0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #360 -: Август 06, 2018, 20:20:17 pm »
Тери, радвам се за кученцето. М/у другото познавам един ветиринар в Конаре.
Аз също почнах на Гонал и после го смениха на Меногон.
За идиотиите, които говорят хората, несблъскавали се с нашите проблеми да ви кажа - когато започнах активно да чета в Зачатие, още ходех на работа и разказвах на колежката за фрапантните изказвания на които попадах. След няколко години та ми каза „все си мислех, че си ги измислят тия неща, не можех да повярвам, че хора със средно поне, могат да ги плещят такива. И изведнъж, комшийката, майка на 1 дете, ми каза, че на нея ѝ се наложила гинекологична операция 2-3 години след раждането и доктора изрязал всичко, изчистил я бил като пиле. Но тя много искала второ, молила се на Бог, вярвала искрено и ... станало, забременяла с второ. Така че се убедих, че е възможно да ги говорят такива нелепици“. Това разказа колежката и се убеди, колко неуки по темата има.
По темата за образование на детето - майки на деца от класа на моята Ники (2ри за 3ти) още се пристискват и смятат, че децата им са бебчета и са малки за такива разговори не само за секс, ами и как се казват половите им органи и какво е гей, лесбийка ... Затова съм предупредила моята девойка, да не „образова“другите деца по въпроса - те си имат родители за целта.
« Отговор #361 -: Август 06, 2018, 22:49:34 pm »
Здравейте. :) Отдавна следя форума, доста неща научих, но все не събирах смелост да пиша. Накратко, правим опити от 6 месеца, като през последните 3 цикълът ми тотално пощуря - идва между 30 и 34 ден. Този месец, от 1-ви август започна едно розово зацапване, което не е спряло и до днес. Отидох на лекар (обикновен АГ), който каза, че имам СПКЯ и киста на жълтото тяло. Хормони ще пусна в първите дни от цикъла. Чудя се за СПКЯ коя от репродуктивните клиники би била най-добра. Живея в София. Благодаря предварително :)
*
« Отговор #362 -: Август 07, 2018, 08:28:54 am »
Добрютро, да ви разказвам какви ги забърка кака ви Магдалена, да се посмеете с мен!Нали сме в ремонт и аз много убедено обяснявам на всички как ще ни докарат мебелите след 10-то число.Вчера получавам обаждане от фирмата и ми казват, готови сме утре да монтираме!Аз в шок и ужас!Е объркала съм датите, да днес ще им се моля да закъснеят до петък  :oops:

Павла, много полезно изследване, благодаря!

heartseasee, клиниките в София са много, всяка от нас е в различна и е доволна от своя си лекар.СПКЯ е най-лекия възможен проблем, ще ти обърнат внимание навсякъде, но ако тръгнат с думите за ин витро от вратата, бягай!

« Отговор #363 -: Август 07, 2018, 08:44:24 am »
Добро утро и от мен :) Уф какво хубаво време е на вън ;) да разберем че е лято
Маги мей  :balk_20: :balk_12: :balk_19: Бъди жива и здрава :) Пожелавам ти много положителни емоции и скоро едно голямо коремче :)  :hbirth: preggo preggo preggo
« Отговор #364 -: Август 07, 2018, 11:04:50 am »
Благодаря ти Слънце, дай боже пожеланията ти да се сбъднат по-скоро :)
Черпя ви с една виртуална торта  ::cake::
*
« Отговор #365 -: Август 07, 2018, 11:51:50 am »
Маги мей, честит рожден ден!

Маги, много е интересно изследването. Като заключение казват, че това не променя значението на АМХ, но трябва да се подхожда към него с едно на ум. Също така казват, че високите нива на АМХ
 могат да означават също не добро качество на Я. Това още не съм го дочела. Другото интересно е, че в началото на МЦ, около 3-5 ден, ако се приеме висока вит Д3 това покачва АМХ в същия цикъл.
Вит Д е ужасно важен за нивата на АМХ, не само като цифрово изражение, но подобрява качеството на Я.

