0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #880 -: Септември 04, 2018, 09:17:04 am »
Да да аз те разбрах. Ами аз предния път пусна в четвъртък вечерта и ми излезна в вотник по обяд. Тъй че и твоята днес я чакай ;)
ама аз на тази последната от Щерев (оказа се че ги пращат в Цибалаб) имах пак бактериална вагиноза, но нямах антибиограма... голяма драма е с тези микробиологии.
*
« Отговор #881 -: Септември 04, 2018, 11:25:58 am »
Аз пък съм в люта битка с местната община, заради детските градини!Толкова съм зла днес, че мога човек с поглед да убия!

*
« Отговор #882 -: Септември 04, 2018, 12:35:35 pm »
Само не поглеждай към госпожите, че и без това са ви кът.
Понеже не всички сте във фейсбук, да копирам този пост. Поправете ме, ако не е коректен
"Лабораторията по Медицинска генетика предлага БЕЗПЛАТНИ ДНК изследвания за имунологичен конфликт по време на бременност при жени с 2 и повече спонтанни аборта в ранен срок на бременността. Такива мутации може да са причина за повтарящи се спонтанни аборти в ранна гестационна седмица. Желаещите трябва да изпратят три имена, телефон за връзка на имейл адрес genetika_vn@abv.bg и ние ще се свържем с тях.

Продължаваме и кампанията с безплатни изследвнаия за Y микроделеции при мъже с брой на сперматозоидите в еякулата под 5 млн/ мл.

За повече информация - позвънете на телефон 052 978 649."
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #883 -: Септември 04, 2018, 13:48:16 pm »
Момичета, да не са ми уроки, но от Писанец излезе микробиологията и е чиста. Пу-пу. Нямам лактобацили, но поне повтарящите се гадини успявам да изтрепя. И най-важното отпада ми като съмнение, че това е било проблем за неуспешното инвитро, което много ме терзаеше. Много съм доволна.
*
« Отговор #884 -: Септември 04, 2018, 13:50:41 pm »
Ох Тери, чаках я и аз тая микробиология.

Няма да убивам учителки аз, само общинари!Толкова бях ядосана, толкова се пренавих, че като се поуспокоих ми се доспа изведнъж.

« Отговор #885 -: Септември 04, 2018, 15:13:33 pm »
Ето казах ли ти че само се навиваш за тези антибиограми... но пак слагай нещо за тия лактобацили... сега ще пробвам нов пробиотик ( нов в смисъл че не знаех и не бях чувала за него) и ако е ок и са се покачили лактобацилите ще ти кажа.. ама ще е другия месец чак.
Кога излиза втората микробиология?
*
« Отговор #886 -: Септември 04, 2018, 15:17:53 pm »
Слънцемое, то до другия месец я камилата я камиларя. Бързо нападат гадинките. Аз ще си купя Гионфилулс или Лактажин днес и започвам да слагам. Шефката на лабораторията в Торакс казала на едно момиче, че по-добре нищо да не слага, защото и под ноктите имала бактерии, но аз по три пъти на ден слагах вагинално Утрогестан, така че не виждам разлика. А за другата микробиология, нещо ме съмнява, че няма изобщо да ми качат онлайн резултатите (ама това защото пратих Мишо да ги носи, пусто му недоверие. Аз съм пример за израза: "Зад всеки един успял мъж стои една жена, която го е подценявала")
*
« Отговор #887 -: Септември 04, 2018, 16:44:05 pm »
Здравейте!Аз съм нова във форума,реших да се включа и аз по темата за бактериите.С приятеля ми правим опити за бебе от 1 година и 3 месеца и...не става,и не става.Тръгнахме по лекари оказа се че имам хашимото,след това киста на десния яйчник,после че самите ми яйчници са поликистоза и и не настъпва овулация...А да не говоря че от 4 месеца немога да направя цветна снимка на маточните тръби,защото на микробиологията ми все излиза някоя бактерия.Последните 2 пъти е все една съща бактерия 
Клебсияла.Гинеколога ми изписа Силвержин плюс Глобул и.
*
« Отговор #888 -: Септември 04, 2018, 16:59:49 pm »
Аз бях на Силвержин и Амоксигард и след това на Зинат за нея. Мъка голяма са. Докато не се завъдят лактобацили просто се връщат нови и нови бактерии. Аз веднъж ги изчистих, но заради липса на лактобацили след месец пак бях с бактерии. Сега пак нямам лактобацили. А слагах вагинален пробиотик и пиех пробиотик за 100 лв, файда никаква.
Ей, ще се изям от яд честно. Излязоха резултатите от Торакс.
"Микробиол.- вагин. :
    1/ Материалът за директната микроскопия е оскъден.
2/ Не се изолираха гъби.
3/ ИЗОЛИРА СЕ   Klebsiella pneumoniae
а/ в масово количество от вагиналния секрет
б/ в оскъдно количество от цервикалния секрет
СЛЕДВА АНТИБИОГРАМА"

Ако беше друго, да го прескоча. Но последно от Писанец съм лекувала Klebsiella pneumoniae. Явно не съм я изчистила. Защо писанец изкараха чиста този път...
« Последна редакция: Септември 04, 2018, 17:07:44 pm от teri_90 »
*
« Отговор #889 -: Септември 04, 2018, 17:55:08 pm »
Чесно казано не вярвам на Писанец! !!!!По принцип бактерия клебсиела е страшно упорита 😂
*
« Отговор #890 -: Септември 04, 2018, 18:15:14 pm »
Не повече от мен.
*
« Отговор #891 -: Септември 05, 2018, 01:43:45 am »
Вистал, ако е вярно твърдението, че адът е на Земята, то вие с мъжът ти сте го изживяли. Случило ви се е най-страшното, а след това и всички перипетии, за да имате бебонката. Нещата, които си преживяла, си оставят белег. Няма как да си човека, който си била преди това. Това са чувствата ти, тук споделяме :) виж и аз омрънках цялата тема напоследък. Гледам си будна в 01:30, давала си нощни смени :)

Две вечери дежуря, че трудно запсива София, след ваксина е, мъчи я й корема още, а преди седмица преживя силен стрес и може би и това допринася, но всяка вечер е мега крива и ревлива, трудно заспива.

