0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #820 -: Август 30, 2018, 15:34:22 pm »
Да, следи се как нарастват фоликулите, определя се денят за Прегнил и т.н.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #821 -: Август 30, 2018, 15:52:15 pm »
Тери, съжалявам, че не е бил късмета с теб. Понякога е въпрос само на това. Звучиш добре. Горе главата и смело напред.

Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #822 -: Август 31, 2018, 08:31:15 am »
Брей, де изчезнахте всички?Аз вчера водих много приятен и освежаващ разговор с една позната преживяла спонтанен аборт.Човек има нужда да поприказва!Вече съм надъхана за ЗЕТ!

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #823 -: Август 31, 2018, 08:35:18 am »
Добро утро девойки :)
Как сте днес - ПЕТЪК Е!!!
Маги за кога замисляте нещата с ЗЕТ-а и какво се прави?
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #824 -: Август 31, 2018, 08:53:46 am »
Маги, как този разговор успява да е освежаващ :D :D :D
Аз съм доволна от себе си. Държа се. Преди мноооого години като ученичка бях изпаднала в депресия след смъртта на баба ми. По това време мисля съм страдала от нещо като начална форма на анорексия. Последва безсъние, към него добавено ниско самочувствие и никакво хранене: "защото съм дебела". За 10 дена станах друг човек. Сама поисках да ме заведат на психолог. Предписаха ми приспивателни и някакви антидепресанти. Пих ги седмица и един ден както си вървях по улицата, беше пролет, всичко цъфтеше и осъзнах, че животът ми не може да зависи от някакви лекаства. Още повече на 16 години. Спрях ги на своя глава и реших, че ако сама не си помогна, няма как друг да го направи. За гладуването ми трябваше доста повече време да се справя, но излязох от дупката. Оттогава знам, че съм много силна. Че всеки човек е много силен, стига да си го позволи, както и, че всеки човек е много слаб, стига да си го позволи. Като видях отрицателния резултат сърцето ми спря. Вчера се усещах, че ако мисля за това и умирам отново и отново. Затова реших, че няма да мисля за това. Пътят на самосъжалението и на депресията е хлъзгав и само надолу. И често ние сами се спускаме по него.
Днес съм много по-добре. Мъчно ми е, само защото това беше едно бебе, което нямаше шанс за живот. Не за мен самата. Пуснах още едно ЧХГ днес заради това, че докторката го иска по принцип от днес. Така с този резултат към 11 ще идем в болницата. Надявам се да хванем докторката свободна, за да обсъдим с нея резултата и какво ще правим. Нарочно днес пих Утрогестана, за да ми е по-чисто влагалището и да си пусна и една микробиология. Защото спра ли лекарствата цикъла ще дойде, а искам да имам микробиология преди следващия ЗЕТ.
И както каза Слънцемое - честит ви петък :)
П*С* получих си заплатата, май са ми я увеличили, чакам повиквателна за нов договор  8)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #825 -: Август 31, 2018, 09:01:20 am »
Ех, Тери все едно аз говоря.Да човек трябва сам да поиска да си помогне!Така е!И браво за повишението :*

За освежителния разговор  :D не осъзнаваш през какво минават хората докато не го преживееш.С човек преживял нещо подобно, можеш да споделиш всичките си страхове, да застанеш пред себе си и да се погледнеш сам и да прецениш какво да правиш от тук нататък.Тя наскоро преживяла спонтанен с кюретаж, а аз се изчистих сама.Всяка от нас със своите страхове и двете не говорили с никой преди това, за всичко случващо ни се!Успокоително е наистина и по по друг начин мислиш след преживяното.

Слънцемое, ЗЕТа ще е на следващия цикъл.Около 15-ти трябва да ми дойде, отивам на преглед и доктора ще каже какво ще правим.Тоя път ще съм бременна около 9 месеца!

