Ще си позволя и аз да се включа.
Полина, от своя опит ще споделя. При всички положения, ако има възможност да се избегне оперативна интервенция, каквато е лапароскопията, винаги е по-добрият вариант. Аз лично направих първо цветна снимка, въпреки че тя не показа проблем с тръбите, след като още година и няколко месеца нямахме резултат в бебеправеното и при неоткрита причина за стерилитета при нас - док прецени, че е време за лапаро. Искам да подчертая, че преценката на доктора за всеки индивидуален случай е най-точната, защото ние, без значение колко четем, не сме лекари, не сме толкова добре запознати нито с рисковете, нито с логиката на един истински добър специалист. Така че, като човек преминал и през двете процедури, мога да кажа, категорично, че ако лапароскопията не е крайно наложителна, трябва да се направи цветна снимка, защото най-малкото след нея - ставаш и заминаваш, а лапарото, колкото и лека интервенция да е - си е вид операция. Това е.
Зайче, струва ми се, че си излишно остра в случая. И въобще се изморих да ставам свидетел ежедневно на остри забележки във форума. Не всички хора сядат и прочитат цялата налична информация в сайта, понякога питат, водени от притесненията си и не виждам нищо лошо да им се отговори, а ако някой го счита за излишно - просто да не го прави. Освен това, момичето се извини, че е подвело потребителите с информация, която не е проверило, излишно е да продължаваме да бъдем груби. Пък и въобще поучителният, снизходителен и дори надменен тон на част от потребителите, изхождащи от компетентността си по много въпроси, не прави чест на никого. Защо трябва да се подхожда с такова снизхождение, понякога дори ирония, кому е нужно това, мен лично, безкрайно ме натоварва, нещо повече - напоследък и ме дразни.
Всеки преценява за себе си, разбира се.
Пожелавам успех и късмет на всички.
П.С. Поли, аз също съм се чувствала много глупаво в началото, когато започнах да влизам във форума, не се отказвай, ще се променят нещата.