Привет на всички! Аз съм нова и досега не съм писала, но реших да споделя моя опит. Преди известно време правих тази процедура при Др Владимиров по негова препоръка - бях отишла за консултация по общия за всички нас проблем. Процедурата наистина е безболезнена, но държа да спомена, че мен ме боля доста след това в продължение на 2 дни - усещането е, че ти идва, тъй като матката се свива след процедурата, но с доста остри болки, на което не ми подейства ношпа. Както и да е, по-лошото е, че при мен това изследване показа двустранна непроходимост на тръбите, от което бях шокирана! Разпитах доктора за всички предпоставки, макар да ги знаех, и се оказа, че никоя не се отнася за мен, но той само вдигна рамене. Продължих трескаво да разпитвам и той каза, че може матката да е направила спазъм... Не се ангажира да постави категорично диагноза двустранна непроходимост, но каза, че изследването трябва да се повтори, а за по-сигурно да направя хистеросалпингография, т.е. класическа цветна снимка с рентген. По-късно научих, а и прочетох в този сайт, че срещу евентулен спазъм на матката поради вкарването на чуждо вещество, се дава авансово спазмолитик... Още по-късно излезе, след по-нататъшни изследвания - хистероскопия и цветна снимка, че тръбите са ми напълно проходими и в идеално състояние, но имам преграда в матката, която се премахва оперативно. От материала, който прочетох за хидротубацията излиза, че Доктора трябва да е видял тази аномалия, но той нищо не спомена. Макар че горе-описаната история се отрази крайно неприятно на психиката ми, все пак съм му благодарна, че откри един дребен полип и заради него ме насочи към Др Тюфекчиева, която ми вдъхна много доверие и скоро предстои да реши проблема ми - силно се надявам и вярвам.
Не искам никого да засегна и затова дълго се лутах в противоречивите си чувства, но накрая реших да ви пиша всъщност как се случи с мен.