0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #260 -: Август 02, 2018, 14:29:29 pm »
Тери, много благодаря за инфото, мъжът ми е оптимист и той все иска да чакаме ама аз вече не мога да си го причинявам на психиката. Наистина всичко това с лекарите и инвитрото идва като шамар с мокър парцал, но явно такава ни е съдбата. Всички сте много мили ❤😊
Стискам паци за всяка една от вас за бебче 👪
*
« Отговор #261 -: Август 02, 2018, 16:20:18 pm »
Тери, честит цикъл и айде утре се започва :) Вълнуващо е като ти бият първите инжекции.

Вие сте обяснили всичко на Янчето, аз няма какво да добавям.Ние днес бяхме пак на път, служебно и нещо са ми изхабени батериите.Отделно правим ремонт, сестра ми с децата е тук малко и братовчедка ми от Англия и тя дойде с нейните и вечер съм труп.Само лягам и умирам, даже нямам сили да прегърна моя мъж.За секс въобще не си и мисля  :lol:

*
« Отговор #262 -: Август 02, 2018, 17:16:54 pm »
Маги,определено не скучаеш :).
Аз не знам дали защото утре очаквам цикъл,ама съм качила за 2 дни 2 кг,не съм яла повече от обикновено.Краката от коленете надолу ми тежат.Днес изпих 3 литра вода,дано да олекна.Даже в лице съм се подула сякаш.
Тери ,ще има пункция.И успех ще има.👍
« Отговор #263 -: Август 02, 2018, 17:55:50 pm »
Тери, много ме зарадва. Другия месец чакаме двете чертички и после да пъчих едно симпатично коремче с минимум два бебока в него ;) Ние за сега сме в застой и нищо конкретно не правим, то няма и кога де, суша от всякъде :D Вече ще чакам 15ти август да видим дали ще ни изтеглят. И след това една заслужена почивка. Днес си направих една мини шопинг терапия с братовчедка ми и майките ни, и утре пак мисля да изхарча някой лев, че е заплатен ден :D Само Гошо да не ме разбере хахаха
Маги, ти за документите от Надежда на регистратура ли звъня или ходи там? Все още не съм се наканила, но да знам към кого да се обърна.
П.С Сега си отворих пощата и срока на кампанията за ин витро е удължен до 17.09. Точно тогава ще тръгваме за Тасос.
« Последна редакция: Август 02, 2018, 18:19:49 pm от tanq88 »
« Отговор #264 -: Август 02, 2018, 18:15:53 pm »
Здравейте, момичета. Стискам палци на всички в най-скоро време да видите двете чертички и да започнете да се чудите какви памперси да купувате,шишета,колички и т.н. Прочетох,че сте коментирали витамин Д и В 12. И на мен скоро ми ги изследваха,заедно с В6,който се оказа, че се изследва само в Германия. Та,и аз имам дефицит и на трите витамина. Сега ми бият В12 през пет дни,шест пъти,пия капки витамин Д, а за В6,още не са ми казали. За В12,разбрях,че този,който има гастрит,не може да го усвоява. А за липсата на витамин Д, лекарят се изуми,имайки предвид сезона
« Отговор #265 -: Август 02, 2018, 18:36:09 pm »
Здравейте и от мен днес. Аз пак да си кажа какво ми се случи  на мен. След закъснение от 10 дена си направих тест , който беше 50/50. Два дена по-късно последва втори, който си беше ясен с втора чертичка. В понеделник започна много слабо кървене, което продължи и вторник, сряда се позасили, но по-скоро като чиста кръв, а не като мензис. Като вечеррта падна един съсирек. Болки никакви. Та днес отивам на преглед при уж позната на моя приятелка(тя е бременна). Обяснявам какво ми има и резултат :Преглед какъвто и да е - няма. Диектно ме почна. Видя ми операцията (щитовидна) и ме пита колко пия. Като и казах, че пия Еутирокс 100, тя директно почна триадата"Ти не можеш да имаш деца", това било почти невъзможно , а  и килограмите били адски проблем ,те хормоните се разпределяли. Такива момичета като мен не тябвало да искат редовна менстуация. Нямало смисъл да се стрремят хомоните да се вкарвали в рамка, щото те никога нямали да бъдат.... В един момент я прекъснах и поисках да ми каже какво да правя в този случей. Последва нов въпрос: нося ли положителните тестове. Като казах не,директно заключи "значи са отриателни" , а никой не ми беше казал да ги нося...Говореше ми за двуроги матки, как ги абортирали и въпреки всичко пак оставали бременни (аз изрично и казах,че матката ми не е двурога. От толкова прегледи, дето се вика мисля,че поне това е сигурно.
Сега рева в къщи с глава между краката и се чудя какво да правя. Кръвта намаля, но не е спряла.Объркана съм . Няколко дни съм вкъщи сама и си рева на воля,сега милото се връща от командировка и трябва да си причиня болката да му кажа какво става, като аз самата не знам какво ставва.
Поне днес ми излезнаха изследванията за инсулин и всичко е в граница, ПКК и холестероли също. Сега не знам за цикъл ли да го броя,  кога мога да си пусна женските хормони, може ли от следващ цикъл? Ако някой знае да му дам на него парите за прегледа, че вече не смятам за нужно да ходя по гинеколози.

