0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #740 -: Август 27, 2018, 14:29:33 pm »
Тери, когато не си в къщи не мислиш за глупости, говориш си с хората, различно е.Аз с Моника работех 3 или 2 ни от в къщи и останалите в офиса.Бях с контракции и трябваше да лежа, ама откачах в къщи, а и не бяха някакви ужасни контракциите.За ЧХГ-то на 7-ми ден на 5 дневни ембриончета имах положителен резултат.Та 10-ти ден на 3 дневни е идеално!

Мише, ще стане и при теб, знам го!

*
« Отговор #741 -: Август 27, 2018, 14:47:18 pm »
И аз все Мишето мисля. Не знам какъв човек е, ама като се запознаеш с нея и така ти ляга на сърце <3
Маги, аз съм по-търпелива от това. Днес ми е 11 ден. Аз реших да чакам до 13ти. По предписание трябва кръвен на 16ти иначе.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #742 -: Август 27, 2018, 16:19:45 pm »
Мадам Бовари честито!
Относно токсоплазмозата - съвсем информирано си взехме котка 4 дни преди последния (и успешен) трансфер. Обичаме домашните любимци и винаги сме имали поне по един представител куче, котка и папагал. Истината е, че котките имат най-добър филтър от към предаване болести на човека. А с токсоплазмоза могат да заразят само в много малък диапазон от време и то когато са съвсем малки и живеят и навън. Възрастните предават заразата изключително рядко и по-скоро на теория.

Факт е и че много, наистина много хора се заразяват без никога да са имали котка и имат антитела без дори да знаят, ако не се изследват по някакъв повод.
Изследвай AgG.  Ако имаш антитела няма въобще какво да се притесняваш.
Бременях си и си обслужвах котарака без проблем (естествено повечко внимавах). А малката расте с котарака. 
В 4ти месец бях на милимунда разстояние да прибера едно бебе овчарка - продаваха на пътя към работа, добре че на следващия ден ги нямаше хората, защото мъжо рече "що не взе едно"  .... то и толкоз ми трябваше.

Честито Павла, здрав, умен и много, много щастлив да е Симеон!

Много благодаря за мнението! Подейства ми успокояващо :) Все пак ще обсъдя котето с доки, като дойде часът  :)
*
« Отговор #743 -: Август 27, 2018, 19:15:05 pm »
Лейди, поне ще си сигурна, че по-голямото дете няма да иска да го носиш, докато си бременна :D
:lol: :lol: :lol: признавам те, Тери, винаги успяваш да ме разсмееш   :lol:
Момичета, благодаря ви. Наистина е приятно да излезеш от менопаузата 😊
Мише, с удоволствие ще ти дам кураж и надежда. За сега шкембенцето ми се дължи само на сладкиши хахахха  :D
Павла, мила, честита радост. Желая здраве на цялото ви семейство. Нацелувай юнака от  мен ❤ Аз така и не успях да намеря поста и не знам много за младежа 😋
*
« Отговор #744 -: Август 27, 2018, 20:39:48 pm »
Здравейте момичета, аз се върнах на работа след дългия болничен и всичко на мен чака там. Хич не мога спокойно да седна, да чета и да пиша :-). Ще ми бият на мене 4тата инжекция золадекс скоро и май ще се от дам на работа, че по-бързо да минава това време. Ще чакам преди мене да се похвалите с чертичките. Аз май дълго ще чакам и ще се вълнувам докато ми дойде времето, но наистина се надявам скоро да се засечем в бременните групи.
Хубава, спокойна и красива вечер от мен. :-)
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
« Отговор #745 -: Август 27, 2018, 21:16:22 pm »
Лейди, пожелавам ти скоро да мине от коремче на сладкиши на бебче,а и много силно вярвам,че така ще стане :bighug:
Маги и Тери, дори нямам думи да опиша колко много ви обичам и колко мили и близки ви почувствах. Пиша и ми се насъзляват очите, но от щастие, не от тъга. От щастие, че се запознах с вас и вяра, че винаги ще сте до мен. Моите родители са ме родили на голяма възраст и откакто завърших гимназия все ги мисля. А с мама сме много близки и тя ми казва, че се надява да живее още дълги години, заради мен. Имам и две приятелки от гимназията, с които си останахме много близки, но не мога да повярвам как две момичета, с които бяхме заедно общо около 24 часа ми вдъхнаха толкова смелост и ми показаха, че мога да имам и нови приятелки-семейство до живот. Хора, които ги събира и сплотява тъгата. Много ви обичам момичета и съм много щастлива, че ви намерих. Знам, че някога ще разказваме тази приказка,(защото за мен е точно това) на децата си <3  :kiss: :heartbeat: :heartbeat: Пешек и за теб важи същото, нищо,.че бяхме заедно по-малко  :)
Нямам търпение за ДРЗ-Пловдив, тогава го изчислявам,че Тери, Маги и аз (не знам,кое още от момичетата ще идва)ще сме с киремчетааа  :bighug:
« Последна редакция: Август 27, 2018, 22:37:00 pm от Mihaela Viyacheva »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #746 -: Август 27, 2018, 21:54:28 pm »
Мише, сега ти става ясно защо казвам, че Зачатие ми е семейство - всички са ми близки. Като братовчедки с които сме прекарвали лета наред заедно.
И тук е така - хората с които споделяш толкова съкровена мечта, ти стават близки.
*
« Отговор #747 -: Август 27, 2018, 23:02:01 pm »
Благодаря ви!