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #826 -: Август 31, 2018, 09:33:51 am »
БРАВООО, Маги и Тери, много ви се радвам как звучите - борбени и готови за следващите стъпки.
Терии гледам ти снимките в фб, чета ти кометарите тук и не мога да повярвам, че това е един и същи човек. През какво си преминала и как си го преодоляла. Че ти изглеждаш повече от прекрасно, тялото ти е хубаво, когато човек те погледне в очите вижда искри, слънца, надежда, радост и все хубави работи. Ама наслаждавайте му се на този живот, той ни е за това. Всячешки си доставяйте радост - дали ще си купиш сладолед или помбер, ще хванеш любимия за ръка, ще си се оправил за работа и преди да излезнаш ще си легнеш с дрехите да го събудиш и да му кажеш "Добро утро", или ще отидеш на почивка. Има толкова дребни, но хубави неща в този живот. Трябва да ги забелязваме. Да има и доста гадни и неприятни неща, който ни се случват, но това е кръговрат, днес си голу - утре горе, слънчето пак ще се усмихне на всеки :)
Радвам се че сама си поискала да си стъпиш на краката, радвам се и че сега не се поддаваш на депресия или нещо такова.
п.с. Мишо как се чувства??
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #827 -: Август 31, 2018, 10:01:34 am »
Слънцемое,и аз така мисля-радвай се на това което имаш,докато се бориш за това което искаш.Аз като бях в болницата ти ме разплака с "поздрави на мечтите ми".И това е точно така-не се отказваме,през каквото и да минем.
Тери аз преборих булимията.Много трудно беше.Майка ми стоеше пред тоалетната докато бях вътре.
Маги,усещам те оптимист.Ще бъдеш бременна 9 месеца.
 :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #828 -: Август 31, 2018, 12:11:31 pm »
Изчезването на всички е било затишие пред буря  :D Много се радвам, че тази буря е от оптимизъм, вдъхновение и сила. Надъхвате и мен   :D
Тери, честито повишение  :balk_46:
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #829 -: Август 31, 2018, 12:37:21 pm »
Както Слънцемое се изненада за мен и аз се изненадах така за Слънчицето. Ние двете сме от позитивните хора, явно трудностите каляват наистина.
Бях при докторката. Нито един въпрос не можах да си задам. Каза, че септември месец е цикъл, в който не може да ме бара. Никакви хормони. Сега се чистил организма. Каза секс през ден през два и лежане 5 часа. Сега съм щяла да направя една-две хубави яйцеклетки, защото се чисти организма и ще имаме повече шанс от другите месеци. Понечих да попитам за след това за ЗЕТ, но тя не ми позволи, защото така обричам този месец. Като мине и този месец ще говорим. Каза, че стойност < 0.10 хич не й харесва, но нека съм си направила тест след 2 дена и тогава спирам лекарствата. На 3-4 ден от цикъла съм при нея.
Попитах я може ли следобедния Утрогестан да го пия през устата. Тя каза, че щом пия Дуфастон да го пропускам следобедния, защото имало много кофти ефект като взаимодействие между двете лекарства и човек после не може да се събуди и му е много зле. Е аз разбира се питах след дъжд качулка, защото още сутринта пих по тази схема, за да ми е чисто влагалището за микробиология. Нищо ми нямаше до преди 10 минути. Сега вървя и се блъскам в стените. Кръвното ми е добре, една колежка се чувства по същия начин, та може да е от някакви магнитни излъчвания, аз все ги усещам.
Трябва да правя демо след 2 часа на клиентите, дано се съвзема, че английския няма да ми върви много.
Иначе пуснах микробиология и взех натривка допълнитела. Мишо ще я носи в Торакс. Да си имаме от две лаборатории.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #830 -: Август 31, 2018, 12:53:23 pm »
Teri, нормално е да иска да се изчистиш един месец и после ЗЕТ.Почивай сега и събирай сили.Ще стане!Тъкмо края на септември началото на октомври ще стартирате и после по хладно ще е трансфера, да ти е спокойно!

Момичета, вие сте много силни!

