдига, а при ИР не би трябвало. Защо не се консултираш с ендокринолог? Другите изследвания не бих могла да коментирам, защото съм боса там.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #913 -: Септември 06, 2018, 10:05:23 am »
Аз не разбирам кой знае колко,ама моята ендокриноложка ми забрани сладкото.Каза"ако някой колега има рожден ден,изяж един бонбон и това е,нищо друго".А толкова много
шоколад на ден...не знам.
Лейди,дойде и твоето време ,действайте и успех🤞
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #914 -: Септември 06, 2018, 11:13:18 am »
Лейди, много се радвам, стискам палци чакането при теб да е приключило и съвсем скоро да ни зарадваш  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #915 -: Септември 06, 2018, 11:44:00 am »
Лейди, много се радвам дано имате късмет този месец!

Тери, супер за групата и мен ме радват тези дребни неща :)

HELIANTHUS, последните години и аз чета много противоречиви мнения за фолиевата.Аз ЛИЧНО, не бих вярвала безрезервно на Сигридов.Това е мое мнение, но много от леченията му са спорни.За мен лично доц. Русев и проф. Паскалева са хората който разбират от имунология и малко от генетика.За генетичните бих препоръчала да потърсиш коментар от проф. Кременски.Той преди работеше към Националната генетична лаборатория и даваше безплатни консултации по мейл.Разрови в нета дали той още дава или заместника му там е започнал същата практика като него.Разбирам те защо си объркана, но бавно и постепенно нещата се нагласят и ще видиш как ще се види точния проблем и как да се действа.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #916 -: Септември 06, 2018, 13:26:27 pm »
Имам 3 дни закъснение,в мен надеждата отново се завърна, започна се едно мерене на базално температура,правене на тестове,но.....току що ми дойде 😟След 15 отивам за нова микробиология и ако всичко е наред следваща стъпка ЦС.Нещо се чувствам изморено вече от всичко....
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #917 -: Септември 06, 2018, 13:37:42 pm »
Мц, това беше най-ужасното преди и за мен. Че цикълът започна да ми закъснява, когато започнахме с опитите. Веднъж дори закъсня 5 дена. Дори ходих кръвен тест да си правя. Човек се изморява не да се надява, а да му се разбиват надеждите. Но и да си уморена знаеш, че това няма да те спре, нали? Затова не си позволявай да се чувстваш изморена, защото не би спряла да опитваш. Нов цикъл, нов късмет.
Лейди, много се радвам за теб. Наистина много. Помня колко страшно ми се стори като каза януари месец през какво ще преминаваш. После и Мишето започна да пише често. Дано скоро дадеш надежда за успех на борещите се с ендометриоза :*
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #918 -: Септември 06, 2018, 13:47:01 pm »
Благодаря ви, мили момичета  :bighug:
Дано за всички нас надеждата се усмихне  :D Отново съм в списъка на НЕчакащите цикъл.
Мц, съжалявам за случилото се. Знам, колко ти е тежко и трудно. Всеки месец изпадам в твоето състояние и губя надежда. ММ постояно ми се кара, добре, че момичетата тук връщат надеждите ми. Постоянно чета "Статистика на успеха" и си повтарям, че ще стане.
Успех и на вас ❤
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #919 -: Септември 06, 2018, 14:19:11 pm »
Може би номерът с шоколада е, че той е по- скоро мазен. При хипогликемия не се дава шоколад, а захар, защото шоколадът не вдига бързо глюкозата.  Може би това е идеята. Тя реално ако няма ИР, може да си яде. За мен всичко крайно е изключително вредно, особено при гранични резултати. Всичко е в дозата.
Доц. Русев има статии в доста медицински списания в цял свят. При него забелязах, че при гранични резултати и неизяснени неуспешни бременности изписва едно и също- Аспирин, НМХ и вливки, а кое действа- което дойде. При изяснени причини- тогава си разгръща потенциала.
За Сигридов и аз съм с едно на ум, но така или иначе, Хелиантус, ще се наложи да направиш хистероскопия, а дали ще е само диагностична или не, находката ще покаже. Имаш доста информация и си мисля, че съвсем скоро ще се случат успешно нещата.