0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #300 -: Август 03, 2018, 16:06:14 pm »
Здравейте, момичета! Пуснах си хормони на 3ти ден от МЦ. Как ви се струват? Тестостеронът е под долната граница, а ЛХ и ФСХ не са 1:1  :? Показах ги на гинеколожката и тя само сравни дали са според референтните стойности и каза, че са наред. За тестостерона каза, че не го гледа много по принцип, по-добре така, отколкото много висок... Пролактинът май също не е много добре, правилата за неговото изследване са спазени. Има ли за какво да се притеснявам? Ето ги и резултатите:

LH 7.8 U/l 2,4 - 12,6 ECLIA
FSH 6.1 U/l 3,5 - 12,5 ECLIA
Пролактин 388 mIU/l 102 - 496 ECLIA
Естрадиол 145.7 pmol/l 46 - 607 ECLIA
Тестостерон <0.104 nmol/l 0,29 - 1,67 ECLIA

Имам резултати и от  HPV теста - всички високорискови типове са отрицателни  :smiley_abxb: Към него имам и течна цитология, според която няма атипични клетки, дисплазия или CIN, излязло е само възпаление (лошите микробиологии от последните два месеца го потвърждават).

Тери, успех с процедурата!  :crossfingers:
*
« Отговор #301 -: Август 03, 2018, 16:23:35 pm »
Хана, според мен са ти добре хормоните. За тестостеронът не знам до колко има значение, рядко някой ми го поглежда изобщо. Най-много защото съм видна прабългарка и като ми видят веждите, проверяват да не е завишен.
Иначе LH:FSH е добре. 1.27 с получава. Над 1.5 е проблем
Пролактинът ти е супер също.
Честито раз резлутата за ХПВ, минавала съм го този ад и знам какво притеснение е.
Маги мей. като имаш снимки, покажи да те видим булка. Ех, че хубави събития покрай теб. Пожелавам ти щастливата еуфория да не свършва още мнооого дълго време.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #302 -: Август 03, 2018, 16:25:48 pm »
Хана и според мен хормоните са ОК.

Меги, много щастлива звучиш, радваш ни всички тук!

*
« Отговор #303 -: Август 03, 2018, 16:35:51 pm »
Благодаря за отговорите, успокоихте ме  А като си взех отрицателните HPV резултати, все едно гледах печеливш лотариен билет :D
« Отговор #304 -: Август 03, 2018, 17:38:06 pm »
Обременяването с глюкоза пусни, защото този инсулин е висок, за сутришен инсулин на гладно.
Имам го на 25.05 с първия висок инсулин, който беше 37,21
Глюкоза:
0мин - 4,88
60 мин - 9,21
120 мин - 7,71
Сега не съм правила обременяване. Само инсулин пуснах. На другия цикъл мисля да пусна  и половите хормони, че скоро не съм ги пускала да ги видя как са. Тоя цикъл ми е много странен, затова няма смисъл.
*
« Отговор #305 -: Август 03, 2018, 18:21:53 pm »
Ралица, ти не посещаваш репродуктивен специалист, нали?
Според мен си избери лекар и тогава си пускай изследванията, защото иначе правиш едни неща на парче и нямаш кой да събере резултатите и да направи заключение. Много от изследванията имат давност, което означава, че докато си намериш лекар може да се наложи да ги повториш, а това са пари. Трябва да има и някаква систематичност на изследвания- ако едни изследвани покажат едни резултати, това води до други изследвания, но при други резултати- не се правят повече изследвания в тази насока и тн.
Сега е важно да се изясни ситуацията с бременността. Утре си пусни ЧХГ.
Резултатите от обременяването с глюкоза се интерпретират с нивата на инсулин, измерени на същите интервали като кр. захар- 0, 60, 120мин.
Свалянето на килограми само ще ти помогне и с ТСХ, и с другите изследвания. Понякога трябва да се помогне малко- диета, движение, хапчета. Много е кофти, когато лекарят веднага заключва, че теглото е виновно без други изследвания, но също така би било безотговорно да се пренебрегва теглото като фактор.

Желая ти успех!
*
« Отговор #306 -: Август 03, 2018, 18:50:30 pm »
Ралица,Павла е обяснила всичко.Аз чак сега видях в преден твой пост ,че в старозагорската клиника не било добро отношението към пълнички момичета.Ами аз не съм чувала такова нещо от моята позната.Тя е пълничка ,но много беше доволна от там.Близнаци има,на 8 месеца са вече.Ако си се спряла там,да не те притеснява.
« Отговор #307 -: Август 03, 2018, 23:22:24 pm »
Здравейте момичета! Бяхме на почивка, после Свекито се изнасяха на долния етаж (три пъти урааааа) и имах много натоварени седмици но чувството да си сам с половинката си е.....чудесно! Сякаш това ми даде една идея спокойствие! Дай Боже всекиму!
Връщам се да ви дочета....
« Отговор #308 -: Август 03, 2018, 23:44:41 pm »
Тери, стискам ти много палци!
Успех на всички!
« Отговор #309 -: Август 04, 2018, 09:00:41 am »
Тери, знаех си, че ще има стимулация и антралните фоликули са супер като бройка. Добре че пишеш редовно, че всеки ден те мисля :*. Иначе аз знам, че по време на стимулация като цяло е добре да се яде много протеин. Едно момиче в болницата беше с хиперстимулация и и бяха казали да изпива поне по 1.5л. чист бульон от пиле.
*
« Отговор #310 -: Август 04, 2018, 09:40:18 am »
Тери, хайде момиче, силно стискам палци и ти желая успех! Знаех си, че ще се получат нещата  :D
Маги, честито. Желая ви много семейно щастие и спокойствие и хармония ❤
Мише, до къде го докара със Золадекса?
Захарна, супер  :D Спокойствието му е майката  :lol:
Хана, много се радвам за отрицателния ти резултат.
Леле, все хубави емоцийки.
*
« Отговор #311 -: Август 04, 2018, 09:51:02 am »
Влизам първи тук и чакам Тери да пише!Успех миличка!