П.С.: Гинеколожката не е репрудоктивен спеиалист, въпреки че в СВ-то и в клиниката пише,че се занимава с лечение на стерилитет(клиниката не е репродуктивна).
« Отговор #266 -: Август 02, 2018, 18:44:26 pm »
Ралица, не знам от кой град си, но бягай далече от тази гинеколожка и намери някой репродуктивен специалист. Това да си игра на онче бонче със здравето ти никак не е хубаво. И какви са тези заключения, които прави. Явно си е купила дипломата за образование.
*
« Отговор #267 -: Август 02, 2018, 18:45:21 pm »
Ралица, сви ми се сърцето като прочетох. Кураж, момиче. Безумие са нещата, които ти говорят. По кое съди госпожата докторка, че не можеш да имаш деца, на кафе ли гледа като не е имало преглед. Преди години мен така ме диагностицира една със запушена тръба. Не искаше и ЦС да ми прави, директно капаро. Е нищо ми нямаше. Отивай на репродуктивен лекар, не губи време и сълзи при АГ. От кой град си да те насочим. Милата, дали не е била биохимична? А истинско кървене имаше ли? Ако не, защо не направиш кръвен тест
Кате, добре че си при репродуктивен лекар да се сети да ти ги изследва. Ти кой месец стана, има ли вече 4ти?
Танче, дано чакането пък си заслужава. Това към клиниката на Димитров ли беше? Ако да, четох че са две процедури: едно инвитро и още едно за жена с донорска яйцеклетка.
Яна, не го приемай като присъда. Винаги може да стане по естествен начин или с инсеминация, просто е добре да имаш резервен план.
Благодаря за палците, момичета. Да не се урочасам, че нали знаете при мен как все нещата са препъникамък, но бързо дойде времето. Ако трябваше сама да чакам, щеше да ми се стори вечност, но с вас времето мина много по-бързо и леко.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #268 -: Август 02, 2018, 18:51:14 pm »
Да Тери, към нея клиника е, за която ми беше споменала. Ако ни изберат идвам в Пловдив да те черпя, че ако не беше ти, нищо нямаше да направя.
*
« Отговор #269 -: Август 02, 2018, 18:57:31 pm »
Ралица,за съжаление това е поредната глупост която чета.Как може да има такива лекари,с лека ръка те отписала така.Абсолютно не се занимавай с обикновен АГ.И кръвен тест също бих препоръчала,само той дава яснота на 100%.Не се терзай,никой не може да ти каже че не може да имаш деца,докато имаш матка можеш.Все пак сме в 21 век.Успокой се и потърси репродуктивен.Аз бих направила кръвен тест без да чакам.Ако има нещо може да се реагира ,а и черно на бяло го имаш и никой лекар няма да оспори.
Тери ,и аз скоро мислих точно това,как и времето и препятствията ми минаха по-леко тук.Знаеш ,че сме с теб.Тоя път нищо няма да те препъне.
« Отговор #270 -: Август 02, 2018, 19:14:20 pm »
Тери,в седми съм вече. Как бързо лети времето. :D .
Такива "лекари", много ги " обичам". Без преглед,и хоп заключение. Преди години като ми направиха конизация,един лекар като започна: възможно най-скоро трябва да забременееш. В момента в който забременееш,лягаш и не мърдаш докато не родиш..... Е,за сега съм си ок.
*
« Отговор #271 -: Август 02, 2018, 19:37:30 pm »
Ралица, кръвен тест! Трябва да си направиш кръвен тест възможно най- скоро- утре и после след 2 дена, за да се види как е чхг. След като разбереш какво става с тази бременност, тоест понеделник може да посетиш друг АГ, ако резултатите от ЧХГ са положитени. След тогава ще е добре да се посети репродуктивен специалист.
Моят опит ми е показал, че с познати не се върши никаква работа. Най- добре е да се отиде при специалист, когото ти си си избрал, на когото ще платиш и от когото можеш да изискваш.