Мебелите дано да успеят да ви ги забавят. Щом до петък си готова, то не останало :)

Тери, как си на стимулацията? Утре си на лекар, нали?

Пешек, аз имах съученичка и приятелка, чиято майка се възмущаваше, че 8ми клас учим женска и мъжка полова система и наричат в учебника нещата с истинските им имена. Това, че във втори клас говорят така не ме учудва :)

Късмет на всички!
*
« Отговор #366 -: Август 07, 2018, 11:54:30 am »
ЧРД, Маги Мей! Бъди жива и здрава и всичко най :-)!
Маги, дано ремонтът мине чудесно и гладко!
Heartseasee, виж в твоя район коя репродуктивни клиника се намира. Аз съм в Щерев и ми харесва, но пообиколих няколко болници, медицински центрове и клиники преди да се спра на нея. Важното е да се чувстваш добре, сигурна и обгрижена. В повечето сайтове на клиники съм гледала и видеа с лекарите, нещо като видео визитка.  Естествено в репродуктивните клиники в повечето случаи се заплаща повече(за мен това също е фактор).  Аз си реших отчасти този казус като си направих допълнително здравно осигуряване, откъдето ми възстановяват голяма част от плащанията(хормонална изследвания, избор на екип и т.н.)
Била съм и в държавни болници, но   не се чувствам спокойна, винаги има суматоха, стрес за мен и много чакане.  Смятам, че има невероятни специалисти, но аз не се справям с атмосферата там.
Дано бързо да срещнеш твоят/а лекар/ка и да се оправят нещата бързо.
Павла, мерси за инфото за АМХ, аз съм на границата от 1 и заради фонда съм притеснена дали ще го задържа ако се наложи пак да подавам документи.
Слънцемое, силно се надявам да получим одобрение до 3-4 месеца и от фонда така ни казаха.
Лейди, за да ми дойде толкова бързо цикъла след края на золадекса мисля, че тогава водих много динамичен живот и с много движение. Постоянно бях с клиентки, обиколих София из обектите, където ме пращаха и изобщо лудница ми беше, но приятна.
Тери, прави ли си вече изследвания? Как върви стимулацията?  Радвам се, че другото кученце е добре, А на първото му пращам много  :bighug: и да се оправя :-)

« Последна редакция: Август 07, 2018, 12:03:48 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
« Отговор #367 -: Август 07, 2018, 12:02:39 pm »
Благодаря ви. Спрях се на доктор Владимиров. Все още в мен има надежда това положение да е инцидентно - в рамките на този цикъл, но хормоните ще отговорят на тези въпроси.
« Отговор #368 -: Август 07, 2018, 12:08:31 pm »
Обадиха ми се и на 3 септември съм на опашчицата да си взема заповедта :) голямо чакане и напражение докато звъннат значи... ама инатересно аз мислех че и точен час дават, а женицата каза от 9 до 12... и беше изключително любезна...
*
« Отговор #369 -: Август 07, 2018, 12:41:37 pm »
Слънцемое ,супер!Виж колко бързо стана.Дано ти е успешен опита :bighug:.
Маги мей,честит празник,дано сбъднеш мечтата си скоро😙
*
« Отговор #370 -: Август 07, 2018, 13:29:14 pm »
Маги мей, весел празник! Пожелвам ти животът ти да е все така от празник на празник  :bighug:
Слънцемое, мнооого се радвам, че дочака и ти. Хайде прави цветната снимка и да правиш бебетата.
Аз съм добре, все едно нищо не слагаме. Утре ще видим реагирам ли. За щастие и емоционално никаква промяна няма при мен. Добре, че вие ми пишете да питате как върви, че изобщо не мисля за това. За съжаление надали ще запазя това спокойствие 10те дена между трансфер и тест. След няколко дни ще ида и за микробиология отново, пък да видим.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #371 -: Август 07, 2018, 15:41:08 pm »
Тери, и аз бях същата работа, нищо не усещах физически и емоционално. Като дърво ...
Слънцемое, кое номерче бяхте и кога подадохте ? Много бързо ви се обадиха ... браво !
« Отговор #372 -: Август 07, 2018, 15:52:04 pm »
Точице на 18.05 подадохме и от преди 3-4 седмици сме одобрени. Сега го смятам около 3 месеца и 15-тина дни. Наистина са много бързи - браво на тях :)
*
« Отговор #373 -: Август 07, 2018, 16:02:30 pm »
Слънцемое, честита ви датичка за заповед!Много се радвам!

