Здравейте!
Описах своята история с цветната снимка и в друга тема, но ще споделя и тук своя опит.
Аз бях категорично против цветната снимка и бях за хидротубацията, но докторът успя да ме убеди в предимствата и не дотам вредното облъчване при цв.снимка.
Вечерта преди процедурата, както и сутринта преди да изляза /а снимката беше на обяд/ си поставих в д-то по 1 свещичка Тилкотил. Предполагам че от нея усещанията ми бяха много притъпени, дори и емоциите ми. Лично аз бях уверена, че тръбите ми не пропускат /тъй като години наред се биря с хламидии и др.възпаления/ и подходих към снимката без особени емоции, чаках с нетърпение час по-скоро да науча резултата. За моя голяма радост тръбите се оказаха проходими, а болката бе минимална. Тъй като бях останала с впечатление, че процедурата е доста болезнена, аз през цялото време треперех не от болка, а от очакването на голямата болка. Веднага след снимката тръгнах за лекции и целия ден бях в движение. Вечерта почувсвтах по-силна болка, която отшумя с приема на течен аналгин.
Благодаря на всички момичета, които с мненията си ми помогнаха да преодолея страха си и да реагирам адекватно, дано помогна и аз на някого с моя разказ.
И пожелавам на всички хубави резултати!!!