Катя, колко бързо минава времето. Момиченце е нали?

Таня, стискам палци!

Яница, защо веднага се настои за инвитро. Момичетата са ти казали всичко! Пусни си документите, а ако ще стане по друг начин, ще стане междувременно.

« Отговор #272 -: Август 02, 2018, 20:00:20 pm »
Някак си ми  е по-леко като има с кого да споделям. За мен е била... има кръв и дребни съсиреци, пък и онези хубави симптоми, които наблюдавахме отначало с мойто мило затихнаха 1-2 дена преди да прокървя. Някак си мисля, че изтървах времето. Не ни било писано сега. Може би не е момента. То само ще си го избере кога да дойде. Дигам главата и толкова.
Много ми е хубаво, че ви има всички вас. Мили, спокойни, готини момичета, изпълнени с надежда. Като загубя устрем и препрочитам темите. Толкова много искри, толкова много надежда. Вие сте моето зарядно. За момента ще се следя. Имам нужда от глътка въздух и да се гушна до моето момче.
Страхотни сте момичта. Останете завинаги такива. Идея си нямате колко помагате. Понякога един пост с добри думи от непознат е повече от думите на някой "завършил лекар".

Колкото до клиника събиам мнения за http://invitrostefanov.com/  До момента имам няколко лоши отзива за отношението към пълните момичета, ама  пустото му отношение ще го преглътна само резултата да е успешен. Ако някой има мнение ще се радввам да го чуя. Другата алтернатива е Пловдив, но това ще е малк сложно, че още нямаме автомобил, но като има желание, има и начин!
*
« Отговор #273 -: Август 02, 2018, 20:16:34 pm »
Ралица, все пак трябва да си направиш ЧХГ утре и след 2 дена, защото макар според теб бременността да е приключила, може и да не е, а и може да не е на правилното място. Ти си решаваш, но аз не бих се оставила на съдбата. Също така е добре да знаеш дали наистина е имало бременност, защото това е важно за диагностиката и бъдещето поведение.