*
« Отговор #312 -: Август 04, 2018, 11:11:50 am »
Много ви благодаря, стигнах дотук и благодарение на вас. Често вие успявахте да ме успокоите повече от Мишо.
Започвам от днес до 7 вкл по 150мг Гонал в 15:30-16:00. Доста неудобно време за работещ човек. Ще пиша на шефа, че ще работя от вкъщи. Не че не мога да си ги бия и в офиса, но съхранението в хладиник там е по-голям проблем. В понеделник отивам и изнасям техниката от офиса: монитори, клавиатури. Каквото си харесам, че да мога цяла седмица спокойно да си работя от вкъщи. Иначе съм доста спокойна, дори не се вълнувам. Което е добре. Имам си куче да мисля, утре е трудния й ден. Иначе ТСХ ми е все още 2.6. Не е спаднало последните 10 дена, но докторката не я притеснявала тази стойност, щяло да падне. Чудя се само защо го изследват преди Л-тироксин, нали всеки ден се взима лекарството, какво значение има реалната стойност, като се живее с тази от Л-тироксин.
Слънцемое, хайде да се активизираш и ти, че имаш да ме настигаш :)
Зари, гледах аз едни хубави снимки. Изглеждаш отпочинала наистина. Какво ви е препоръчала на вас Петрова като мине сезона на любовта? П*С* още ти сънувам бялата рокля от абсолвентската. Мисля, че ние двете трябваше да станем кралици на випуска :D :D :D
*
« Отговор #313 -: Август 04, 2018, 11:15:56 am »
Кога ще пускаш хормони пак?Как ще те следят?Дозата е щадяща, мисля ти я е изписала, заради много антрални, страх я е от хиперстимулация.
ТСХ ще падне, спокойно!Той е бавен хормон и да правилно е преди тироксина да се изследва.

Ще успееш!Аз вярвам!

*
« Отговор #314 -: Август 04, 2018, 11:19:23 am »
Дебнех да пишеш, Тери!
Супер си. Дозата не е много висока. Дано да имаш добър отговор. Нямаш ли хладилник в офиса? Аз трябваше в 8 вечерта да си бия Гонала и беше ок, а като излизахме си го взимах в термо чанта.
Щом можеш да работиш от вас- още по- добре, но така ще можеш ли да се разсейваш достатъчно от процедурата и останалите неща?
Пожелавам ти добра бройка и всички да се оплодят и развият. А после да ти върнат колкото искаш и да си ги пазиш до термин :)

Хелиантус, какво стана с твоя тест?

А с твоя, Ралица?

Късмет на всички!
*
« Отговор #315 -: Август 04, 2018, 11:21:17 am »
8ми съм пак на изследвания за хормоните. Май тогава ще започне през ден да ми ги следи. Доколкото чета и в интернет първите 3-4 дена така действат с една доза и после регулират. Каза ми, че стимулацията ще е средно 10-12 дена. Днес е събота, а клиниката беше пълна с хора отново. Тези хора се съсипват от работа, за което ние пациентите сме много благодарни.
*
« Отговор #316 -: Август 04, 2018, 11:42:50 am »
При мен също беше така. Само че аз започвах късен ден стимулацията, защото не гонихме бройка, а даже обратно. 3-4 дена и след това първи преглед и хормони. Според ситуацията ме викаха през ден или два. Като за първа стимулация не може да те почне с много висока доза, защото ще опорочи опита още в началото.
*
« Отговор #317 -: Август 04, 2018, 12:55:05 pm »
Тери,много силно се надявам за теб!Вълнуваш се сигурно,вярвам в успеха ти,няма как иначе.Нищо не си оставила на случайността,направи всичко необходимо.😚
*
« Отговор #318 -: Август 04, 2018, 13:55:23 pm »
Слънчице, точно така ги разбирам нещата. Не се изследвам, защото съм откачалка и обичам да седя при лекарите. Но ако може нещо да се провери, когато му е време и ако има възможност за това, защо не? Аз затова съм спокойна: НК клетки, антифосфолипиди, генетични изследвания, мъдреците извадих, хранителен режим. Всичко си направих, то ако е писано ще стане, ако не е, няма да се обвинявам, че нещо пропуснах.
Междудругото сънувам все 1 момче, ама съм се запънала за близначки.
« Последна редакция: Август 04, 2018, 14:02:27 pm от teri_90 »
*
« Отговор #319 -: Август 04, 2018, 14:27:22 pm »
Ох,ние се напъваме за момиче.Мъжа ми е голям мераклия :D,и даже казва -аз ако с ръце го правя.....
Виж сега,ако е момче,ще карате до близначки.Нали спермитата,носители на женската хромозома са по-бързи и леки.Затова жените сме повече.Може и да стане.
Аз все казвам,че нищо не ме плаши и тризнаци да имам даже.
В периода в който ходих на изследвания всяка седмица,и си пишех в тефтера на коя дата какво и къде, се намериха хора ,да ми кажат че дадох цяло състояние по лекари и лаборатории им казах ,че не е тяхна работа.Тялото и парите са мои и точка.