Тери, за мен си бременна! Чакам теста, за да съм сигурна. Не знам как ще издържиш да си си вкъщи. На мен ми беше доста тежко накрая, че съм си в нас сама, след като си счупих крака.

Толкова е яка групичката, че ми се ще и аз да идвам с вас при бременни, но ще трябва да изчакаме малко преди да отворим финалната глава от нашата семейна книга, за да е пълна.

Късмет на всички!
*
« Отговор #748 -: Август 27, 2018, 23:09:42 pm »
Павла,разкажи малко подробности.Как роди,как се чувстваш сега,трудно ли е,таткото как се справя,какви са емоциите?Ти СИ част от групичката bighug:.
Милиарда утре май беше на цветна снимка.Да пишеш!И успех!
*
« Отговор #749 -: Август 28, 2018, 01:04:41 am »
Тери, естествено забременях, но понеже трябваше ден преди датата на МЦ (който и като цяло ми е дълъг и нередовен) да влизам в болница за вливания, тъй като ми откриха дискови хернии тогава на две места, та трябваше да проверя задължително дали въпреки, че това беше последния ни опит след толкова месеца неуспех този път, дали все пак не беше станало, тъй като в такъв случай тези вливания щяха да са доста пагубни при една бременност и трябваше със сигурност да се знае.
За удвояването аз проследих по свое усмотрение тогава след положителното първо ЧХГ дали върви както трябва.
Въпросната моя приятелка много изстрада, пет години ходене по мъките, спонтанен аборт, ендометриоза, инсеминации, инвитро на естествен цикъл и какво ли още не, ако и сега не стане, не знам просто...
*
« Отговор #750 -: Август 28, 2018, 09:08:57 am »
Мише, чувствата са абсолютно същите и при мен!Аз много пъти съм казвала, че Зачатие е нещо прекрасно за мен.Колкото и нерви и сълзи да ми е взел стерилитета ми даде приятелки и то истински!Това, никой не може да ти го даде!А и най-интересното е, ще видите сами, след време, а и го видяхте на ДРЗ, децата ни се разбират прекрасно.Все едно растат заедно!

Аз днес бях на ендокринолог, утре ще пусна ТСХ да видя на къде е.Според мен още ще е ниско, но не чак толкова.Душенето и сърцетупа пак се появяват, но рядко.