Относно резултатите ти, аз се чудя как човек може изобщо да вярва на лаборатории и резултати, като не веднъж от ей такива разминавания в две независими лаборатории, че и една и съща лаборатория може да изкара два различни резултата за едно нещо, ако се повтори да речем. За пореден път чувам за такива разлики...
*
« Отговор #892 -: Септември 05, 2018, 09:13:02 am »
Днес ходих до клиниката да питам за микробиологията. Влезнах при д-р Минчев. Той е склонен да вярва на резултатите на Торакс, защото, ако съм го питала, сам щял да ме прати там да изследвам. Препоръча ми този път никакъв антибиотик да не пия. Клебсиела била много упорита бактерия, резистентна към почти всички антибиотици. Аз имам антибиограма, но вече съм изпила цялата Менделеева таблица. Според него е по-добре тялото да си почине и да си върне баланса само. Склонна съм да се съглася, защото приема на антибиотик просто избива всичко. А при наличие на лактобацили тялото би се справило и само. Попитах го какъв пробиотик да пия, но той отрича пробиотиците, защото били общо взето вкарване на чуждо тяло в нашето. Посъветва ме, ако нямам стомашни проблеми или непоносими вагинални, да не слагам пробиотици и да не приемам такива.
Ще пробвам и по този начин. Попитах го бактериите пречат ли за трансфер и той каза: "По самото си същество като бактерии, да. Пречат на плода. Но колко жени забременяват и правят микробиологии и колко са бременностите без бактерии?" и аз промених въпроса си: "Възможно ли е при трансфер да се замърси катетъра и да се вкарат бактериите в матката". Той отговори, че    те бактериите и без това биха си стигнали до нея. Което ме навява на мисълта, че в клиниката не намират бактериите като основен проблем за трансфер и забременяване.
*
« Отговор #893 -: Септември 05, 2018, 09:35:10 am »
Тери, направо ме разби с тия микробиологии.Мисля, че добри отговори е дал доктора.

« Отговор #894 -: Септември 05, 2018, 10:12:44 am »
Ох аз дори не мога сама на себе си да си обясня, как изобщо един и същ материал, взет по едно и също време, в две различни лаборатории дават различни резултати??? Това не е истина просто... думи нямам и нз какво да напиша...
И сега ако съм разбрала правилно няма да приемаш нищо! Нали?
А изобщо има ли вариант лактобацилите сами да се появят от някъде, за да спрът тези вагинални инфекции?
*
« Отговор #895 -: Септември 05, 2018, 10:21:11 am »
Според мен, да. Все пак като си била бебе майка ти не ти е слагала тампони с кисело мляко за лактобацили :D. Те там си живеят и с антибиотик само ги трепем и малкото, които имаме. Но това за случаи като моя, когато антибиотика не помага. Ти си се лекувай.
« Отговор #896 -: Септември 05, 2018, 11:22:01 am »
хахахах с  тампона и киселото мляко беше добро хахах
Лекувам се и аз. Имам още 2 от лекарството после малко почивка и слагам пробиотика за финал седмица преди да ми дойде... и послед ще тръпнем за новата ми микробиология в края на месеца..
*
« Отговор #897 -: Септември 05, 2018, 11:30:50 am »
По абсолютно същия начин ме посъветва и моя гинеколог -Даскалов.Каза че ако и този път не изчезна тази клебсиела оставяме организма да си почива,без да приемам нищо.Така се бях притеснила за тази цветна снимка и сега като отлагам всеки месец съм във вечно напрежение и постояно я мисля.
*
« Отговор #898 -: Септември 05, 2018, 11:49:04 am »
Мц, и аз бях първо пациент на д-р Даскалов. Той наистина държи на микробиологията, докато на много места в  София не я искат, защото мажат с антибиотик. Междудругото аз хванах бактериите точно след цветната снимка. Вероятно заради това, че има рани от захващането на влагалището, пие се много силен антибиотик и ме налазиха всякакви бактерии. Не съм имала никога досега. Аз имам едно неуспешно инвитро и се надявам на ЗЕТ трансфер, но може би аз сама ще реша отлагам заради бактериите, та представи си моето нетърпение какво е като знам, че бебета само ме чакат.
От друга страна на мен не ми спряха инвитрото заради Клабсиелата, а там пак мажат с антибиотик като при ЦС.
*
« Отговор #899 -: Септември 05, 2018, 12:07:28 pm »
Teri_90 на теб правена ли ти е цветна снимка,ако да би ли ми обесним какво представлява.Разбрах че било доста болезнено.Казваш че също си била при др Даскалов,защо вече не си при него.Аз за сега съм много доволна от него,но да видим...