0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #560 -: Юли 03, 2018, 22:13:55 pm »
Тези неща, които съм потъмнила на снимката би трябвало да ми изследват.
*
« Отговор #561 -: Юли 03, 2018, 22:17:14 pm »
Теди, лекарите ли ти казаха кои гени да изследваш?
Исках да ви питам момичета, някоя от вас спазва ли специална диета на хранене? Аз за моята ендометриоза четох, че трябва да огранича по възможност животинските мазнини, млечните продукти и продуктите, които имитират млечни.. Затова се сещам в момента. Започнах да пия по чаша фреш от зелена ябълка, морков и цвекло сутрин, но още съм в началото. Все пак живот и здраве имам няколко месеца и искам да си променя режима към по-здравословен(75-76кг съм и май трябва да сваля малко).
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
« Отговор #562 -: Юли 03, 2018, 22:21:11 pm »
Хелиантус, мерси за инфото. Аз трябва да си намеря къде ми е бланката, на която ми записа лекарката. Отдавна беше, аз като видях, че е 380 лева и за момента се отказах, че ми беше трудно тогава.
*
« Отговор #563 -: Юли 03, 2018, 22:31:24 pm »
Аз в сайта на моя лекар намерих тази информация. Със сигурност за тези гени съм изследвана, може и за още. Доста пари са, но аз предпочетох да ги дам преди да предприемем към АРТ процедури.
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=138:2011-06-01-14-09-32&catid=36:2009-11-08-10-52-14&Itemid=63
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #564 -: Юли 03, 2018, 22:33:53 pm »
Wide,колко си висока?Килограмите са цифри.Аз съм 180 см,тежа 71,72 .Но бързо качвам и бързо свалям де.Но съм на диета откак се помня.Специално за ендометриоза не знам .
Bborisova ,дано ти е положителен теста.
Тери, пак ти казвам- много си дейна!Ти знаеш само напред,ровиш,драпаш и това е.
Милиарда,как си момиче?
« Последна редакция: Юли 03, 2018, 22:35:27 pm от Слънчицето »
*
« Отговор #565 -: Юли 03, 2018, 22:43:11 pm »
А кръвни ли са всичките?
Слънчице, аз съм 168см и 75кг.но са ми в повече. Нормално 62-63 съм се чувствала добре. Затова мисля да се заема някой и друг кг да посваля.
« Последна редакция: Юли 03, 2018, 22:49:05 pm от WideD »
*
« Отговор #566 -: Юли 03, 2018, 22:52:00 pm »
Кръвни са. Напълниха две ампули с кръв и след 10 дена резултатът беше готов. Утре дано се сетя и ще снимам, там ги има и с цените.
Слънчице, такъв ми е докторът. Не те оставя неинформирана. И нали знаеш: "Колкото повече се увеличава кръга на знанията ми, толкова повече допирни точки имам с незнанието". Та се появяват въпроси и въпроси. В секундата, в която седнах при него, ми даде 5 листа с всички изследвания, които трябва да направя поетапно. За самата цветна снимка имах 1 лист с обяснения за хигиена, странични реакции, че дори в колко часа започва и в колко ме будят. Ето така трябва да е при всички лекари. Да не ти остават въпроси, които да питаш. Говоря за д-р Даскалов. И Мишето на ДРЗ го хареса.
Иначе за диета: Мишето мисля мина на безглутенова заради ендометриозата, но тя ще се включи и ще каже.
« Отговор #567 -: Юли 03, 2018, 22:56:56 pm »
Лелее колко много генетични изследвания се правят сега... аз преди 6г съм правила този пакет... на листа пише цената и отдолу обяснения... Но тогава правихме изследванията заради тогавашната ми проблемна бременност... може би за това не са били назначени още.
« Отговор #568 -: Юли 03, 2018, 23:18:31 pm »
Слънчицето благодаря че попита 🤗 добре съм,боря се с фоликулярна киста с утрогестан,и другия месец след като ми свърши Ц съм на цветна снимка,да видим тръбата в какво състояние е. ММ продължава да си пие шепата хапчета и август месец сме на контролна спермограма. Смених клиниката и съм с една идея по спокойна,че от старата имам лоши спомени. Успех пожелавам на всички бебеправещи и 9 месеца късмет на всички на които им се е случило най прекрасния подарък!