« Отговор #751 -: Август 28, 2018, 09:16:23 am »
Така е Маги, това може би са най-истинските приятелства. Стискам палци да е в норма тсх. Ако са наред хормоните кога ще започнеш терапията за зет-а?
*
« Отговор #752 -: Август 28, 2018, 09:22:16 am »
Аз на ДРЗ Пловдив се надявам направо да дойда с новородено :)
Момичета, мнооого ме хвана шубето от теста. Утре ще правя уринен и кръвен. Уринния, за да съм горе-долу подготвена за резултата. Че просто бутам сървърите на Писанец с презареждане на страницата през 1 сек. Не мога да си представя как ще затворя капачето на Sure check и ще го чакам 5 мин вместо под микроскоп да гледам. Ще почета за това капаче нужно ли е, ще ми изпили нервичките. Започнах да се вглеждам в себе си. Павла беше много права, че до 10ти ден се търпи, ама после стават множко дните. Ту ми се надуват гърдите, ту спадат, появи се една пъпка, лека тежест като все едно 5 дена преди цикъл. Иии само да устискам до утре. Понеже с изварата вечер пия много вода и като по часовник вече 3 сутрин в 05:30 съм в тоалетната. И тази сутрин казвам на Мишо: "Дай ми тестовете, че ще ми трябват утре много рано сутринта". И той се смее и попита: "А защо да не ти ги дам довечера?" Усети ме, че можеше да се съблазня :D
Все пак съм доволна от себе си, днес е 12 ден след трансфер (без деня на трансфер). Бях мирна и кротка 11 дена. Доволна съм :D
Маги, а за трансфер има ли някаква долна граница на ТСХ?
*
« Отговор #753 -: Август 28, 2018, 09:49:42 am »
Ох Тери разбирам те напълно!Аз тоя път не го усетих така, защото теста ми беше на 7-ми ден от трансфера и някак ми беше много скоро.Ама в Надежда тестовете са на 14-ти ден, направо ужас, откачах!

Каквито и съвети да ти дам, като да не правиш уринарен а да изчакаш кръвния, направи го както ти го усещаш :* Аз съм сигурна, че си бременна, не ме питай защо, ама знам!

ТСХ е хубаво да е над долната граница да е около 0,8-0,9, реално и с ниско ТСХ се забременява високото е по-проблемно, но и след забременяване настъпват промени в ТСХ и е хубаво да си е константа!

*
« Отговор #754 -: Август 28, 2018, 09:55:22 am »
Маги, аз съм разумен човек. Знам каква глупост за уринарните тестове. Утре просто с първа урина правя уринарен и се качваме на колага за Писанец за кръвен. Ако е положителен уринарния, ясно. Ама ако е отрицателен, не мога да го взема за чиста монета. Дори кръвния, ако е отрицателен, ще спазя указанията на докторката и на 16ти ден пак.
Една приятелка роди с ТСХ 0.00001. Аз се учудих какви са тези почти отрицателни стойности, но и ти цъфна с подобна след това.
И аз не е зле моето да го пусна, че си пия Л-тироксина, ама до кога.
Но как се раздижи темата последните месеци. Пу-пу. Заповеди, процедури. Време беше :)
*
« Отговор #755 -: Август 28, 2018, 10:18:48 am »
Докато родиш и след това докато ти влезе хормона в релси ще го пиеш!Особено при бременност ще правиш контроли всеки месец!Приготви се!

Теринце, разбирам те напълно.С теб съм и нали знаеш, че всички ще чакаме да пишеш утре!Като денят Х за всички е! :*

« Отговор #756 -: Август 28, 2018, 10:32:07 am »
Тери всички много стискаме палци, направо не сме ги пускали според мен.
Утре сутринта мисля че всяка една от нас още преди да си е отворила очите ще е влезнала вече в форума. И браво за всичко, много мъжки се държа и удържа толкова време и физически и психически. Вярвам и знам че ще имаме положителен резултат утре :)  :bighug:
« Отговор #757 -: Август 28, 2018, 12:50:09 pm »
Ох Тери, дано още рано сутринта да ни зарадваш с уринарния и да чакаме по-спокойно кръвния.
« Отговор #758 -: Август 28, 2018, 13:25:43 pm »
Момичета я да ви питам, вие като сте ходили да си взимате заповедта какво е положението?
Чудя се дали да не отида към 9 без 15 да съм от първите и да се връщам на работа или преди обяд да отида? Дали се получава скупчване или не се чака толкова много.. нещо нз как да го измиля.
*
« Отговор #759 -: Август 28, 2018, 13:34:44 pm »
Слънцемое според зависи е.Аз като ходих бях към 10 и малко там и нямаше жив човек, след мен обаче дойдоха доста хора.може да има и други като теб преди работа.Според мен отиди сутринта и дори да почакаш няма да е много.Да не ти се разкъсва деня.