Съжалявам, но нищо не мога да кажа за клиниката. Има хора от Стара Загора, които биха били по- компетентни, но разгледай чрез търсачката, ако има мнения за д-р Стефанов във форума.
« Отговор #274 -: Август 02, 2018, 20:22:13 pm »
Да,Pav-la,момиченце е. Ще я правим футболистка  :lol: . Яница,и аз съм с една нагъната тръба. Забременах чрез инсеминация от първия път. Така че,не мисли от сега за тежката артилерия. Отидете на специалисти и ги слушайте тях.
« Отговор #275 -: Август 02, 2018, 20:25:25 pm »
Ралица, нищо добро не съм чула за тази клиника. Имаме си мацка от групата, която е от Стара Загора, тя ще каже. А колкото до автомобила, не е критерии, поне за мен. Аз на всички прегледи си ходих сама до София, мъжа ми беше с мен само на ЦС, тогава пусна и СГ. После мисля, че на още един преглед и вече на инсеминациите. Пътувах си с автобуса от Сливен. Имаме кола, но моя милост няма книжка :D
« Последна редакция: Август 02, 2018, 20:28:43 pm от tanq88 »
*
« Отговор #276 -: Август 02, 2018, 21:00:46 pm »
Ралица,аз уринен тест имам в нас и като ми закъсня ,хич не го погледнах ами направо в лабораторията.И следих всеки ден ,през ден.Дадох над 100 лв .И като пак забременея ,пак ще е така.Само така се разбира бременност има ли,шанс има ли ,и така.
Рали,в тази клиника забременя моя близка,тя е от Сливен и й беше близко с мъжки фактор от втори опит.Друго не мога да кажа.
« Отговор #277 -: Август 02, 2018, 22:27:57 pm »
🙈🙈🙈 Не мога да повярвам, че има хора с такова отношение, да не говорим,че е лекар и ЖЕНА! Никой няма право да казва, че не можеш да имаш деца! Ралица, горе главата, забрави какво ти е казала и както те посъветваха момичетата, направо при друг отиди, те имат опит и знаят.
При нас се оказа, че най-добрия приятел на мъжа ми има един приятел на който му викат доктора, но аз незнаех какъв доктор е и днес като разказах на съпругът ми вашите съвети, той каза че „докторът” е уролог и се познават и направо при него ще иде хем и по мъжки да си говорят, че моят мъж е много притеснителен и особенно от както се разбра, че той има проблем се чувства много виновен и мъжкото му достойнство малко се срина.
Тери, благодаря ти за думите и аз много ти стискам палци 😊
П.С. групата е страхотна, радвам се ,че се включих
*
« Отговор #278 -: Август 03, 2018, 00:40:51 am »
Ралица, освен, че е важен ЧХГ теста за доказване на бременност, също така ако е имало бременност, но е приключила-се следи дали ЧХГ пада равномерно и трябва да се проследи как пада.
Относно пълнотата, аз съм с предупреждение от моята ендокриноложка, че трябва да сваля 10-11кг за да съм в идеаните за моя ръст кг. Но каза, че реалистично то и здравословното е 5-6 кг до есента. Имам лека инсулинова резистентност и тя ми каза, да махна тестените храни, спагети, бял хляб, да намаля картофите, ориза и да наблегне на зеленчуци и протеини(аз не ям месо,  но ям млечни, яйца, риба, ядки).
Тя ми дръпна 2-3 пъти лекция относно това, че съм по-пухкава, но беше добронамерена и подходи много професионално. Обясни ми, че при повечето пълни жени, хормоните се разпределят по по-различен начин. Не помня точно какво ми обясни, но твърдо реших поне да се постарая да подбирам храната си и да вечерям най- късно до 18ч.
 :D
Според мен лекарят ако има нещо да казва, трябва да подходи с професионализъм  и да обясни защо го казва. Все пак отиваме при тях за помощ и опора, не за да ни критикуват и стресират.
« Последна редакция: Август 03, 2018, 00:59:47 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
« Отговор #279 -: Август 03, 2018, 08:30:31 am »
Добро утро от мен :)
Не пиша често, но ви чета винаги когато мога :)
Добре дошли на новите попълнения в темата! Дано скоро да видите заветните две чертички!
Тери, стискам палци за днес - всичко ще е добре!
Ралица, аз съм от Стара Загора! Ходила съм веднъж при прословутият доктор, но няма да повторя, освен при спешен случай! Моят мъж си прави СГ там и той не остана доволен от персонала и обслужването! Чела съм и много добри отзиви за там, но......аз не съм от тях! Ако питаш мен, запази си един час и виж как ще ти се стори - може и това да е твоят лекар! Ти сама ще прецениш! Моят лекар си е в Пловдив и пътувам с колата. Успех ти желая!
Момичета, късмет и успех на всички!