0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #320 -: Август 04, 2018, 14:43:05 pm »
Здравейте и мен :)

Павла, правих тест днес... Според мъжът ми е съвсем отрицателен, аз виждам въображаема чертичка, но може и да е изпарителна. Ще го броя за отрицателен.

Аз се чудех тези дни за антифосфлипидния синдром. Има ли някакви правила за изследване? Някъде четох, че трябва да се изследва най- малко 6 седмици след бременност и се взима кръв два пъти, като вторият път е 6-12 седмици след първия....
Как е било при тези, които са правили това изследване?
*
« Отговор #321 -: Август 04, 2018, 14:54:01 pm »
Сега за бременност не знам, но за антифосфолипиди на мен само веднъж ми взимаха кръв. Правих го при д-р Даскалов. Като си гледам резултатите ги е пускал в Писанец, така че вероятно и там директно може да отидеш. Даже може да им звъннеш да питаш за колко време излизат резултатите, за да си плануваш времето в България
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #322 -: Август 04, 2018, 16:36:13 pm »
Аз разглеждах на лаборатория Бодимед услуги и видях, че пише, че резултатите излизат на следващия ден, не пишеше за някакви специални изисквания, затова се зачудих... Ще се обадя да попитам сигурно.
*
« Отговор #323 -: Август 04, 2018, 18:42:48 pm »
Хелиантус, радвам се, че е отрицателен.
Аз си ги правих във Франция за АФА. Еднократно ми взеха кръв и всичко беше готово за седмица, ама те тук не си дават зор и изпращат резултатите по пощата, така че и за ден може да са станали. Изчаках май 2 цикъла след аборта или поне един нормален. 

Слънчицето, женските са по- тежки. Повече жени сме, защото мъжете умират повече и еволюционно така сме създадени. Един мъж може да има много деца едновременно, но една жена не може. Трябва да се запази вида.
*
« Отговор #324 -: Август 05, 2018, 10:31:09 am »
Здравейте, добро утро от мен :-) пожелавам ви хубав ден (включително и на твоето кученце, Тери-дано да се оправи).
Вчера беля щеше да стане с мен... От едни обеци(мислех, че са анти алергични материал)от няколко дни ме дразнеща и ги махнах + ядох зелени неща и пих фреш с цитрусови и листа мента вътре.. Постепенно, много леко ме заболя гърлото, изтръгне ми езика и се наду леко в основата. Отделно едното ми ухо беше се надуло прилично.  Толкова постепенно стана, че едвам се усетих!  Имах болка в гърлото и първо реших, че е от студения фреш. Пих 2 алергозана, но реших да отида при местното ни гуру(аптекарка), която много пъти ни е давала ценни съвети, за да ми каже да взимам ли нещо още. Щях и до лекар да ходя дежурен(но исках да си взема ампули, в случай, че нямат в поликлиниката) . Та тя само като ме чу и видя и след 5 мин бях с противоалергична инжекция. Тя ми я би и до 4-5 сутринта бях в мн особено състояние, но постепенно дишах все по-добре.
Бях странна комбинация от топлите вълни на золадекса и преминаващата вълна от алергичната реакция.
Надявам се да няма страничен ефект в понеделник сутрин като ми бият золадекса.  :balk_193:
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
« Отговор #325 -: Август 05, 2018, 11:12:38 am »
Леле, много силна алергия. Винаги съм мислила, че само ви стават рани на ушите. Добре, че си се усетила да купиш нещо. Аз винаги много си неглежирам гърлото. (И браво за приема на толкова витамини от плодове)
Ако знаеш колко мило ми стана, че даже за моето куче се сети.
*
« Отговор #326 -: Август 05, 2018, 16:37:08 pm »
Браво за бързата реакция.И Моника ми прави реакции и знам колко е важно да се действа бързо.Тя слава богу само се изприщва за сега!

Тери, как си ти?Как е куч?Сама ли ще си биеш инжекциите?

