Слънчице, подкрепям. От месеца,в който бях на Клостилбегит та до днес гърдите ми пораснаха, едни твърди са и често болезнени. Опипвам се напоследък по-често, няма притеснителни бучки, но определено промяна виждам.
Qn4eTo0, не е вярно това, че подвижността при мъжете не се подобрява. На повечето от нас съпрузите ни са с влошени спермограми и се тъпчат с разни илачи. Не е евтино, на моя мъж му излиза по 120 лв на месец. Но определено подобрение имаше: виждали сме спермограми от 3% бързи на 20% бързи и от 83 млн обща бройка на 200 млн обща бройка, което е сериозна разлика. При нас е фактор и Варикоцелето, затова говоря в минало време.
Как се процедира при лоша спермограма:
1. - пускат се хормони при мъжа и микробиология
2 - отива се на уролог. Той разчита резултатите и проверява за Варикоцеле
Но трябва да се има предвид цялата спермограма. Защото спермограма с 9% бързи, 200 млн обща бройка и 10% добра морфология стои доста различно от 9% бързи 40 млн обща бройка и 3% добра морфология. Гледат се всички показатели.
Добавките, които приемат мъжете са антиоксиданти и витамини. Те лесно повлияват на подвижност и бройка. Морфологията по Крюгер е тази, която много трудно се променя.
Иначе е така, тръгнеш ли по репродуктивни специалисти започват доста финансови удари.
Ние паралелно с лечението на мъжа ми се фокусирахме и върху мен: разни изследвания, които докторът ни искаше и проверка на проходимост на тръбите с цветна снимка (тя е 250 лв).
Добре е след месец мъжът ти да си направи още една спермограма с морфология по Крюгер в друг репродуктивен център, за да се потвърдят резултатите.