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #831 -: Август 31, 2018, 13:23:39 pm »
Определено проблемът при мен е от комбиниране на Утрогестан и Дуфастон през устата. НЕ ГО ПРАВЕТЕ. Сетих се, че и вчера така направих следобед и в 20:30 почти припаднах в леглото и заспах. И днес 5 часа след грешната комбинация се чувствам пияна.
Маги, от цялото си сърце ти пожелавам да повлечеш крак. Пък защо не и Слънчицето, каза, че са работили усърдно този месец.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #832 -: Август 31, 2018, 15:38:15 pm »
Тери ,как си?Още ли като врабец се буташ стена в стена?
При нас август не стана нищо,септември почваме с нови сили.Аз си правя следната сметка,значи юни забременях в дясната тръба,юли ако е имало овулация е била в ляво -където има тръба,август е била в дясно където няма,септември трябва да е пак в ляво.Ама дали е така?Да залагам ли надежди на тая логика?
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #833 -: Август 31, 2018, 15:47:54 pm »
Слънчице и аз си мислих, че се редуват, докато доктора не ми разби идеята за това. Не е задължително да се редуват, може и понякога да е два месеца от един яйчник.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #834 -: Август 31, 2018, 15:48:17 pm »
Абе на теория да. Амааа на практика понякога повтаря от един и същ. Понякога от двата съм имала едновременно. Ти действай там за всеки случай :D
Мина ми. Усещам наближаващия цикъл. И по-добре, че докторката предписа секс пък още не съм в настроение. Тя явно го очакваше дали от хормоните, дали от резултата и каза на Мишо: "Тя няма да иска, аз знам. Бъди настоятелен" :D :D :D Как се ухили само той, че сме на въздържание от месец и половина покрай лечение за микробиология и после стимулацията.
Слънцемое каквито са зайци с мъжа й, не я виждам в месеца със стимулация :D :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #835 -: Август 31, 2018, 15:52:01 pm »
хахахаха абе то да ти кажа, май той ще е по доволен, а аз ще съм тази дето ще негодувам хахах
е добре де по колко, как и кога ви даваха да правите секс??? Смисъл най-малкото преди пункцията ти и той да даде материал (2-3 дена преди това ) не вършихте ли работа??? Аз не съм сиг че ще мога да изкарам един месец без секс!?!? Ще си лягам до него и ше го гледам само хаха горката аз...
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #836 -: Август 31, 2018, 16:03:57 pm »
Слънце, до пункция никакъв секс. Той преди пункция изрично беше инструктиран сам да се спасява. На теб яйчниците ще са ти цъфнали с по 7 фоликула по 18 мм диаметър, как си го представяш? След пункция яйчниците ми бяха 6см на 8см размер. Какъв ти секс. След трансфер не е противопоказен секса. Може би първия ден, за да не се получат контракции на матката при възбуда. После ако имаш смелост, давай. Аз нямах.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #837 -: Август 31, 2018, 16:07:03 pm »
Да, Тери е описала.Преди пункция си пазиш яйцата и е страх.След пункция може, ама нали спазвате дните за трансфер при мъжа там въздържанието, демек пак няма.И след трансфер само мътиш като квачка.Та секс по-натам.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #838 -: Август 31, 2018, 16:34:37 pm »
Хахах как само го описа Маги. А при инсеминация дали ще е нещо подобно?
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #839 -: Август 31, 2018, 16:44:20 pm »
При мен О по- често в ляво. Няма редуване. Не изключвайте и прихващането на Я от другата тръба. Щом може да се случи на някого, защо да не може и на вас.

При инсеминациите ние какво правихме- секс по време на стимулацията, през ден до Овитрела. Последно 48 часа преди инсеминация, след това вечерта на инсеминацията, следващия ден и по следващия. Ден пауза, още един ден и след това не правим, за да може да се мъти на спокойствие.
Според някой, естествено, ако няма 15 Я, е добре да се прави секс близко до трансфер или инсеминация, за да се подготви лигавицата. Подобрява се средата в матката и се увеличават шансовете за имплантация. 
« Последна редакция: Август 31, 2018, 17:59:52 pm от Pav-la »