« Отговор #327 -: Август 05, 2018, 16:37:39 pm »
Тери колкото мислиме теб, толкова и кучето ти... и то е душичка милото. Следя ре с интерес и само попивам. Много се надявам всичко да мине по мед и масло. Аз чакам да ми звъннат за заповед този месец и септември да си я взема. Вървя плътно по стъпките ти. Ще ходя тази седмица до лекарката да говориме какво и как. И още нещо трябва ли да пускам. Ме съм правила и контролна микробиология след последните хапчета и свещички, така че има още неща да свърша и аз и да се почва вече. :bighug:
*
« Отговор #328 -: Август 05, 2018, 16:40:05 pm »
Ами имам съмнения, че листата мента във фреша ми активираха реакцията. В комбинация от няколко дневното дразнене от обиците и се е натрупало.
Тери, нали каза, че ще ходите на лекар с кучето и затова го мислех, пиши как е.
Аз исках да питам нещо относно тръгването на цикъла след золадекс- миналия път като ми го биха преди около 5 години, ми дойде след това около 35тия ден след 6тата инжекция. Сега се чудя дали пак ще е така.
Слънцемое, колко време чакаш за одобрението от фонда?
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
« Отговор #329 -: Август 05, 2018, 16:54:43 pm »
Довечера ще я вземем. Мишо ми вдигна преди малко Пролактина, ТАТ, МАТ и стомаха в гърлото като се качи горе и ми каза: "Идвам, за да ти кажа, че си прекрасна съпруга" и си погледна драматично телефона. Всичко ми се обърна, защото докторите казаха, че ще се обадят, ако има проблеми. Още не съм му свикнала на изражението, че все изглежда печален.
Иначе д-р Мишо ми бие засега, ще се редуват с майка ми. Нещо ми е малка ръката, за да се справя сама. Даже не са ми предлагали да ходя в клиниката да ми ги бият.  4 дена по 150 Гонал в 15:30-16:00 и в сряда пак хормони.
В клиниката вече с няколко жени се запознах, докато си чакаме. То си гледаме физиономиите през ден.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #330 -: Август 05, 2018, 18:50:06 pm »
Ох, Тери, мисля ви с кучето и аз цял ден. Дано е добре кученцето.
За твоята стимулация не се притеснявам особено, знам, че ще мине гладко и безпроблемно. А на твоя Мишо не си ли му свикнала вече? Май като пътувахме за Плевен намерихме общи черти между него и моя мъж. И викам да продължават така - бебче от първи опит и страхотен татко. И да ти кажа тъкмо ти ще му свикнеш и ще спреш да му се връзваш и детето ще стане достатъчно голямо, та тати да си прилага на него/нея шегичките си.
*
« Отговор #331 -: Август 05, 2018, 20:18:46 pm »
Отиваме да си вземем кучето. Пътуваме към Пловдив и пак е пълно с щъркели (Пешек, какво не му харесваш на наше село с тази фауна?) И се сетих как преди няколко години щъркел ме ориса с късмет: изака се върху мен. Сега си представете тази голяма птица каква перисталтика има 😁😁😁
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #332 -: Август 05, 2018, 21:22:57 pm »
Ама нищо ѝ няма на Конарската фауна. Особено пък откак възобновиха оризищата наоколо - фауна за чудо и приказ, е малко кръвопиеща, ама кой ти гледа. :lol:
« Отговор #333 -: Август 05, 2018, 22:04:38 pm »
Момичета качвам ви малко снимки да ме видите като булка(бях обещала),дано съм се справила,че ми е за първи път  :oops:
*
« Отговор #334 -: Август 05, 2018, 22:15:03 pm »
Маги мей страхотна си. :)
*
« Отговор #335 -: Август 05, 2018, 22:29:39 pm »
Магииии, била си секси булка. А младоженецът колко е щастлив самоооо <3
Пешек, удари в целта. Но по някаква причина комарите мен ме заобикалят
« Отговор #336 -: Август 05, 2018, 22:33:22 pm »
Благодаря момичетаа ето ми и фейсбука,ако някоя иска да се сприятелим там :) https://www.facebook.com/margarita.kalamova
« Отговор #337 -: Август 05, 2018, 22:34:01 pm »
Здравейте момичета!
Тери много се радвам, че нещата при теб се развиват добре, стискам всииичките палци за теб и всичко да бъде все наред! Прибрахте ли кученце? Относно бала аз бях сигурна, че ти ще си кралица, но щеше да е чест да си поделя “короната” с теб.
При мен се получи не много приятна история. Реших да взема още едно мнение от специалист, записах си час при д-р Минев от Селена и отидох в началото на миналата седмица и стана така, че на прегледа видя, по неговите думи, огромен полип, който имам от поне 6 месеца и с наличието няма как да настъпи бременност дори при инвитро. Остана крайно разочарован от ЦС защото имам само една снимка и то в края на процедурата, от която не става ясно нищо. След прегледа реших, че ми трябва поне още едно мнение, което да се припокрива с мнението на д-р Петрова или на д-р Минев. Записах си час при доктор Ненев, пак от Селена. Този лекар много надълго и на широко ми прегледа ЦС, изследванията на хормоните, спермограмата на Ники, заключенкето от уролога и назначеното лечение. И той видя полипа и мнението му се припокрива с това на д-р Минев - че е от поне няколко месеца, че трябва веднага да се махне. Каза също, че след махането на полипа трябва нова ЦС и също че може запушването да е от полипа. За лекарствата на Ники каза че са добри и хормоните ми също. Хареса ми това, че разговаряше с мен надълго и широко и спокойно и на достъпен език ми обясни всичко. В такъв случай с д-р Петрова приключих. Сега остава да избера при кой от двамата да си направя хистероскопията.
Много дълъг стана поста...
Но не мога да пропусна да отбележа коооолко преееекрасна булка си Маги! Желая ви дълъг и най-вече щастлив семеен живот. И да излъчваш винаги тази магия!
Хубава вечер на всички ви
« Последна редакция: Август 05, 2018, 22:41:22 pm от Zaharna »
*
« Отговор #338 -: Август 05, 2018, 22:53:02 pm »
Зари, много хвалят доктор Минев. Кремито от твоя курс също ходи при него. Има една група във фейсбук и там беше писала, че е при него. За полипа: една приятелка 2 години не можа да забременее. Намери се лекар, който и видя полипа, махна го и забременя след 3 месеца. Определено пречи. Странно, че не всички лекари го разпознават. Нея я препращаха през трима лекари, защото никой не бил сигурен. Сигурно зависи и от техниката.
Маги мей, аз ти пратих покана. Гледам, че познаваш моите ръководители по народни танци: Боян Алексиев и Иванка Танчева. Сигурно и ти ще си танцъорка като ти гледам снимките.
*
« Отговор #339 -: Август 05, 2018, 23:03:16 pm »
Захарна,2 пъти съм махала полипи.Виждат се с вагинален ехограф,малко наподобяват струпване на лигавица.Докато ги имах и цикъла ми беше по-обилен и тъкмо реша ,че свършва и пак тръгва.Само че,първия път лекаря каза да се пазим 3 месеца,втория път лекарката каза да не се пазим.Само 15 дни след това без секс.
Маги с тези кецове ли се ожени?Яко!
« Последна редакция: Август 05, 2018, 23:05:13 pm от Слънчицето »