Тери, в началото е така до първия преглед.Като видиш фоликулите, кой колко нараства и какво става и започваш да го мислиш.Подготви си за последните дни по-свободни дрехи в областта на корема.Ти си мъничка и слабичка и ще ти натежат яйчниците.Аз накрая ходех с едни свободни рокли, че от дънките изпитвах дискомфорт.

Аз съм при д-р Владимиров и съм изключително доволна от него и екипа му.Доктора не е от най-разговорливите, но каквото и да го питате отговаря  обяснява.За това препоръчвам да си запишете въпросите и да питате.Те сега са в почивка, но септември вече са на линия!

« Отговор #374 -: Август 07, 2018, 18:08:16 pm »
Когато се обадих да запазя час, казаха, че още утре това е възможно. Разбира се, това е при другият лекар - доктор Белчева. Записах час за края на август - при нея. Поне да разбера СПКЯ ли е, киста на жълтото тяло ли е, какво е. Тогава вече след първичния преглед ще запиша час при доктор Владимиров. За това, че не е обяснителен, четох и други мнения. Добре, че моята половинка е по-сериозен и винаги пита много лекарите, записва си въпросите, с една дума изпълнителен е :)
« Отговор #375 -: Август 07, 2018, 18:49:28 pm »
Привет момичета  :grouphug:
 Изчетох ви на един дъх...
 Аз имам питане към стимулираните с фостимон. Закъснява ми 3 дена след неуспешната стимулация. В петък (ден преди дата на МЦ) започнаха да ме болят зърната и  се прокрадна някаква нелепа надежда, че може пък да са "надали" Я и да е станало чудо. Днес правих тест  :bfn: е.
 Болките в зърната може ли да е от фостимона? Гърдите не са ме болели този месец. И закъсняването да се дължи на стимулацията?
*
« Отговор #376 -: Август 07, 2018, 19:18:50 pm »
Слънцемое, супер за бързото одобрение. Срока е съвсем приличен вече. Чудя се дали защото по-малко хора кандидатстват по принцип или е по - не натоварен период, или пък комисията е по- бърза вече...
*
« Отговор #377 -: Август 07, 2018, 19:38:38 pm »
Хрис, не са ме стимулирали с Фостимон. При стимулации с други препарати съм имала дразнене на зърната понякога, друг път не. Все пак си мисля, че щом тестът е отрицателен е от това.
Защо прекъснахте опита?
Като четях за АМХ си мислих за теб, Хрис. Знам, че малко ти трябваше.

« Отговор #378 -: Август 07, 2018, 19:49:30 pm »
Да прочетох за изследванията и разправях на ММ и той се чуди нашите БГ доктори интересуват ли се от нови открития. Прекъснахме след 5-7 (ден не е пред мен схемата ) защото 3-те фоликула не растяха. В преден пост описах схемата... май лекуващият ме доктор ме отписа и ще минаваме на донорска Я :-( .
*
« Отговор #379 -: Август 07, 2018, 20:42:39 pm »
Хрис, дано да намерят правилното решение във вашия случай!  Аз вярвам, че винаги има начин и дано Господ е с вас и да помогне.