Днес ходих до клиниката да питам за микробиологията. Влезнах при д-р Минчев. Той е склонен да вярва на резултатите на Торакс, защото, ако съм го питала, сам щял да ме прати там да изследвам. Препоръча ми този път никакъв антибиотик да не пия. Клебсиела била много упорита бактерия, резистентна към почти всички антибиотици. Аз имам антибиограма, но вече съм изпила цялата Менделеева таблица. Според него е по-добре тялото да си почине и да си върне баланса само. Склонна съм да се съглася, защото приема на антибиотик просто избива всичко. А при наличие на лактобацили тялото би се справило и само. Попитах го какъв пробиотик да пия, но той отрича пробиотиците, защото били общо взето вкарване на чуждо тяло в нашето. Посъветва ме, ако нямам стомашни проблеми или непоносими вагинални, да не слагам пробиотици и да не приемам такива.
Ще пробвам и по този начин. Попитах го бактериите пречат ли за трансфер и той каза: "По самото си същество като бактерии, да. Пречат на плода. Но колко жени забременяват и правят микробиологии и колко са бременностите без бактерии?" и аз промених въпроса си: "Възможно ли е при трансфер да се замърси катетъра и да се вкарат бактериите в матката". Той отговори, че те бактериите и без това биха си стигнали до нея. Което ме навява на мисълта, че в клиниката не намират бактериите като основен проблем за трансфер и забременяване.