« Последна редакция: Юли 03, 2018, 23:20:39 pm от Милиарда »
« Отговор #569 -: Юли 03, 2018, 23:27:15 pm »
Хриси, на 42 съм, затова мисля, че при мен ще е проблемът. Това е причината да питам за клиника, за която не се чака с месеци, както е в Надежда. Имаме 3 деца, но не знам как се променя материалът при мъжете с времето. Спермограма се прави след въздържание. Проблем ли е, ако е десетина дни?
*
« Отговор #570 -: Юли 03, 2018, 23:31:36 pm »
Определено си тръгнала в добра посока.Чакаме добри новини от снимката и спермограмата.  :)
Мери ,10 дни са много.4-5 максимум.Поне на нас така са ни казвали.
*
« Отговор #571 -: Юли 03, 2018, 23:35:34 pm »
Мери 3-5 дни е въздържанието преди изследване. И аз така знам.
« Отговор #572 -: Юли 03, 2018, 23:36:38 pm »
mary.. дори и да отидеш в репродуктивна клиника пак ше започнете с тези изследвания.. докато си запишеш час и чакаш за него можете тези основни неща да направите. За спермограмата на нас ни бяха казали от 3-5дни въздържание. И задължително спермограма в репродуктивна клиника, а не в обикновена лаборатория!
*
« Отговор #573 -: Юли 04, 2018, 08:38:10 am »
Здравейте,
WideD, относно диетата, доки ме посъветва да спазвам безглутенов режим. С малко упражнения, ограничение и много воля :D успях да сваля вече 11 кг. от януари месец. Аз също съм с Ендометриоза и поликистоза. За млечните не сме коментирали нищо. А заради Золадекса и загубата на калций приемам таблетки и консумирам мнооого млечни продукти.
Bborisova, страхотно звучат всичките симптоми, които изброи. Хайде, зарадвай ни с един положителен тест 😊
*
« Отговор #574 -: Юли 04, 2018, 09:14:11 am »
Добро утро :-)
Лейди, мотивираш ме с този резултат! Относно калция, аз мисля да си взема сусамов тахан. По-възрастните жени го хапват за плътността на костите :-D  И понеже наистина съм ограничила млечните, мисля с тахан и таблетки да компенсирам.
« Последна редакция: Юли 04, 2018, 09:19:03 am от WideD »
*
« Отговор #575 -: Юли 04, 2018, 11:52:34 am »
Момичета,усещам леки и непостоянни болки в областта между пъпа и слабините :(.Възможно ли е да има нещо общо със съмненията ми за извънматочна?
« Отговор #576 -: Юли 04, 2018, 12:09:40 pm »
Слънчице, за съжаление нямам представа дали може да има нещо общо тази болка, но пък всеки ден си мисля за вас с Хриси, стискам палци и ви изпращам много положително мисли. Относно ендометриозата аз знам, че трябва да се ограничи както глутена, така и млечните продукти. На мен ми изписаха и coriolus, който трябва да го пия поне 6 месеца. Той пак е за ендометриозата.
« Отговор #577 -: Юли 04, 2018, 12:13:59 pm »
Слънчицето болките при извънматочна неможеш да ги сбъркаш,те са непоносими и са ниско долу и е от едната страна само,не се шашка. Тъпите болки около пъпа знам че са от разширяването на матката и е нормално. Прегръдки🤗🤗
*
« Отговор #578 -: Юли 04, 2018, 12:20:44 pm »
Милиарда, пожелавам ти много успех на ЦС. Аз съм останала с грешното впечатление, че ти махнаха и двете тръби при извънматочната. Много ще ти стиксам палци всичко да е наред с тръбата. Вие с мъжа ти май бяхте с прилични показатели, така че при една хубава тръба си има реален шанс скоро пак да има бебенце. Много ще стискам палци.
Слънчице, не че съм била бременна. Но под пъпа си е точно матката, както е казала Милиарда. Просто си расте човече вътре <3
*
« Отговор #579 -: Юли 04, 2018, 12:32:23 pm »
Привет от мен. Аз си взех заповедта , поговорих с д-р Георгиева, страхотна жена е тя.
Слънчице може да е от разширяване на матката. Изчакай си прегледа утре.
Милиарда, пожелавам ти успех! Пиши когато можеш.