0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #380 -: Август 07, 2018, 20:45:10 pm »
Четат, не ги подценявай. Тези изследвания са от 2014- 2015. Много е сложно, едно изследване с толкова малко хора не може да има научна стойност. Те се правят, за да имат спонсориране и да могат да направят наистина мащабни изследвания. Но все пак може да помогне в дадени ситуации. Ти витамини изследвала ли си? Реално не си вадела Я, не знаеш как седят нещата. Мнение от друг лекар ще търсиш ли?
« Отговор #381 -: Август 07, 2018, 20:59:38 pm »
WideD,   благодяряяяя тиии!
:bighug: сега съм така тая вечер  :drunk: ( само, че сама си къркам  :oops:) ММ заминава за следващите 3 седмици :-( .
*
« Отговор #382 -: Август 07, 2018, 21:10:24 pm »
С удоволствие бих ти правила компания, Хрис :) Не губи надежда, пийни си, а от къде знаеш, другото лято като си дойда във Варна може да ударим по едно заедно с количките  :drunk:
« Отговор #383 -: Август 07, 2018, 21:22:36 pm »
Pav-la, наздраве :-) .Пропуснала съм( или съм забравила  osi_6 :oops:) , че си от Варна  :hello: с нетърпение ще чакам другото лято ;-) . Да се обадиш като си заидваш  osi_5 :jump12: тази година не съм  :oops: изследвала Д и Б-то миналата година бях в остър дефицит на Д. Това е  вторият репродуктивен специялист ( един от Варна и сега от София), които казват, че съм с изчерпан Я резерв.

Pesheck,при единственият ми засега и неуспешен де опит също не усещах нищо. Нито емоционално, нито физически. Чак като се прибрах във Варна се поздухах.
« Последна редакция: Август 07, 2018, 21:38:00 pm от Hris_80 »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #384 -: Август 07, 2018, 21:23:25 pm »
А така, момичета! То като при студентите - полят изпит=взет изпит. Та и при вас, полято бебе=родено бебе.

Тери, не знам какви симптоми очакваш, аз ако не си бодях повечето инжекции сама, нямаше изобщо да разбера, че съм в стимулация. И баш щото аз си ги бодях, успях да се вкарам във филм. Реших, че понеже нищо не усещам, си прецаквам сама опита. Това че гледаме през 2-3 дни фоликулите и пускам хормони, не го отчитах и си се шашках (по малко де).
*
« Отговор #385 -: Август 07, 2018, 21:37:19 pm »
Hris, говори и с друг лекар. Може да не е твоята стимулация. И Мишето тук едни лекари й казват лошо качество на яйцеклетките, другите пък й казват лоша стимулация. Може да пуснеш генетични да видиш нямаш ли като моята мутация и да не се повлияваш на стимулации.  Писала съм си с жена, на която при 0.2 АМХ са й изкарали яйцеклетка в Турция, а в България я отписвали напълно.
Днес вече яйчниците започнаха да се обаждат. Лошото, че от вчера и сърцето ми се обажда и ме стяга, но засега ще го отдам на нуждата от отпуск.
Тези дни си мисля за Helianthus, дали не трябва и една цветна снимка да направи за проверка за наличие на хидросалпингс. Мисля, че това не сме го подхвърляли. Всъщност възможно ли е забременяване, ако някоя жена го има?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #386 -: Август 07, 2018, 23:09:22 pm »
С хидросалпингс шансовете за забременяване са нищожни.Не знам дали въобще някоя е успяла.Helianthus си забременява без проблем.
Хрис,дано намерите решение на вашия случай.Все ще стане,по един или друг начин ,само не губи кураж.
*
« Отговор #387 -: Август 07, 2018, 23:23:42 pm »
Хрис, пропуснала си, но както каза Пешек- полято бебе= родено бебе.
Ще се случи при вас, знам го. Ще се видим във Варна с бебетата и това го знам :)
« Отговор #388 -: Август 08, 2018, 00:14:00 am »
Здравейте, момичета!

Тери, благодаря ти, че ме мислиш. Аз много силно ти стискам палци. Радвам се, че и кучетата са добре.

Маги мей, честит Рожден ден! Желая ти много здраве и безброй сбъднати мечти! Страхотна булка си, бъдете много щастливи!

Слънцемое , честита заповед!

Успех и на всички други.

Аз тези дни пак малко се сдухах. Решихме да сменяме работното място... От една страна много беше време, от друга ме връхлетяха много страхове... Като няма ли това да забави още повече бебето... Аз вече нямам грам търпение. То вече си станаха към година и половина..., ако не и повече от както уж започнахме да опитваме, въпреки че отначало беше много несериозно, а аз от още поне 2 му мрънкам на моя мъж по въпроса...
От болницата трябваше да ми се обадят да ме проверят за теста, но нещо са ме забравили. Така или иначе всичко ми е наред. Скоро аз ще им звъня да ги видя какво става с часа за изследвания, въпреки че като ги знам колко са бързи... Доста ми е рано.
Е помрънках  :D

Лека вечер, мили дами!
*
« Отговор #389 -: Август 08, 2018, 06:26:43 am »
Helianthus, вие не работите ли в собствена практика. Аз така реших като каза, че мъжа ти те покрива. Действай си по плана с работата. Животът си минава в процес на изчакване на бебето. Изпускат се хубави възможности така. Вероятно ще имаш някакви притеснения и стрес, но чак пък да забавят бебето. За един месец ще свикнеш с новата обстановка. Дано промяната е за хубаво.
« Отговор #390 -: Август 08, 2018, 09:22:03 am »
Добро утро :)
Не сме в собствена практика, просто сме заедно, което се оказа, че има както и  предимства, така и много недостатъци.Чашата преля след като не го пуснаха да е с мен вкъщи по време на аборта, а аз припаднах почти на няколко пъти.. Едва му се обадих да си идва. Ние сме новаци в Англия, едва от 2 години и малко сме тук. Лошото е, че предизвестие то е 3 месеца. Новата работа ще я започна чак Ноември, но е за добро.
*
« Отговор #391 -: Август 08, 2018, 09:26:18 am »
Добро утро на всички. Аз пак се включвам с въпрос, този път относно резултатите от спермограма. Писах и в темата на д-р Даскалова, но реших да се консултирам и с вас. Колко зле е морфология 7% по Крюгер? :( Останалите показатели са в норма: обем на еякулата: 3,1 мл (норма: >1,5), концентрация: 37 млн/мл (нормара >15x10^6 в мл), общ брой на сперматозоидите: 114,7 млн (норма>39x10^6 в мл), обща подвижност на сперматозоиди в %: 61 (норма >40): нормокинеза: 50%, хипокинеза: 11%, акинеза: 39%. Другият проблем е и наличието на левкоцити над >20 (норма: под 1x10^6 в мл), явно има някаква инфекция. Мога ли да се надявам на естествено забременяване с тези 7%? Имаме вече записан час за уролог-андролог по препоръка на докторката, с която коментирахме резултатите. Как мислите, да отида ли на прегледа заедно с моя човек или няма такава практика  :?
*
« Отговор #392 -: Август 08, 2018, 09:37:34 am »
7% морфология е средно отклонение. При другите показатели в норма, аз бих се надявала и на естествено забременяване. В краеееен случай инсеминация, ако всичко е наред при теб. Но действайте смело по естествен път. Имате добри шансове с тази обща бройка и подвижност. Не се притеснявайте.
« Последна редакция: Август 08, 2018, 09:39:57 am от teri_90 »
*
« Отговор #393 -: Август 08, 2018, 09:46:37 am »
Добро утро, момичета
Хана, моя приятел е на повечето прегледи с мен в кабинета. Това са важни неща и се оказа, че аз помня една част от информацията, а той помни другата част :-) според мен ако имате нужда да сте заедно, не би трябвало да ви спират.
Helianthus , аз преди време си смених работата, за която съм си мечтала винаги, но трябваше да се кротна малко и да не се изтощавам толкова. Въпреки това на новата работа се оказа весело, хубаво и срещнах чудесни колежки. Късмет ти пожелавам и като знаеш, че ще се махаш, не се изморявай много много.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
« Отговор #394 -: Август 08, 2018, 10:08:19 am »
Здравейте дами, много сте писали!

С хидросалпингс не може да се забременее.

Много четат нашите лекари, не ги подценявайте.На ДРЗ Плевен говорих с д-р Димитров за АМХ и той каза за подобно изследване в Италия и колко варира АМХ в различни лаборатории в различни дни от МЦ и така.Така че да по-сигурно и надеждно е от ФСХ, но и то дава своите отклонения.

Хрис, аз не помня, на ЕЦ вадите ли Я, хубави ли са?Ако донорската е варианта, обмислете го и ако сте сигурни в това което искате действайте!

*
« Отговор #395 -: Август 08, 2018, 10:52:42 am »
Ето ме и мен след преглед. Ужас беше в клиниката днес. Чаках 2 часа и половина и ме взе накрая друг лекар.
Заработили са яйчниците. Имам 2 фоликула по 14мм, три с 13 ММ, три по 12мм и другите не ги запомних.
Утре пак ме викат, че при 14мм се сменяли лекарствата, а сега съм гранична. Пуснах микробиология, докторът каза, че му е писнало вече бот Ешерихия коли. Явно не съм сама
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #396 -: Август 08, 2018, 10:56:52 am »
Хана Монтана, за някои мъже си е направо задължително, да отидеш с него (визирам маят собствен) забравят са питат разни неща, забравят какво точно им е казал лекарят ... Ти си познаваш мъжа, реши, дали ще има нужда от теб.

Маги, как върви ремонта? Успя ли да отложиш доставката на мебелите?

Тери, днес е сряда, чакам да докладваш  :P

п.п. писала си. Дано всичко е чисто при теб!
*
« Отговор #397 -: Август 08, 2018, 11:11:28 am »
Тери, защо се сменят лекарствата или само дозата се сменя?

Хана Монтана, според мен отиди с мъжа си. Все пак ти си го знаеш де, има и такива, които ще се притеснят, ако са с жените си.

*
« Отговор #398 -: Август 08, 2018, 11:18:26 am »
Значи има шанс 7те процента да си свършат работата, дано да стане. Пък ще видим какво ще каже и урологът, най-вероятно ще отидем двамата. Благодаря, момичета. Тери, пожелавам ти чиста микробиология :)
*
« Отговор #399 -: Август 08, 2018, 11:21:04 am »
Хана, на нас при 6% на едната спермограма казаха, че вече сме в графата: по-трудно, но не невъзможно и то при това, че подвижността е зле.
Май направо ще сменят Гонал с друго и ще ми предпишат още  някакво лекарство. Утре ще разбера. И след трансфера заради мутацията нещо щели да му дават