0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
моля за съвет от някой, който е запознат с темата...
От около 4 дни имам болки в областта на левия яйчник, но те не са постоянни, а остри и се появяват и изчезват внезапно.Отначало си мислех, че може да се дължи на късна ову (първия ден на последния ми МЦ беше на 23 юни), но те не изчезват и почвам да се притеснявам вече.Болката се усеща и по време на секс.Моля ако някой може да ми помогне със съвет...Аз в понеделник съм решила да ходя на ехография...
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Здравейте момичета,
От около 4 дни имам болки в областта на левия яйчник, но те не са постоянни, а остри и се появяват и изчезват внезапно.Отначало си мислех, че може да се дължи на късна ову (първия ден на последния ми МЦ беше на 23 юни), но те не изчезват и почвам да се притеснявам вече.Болката се усеща и по време на секс.Моля ако някой може да ми помогне със съвет...Аз в понеделник съм решила да ходя на ехография...
Ти си взела най-правилното решение.:D
Болката наистина може да е от овулация, ако е била по-късно или да се образувала киста.
/Дано да не е това/
 Може и възпаление на тръбата да е , напр.
А може болката изобщо да не е свързана с яйчника /МЦ/
Със съвет немога да помогна, но ти пожелавам да не е нещо сериозно.
Не си ли пила нещо за болката?
« Последна редакция: Юли 15, 2006, 15:58:18 pm от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Денис, и аз това си помислих (възпаление или киста)...Но ще видим, надявам се ехо-то да покаже... :? Мисля, че ако е киста или възпаление ( чувала съм, че при възпаление на яйчника се събира течност и може да се види), ще си проличи...Ох, дано да не е това..
А иначе не съм пила никакви лекарства.Искаше ми се да изчакам да видя какво ще се покаже...
А дали е възможно да е извънматочна бременност ?
Благодаря ти много, че откликна  :hug2:
Здравей, надявам се прегледа да е минал добре .Болката ти определено нее от извън маточна бременност.Болка от ляво може да е и заради чарвата.Дано е най безобидното ,стискам палци.
*

red_monika

Здравейте момичета,
Здравей маги!
аз също страдам от такава болка и за жалост при мен тя е от нова година някъде. Ходила съм на 3-ма лекари-гинеколози и нищо обезпокоително не виждат на левия ми яйчник. Дори едната ми каза, че при нераждали жени било нормолно да имат такава остра болка преди менструация. да обаче моята болка не е само тогава. Зимата на два пъти страдах от много тежък цистит. едно от съмненията е че че болката може да е от там, друго че е от червата. утре съм на друг лекар да видим какво ще ми каже, че много взех да се притеснявам и аз.
успех да е нещо безопасно при теб.
тази билка може да е от всякъде.
здравейте момичета!
Новината е, че имам киста на левия яйчник! 8O
От днес започнах Оргаметрил за 3 дни по 3х дневно, пък да видим какво ще стане...лекарката ми каза да си купя една ампулка Дексаметасон и да си я бия мускулно, ако изпитам остра болка до няколко дни (предполагам, че това би могло да е свързано с евентуалното пукане на кистата)... Пък да видим дали ще се махне...
Колко ми беше кофти снощи няма да ви описвам... :cry: Знам, че много от вас са преживели/преживяват същото като мен и разбирате как се чувствам...Благодаря ви искрено, че ми обърнахте внимание, и ви желая много здраве и много сладки и пухкави чочита ( разбирайте - бебешори )! :sucky:
П.С. red_monika, моя съвет е върви да те видят на ехография, това е най-добрия начин да ги открият тези работи...Убедих се лично...
*

red_monika

Здравей Маги. Туко -що се върнах и аз от доктор. Имам оплаквания като теб, ниско долу, вляво, остри болки. Това е четвъртия доктор на който ходя и той ми каза, че проблема не е гинекологичен. каза да съм отидела на коремен доктор някакъв. Ох боже в първия момент се зарадвах, но после си викам да не би да не е могъл да види някаква киста или нещо такова. Гледа ме на видеозон и преглед. Теб как точно те прегледаха, как установиха,че е киста. Тя вижда ли се на видеозон. Ох защо все още не съм спокойна.
Иначе много съжалявам за теб, но все пак много момичета страдат от такива неща и се отстраняват успешно. Искрено ти желая успех и най-вече се успокой. Въпреки, че пределно ми е ясно, че е трудно да си спокоен в такава борба:-(((
red_monika, здрасти  :wink:
Значи мен ме гледа един лекар, който е онколог и специалист в ултразвуковата диагностика.Просто ме прегледа с апарата, викна и една гинеколожка, с която работят заедно, и тя да види "картинката" и да си каже мнението.Веднага поставиха диагнозата - киста.Даже ми я изпринтираха на картинка - да видя големината и съдържанието й.
Нямам скенер, за да сканирам снимката и да видиш какво представлява...Но искам да ти кажа, че е много важно да отидеш при лекар, който като гледа, наистина ВИЖДА!...
А твоите болки да не са колит или нещо подобно?Посъветвай се със специалист и в тази област.Може наистина да не е гинекологичен проблемът ти.Моят съвет е единствено: потърси добри специалисти, за да си сигурна в диагнозата.Миналата година една гинеколожка ме погледна с просто око и заяви, че имам гъбички, ама добре че съм учила и аз туй-онуй, та да й обясня, че "не на мене тия"  :P
Така че внимавай на какви лекари се доверяваш и успех! Дано всичко да е наред! Пиши какво става ! :kiss:
мдам и аз имах болки в ляво и се оказа киста,пих хапчета ама нищо не помага та сега съм за операция че не издържам.хапчета не мога да пия,опганизмът ми не ги понася (хормонални),пих ги 6 месеца мислех 4е ще пукна,стисках зъби ама се оказа че ефект няма от тях
и сега оперативно,много са опасни тези кисти,внимаваите да не се спукат че може да умреш,не вдигайте тежко,не скачате,бягайте и т.н  пазете се
*
Мен пък от време на време ми се появават болки ниско долу в дясно ,а на скоро даже и сутрин когато ходя по малка нужда ми се бяха появили болки пак ниско долу в дясно. Много пъти съм ходила на лекар заради това но десинят ми яйчник май си е наред. Иначе и киста съм имала но нямам спомен при нея да съм имала някакви болки... :balk_100:  8) :?
браво на теб,а аз имам болки,даже се стига до там че не мога да спя,да изляза някаде също,до магазина не мога да отида някой път,а вчера и в банята неможах да се измия от болки
здравейте момичета!
Новината е, че имам киста на левия яйчник! 8O
От днес започнах Оргаметрил за 3 дни по 3х дневно, пък да видим какво ще стане...лекарката ми каза да си купя една ампулка Дексаметасон и да си я бия мускулно, ако изпитам остра болка до няколко дни (предполагам, че това би могло да е свързано с евентуалното пукане на кистата)... Пък да видим дали ще се махне...
Колко ми беше кофти снощи няма да ви описвам... :cry: Знам, че много от вас са преживели/преживяват същото като мен и разбирате как се чувствам...Благодаря ви искрено, че ми обърнахте внимание, и ви желая много здраве и много сладки и пухкави чочита ( разбирайте - бебешори )! :sucky:
П.С. red_monika, моя съвет е върви да те видят на ехография, това е най-добрия начин да ги открият тези работи...Убедих се лично...

Маги, заповядай и ти в тема "Киста". Много хубаво се получава, че всяко мимиче, докладвало за киста там, бързо бързо успя да се отърве от нея!!! Такива са фактите :D :D :D

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika