0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #880 -: Юли 19, 2018, 08:20:34 am »
Съгласна съм с Павла, не знам къде ще бъдат HELIANTHUS и съпругът и, но най-добре от сега да запази час за доц. Русев в клиника Малинов.Ако той е почивка да пробват с Конова или проф. Паскалева.Те ще им дадат най-добри насоки какво да правят.Доц. Русев мисля, е консултира и по мейл, така че за тях това е много добра опция.Клиниката на Малинов е на много комуникативно място, дано са свършили ремонта в района, че иначе се стига зор.

Не знам какви тромбофилии са изследвания придобити или генетични, какви други генетични изследвания при мъжа и жената.Задължително кариотип при него ще трябва.Има различни дефекти който водят до спонтанен, най-разпространения е просто тромбофилията.

« Отговор #881 -: Юли 19, 2018, 08:43:05 am »
Добро утро момичета... доста студен и ветровит ден е днес в София, но каквото такова. Дано другата седмица да е хубаво за морето, че нещо съм се изнервила с организацията на почивките ни тази година...
Надничам в бг-мама и гледам че доста напредват с заповедите. Има още около 40 номерца до моя... и в тая връзка да ви питам само сутрин ли ги раздават или през целия ден, за да знам какво е положението? И цял месец ли раздават заповеди или до 15 число примерно? Извинявайте за тъпите въпроси, но не съм наясно и за това си питам :)
Терииии душко с теб една и съща участ си имаме хахах направо нз... вчера се прибирам и моя вика голямото куче не е добре. Цял ден повръща, та ходи до аптеката да и взима хапчета, звъняхме на доктора, днес сигурно ще мине през нас да я види... така че... силно се надявам положителен резултат от процедурата ти :P
Маги на теб дойде ли ти?
Христинчето се изгуби... какво ли са решили милите :(
*
« Отговор #882 -: Юли 19, 2018, 08:57:41 am »
Хриси поне чат-пат споделя нещо из фейсбук, та се успокоявам, че здравословно са добре.
Слънцемое, и вие ли сте с две кучета? Нали търсеше едно да вземеш, как станаха две?
Иначе относно номерата: не ги раздават през целия месец. Дали е половин месец не мога да кажа. Звънят по всяко време на деня. С телефона на тоалетна, че с една жена се заговорихме. Според нея не са й звъняли, според тях е пропуснала обаждането (това е по-вероятно). Изпуснала е обаждането и после, колкото и да им е звъняла тя не е могла да се свърже и си е взела заповедта 2 месеца по-късно. Но направо ми се струва нереално: онзи ден стана одобрена и има вече само 40 номера до твоя. Отсега лягаш и ставаш с телефона.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #883 -: Юли 19, 2018, 09:03:06 am »
Слънцемое, звънят по телефона, казват ден в който да отидеш да си вземеш заповедта.Заповедите се раздават само сутрин до 12 часа!Всеки има определен ден за взимане, за да не се получи струпване на хора там.

*
« Отговор #884 -: Юли 19, 2018, 09:12:39 am »
О аз разбрах погрешно. Аз говоря кога звънят по телефона. За раздаването Маги е права. От 9 до 12 часа в определена дата. Като ти се обадят може да си смениш датата мисля, ако ти е неудобна. Но макс до 3 месеца.
« Отговор #885 -: Юли 19, 2018, 09:15:31 am »
Благодаря ви момичета... сега си придърпах телефона да е плътно с мен хахаха даже може с тиксо да го залепя хаха И на мен ми стана странно че стана доста бързо. Нашите документи ги подадохме на 17.05 а гледам че документи подадени от 15.05 са им звънна вчера да ходя да си вземат заповедта на 13 или 14.08, тъй че не е изключено да ми звъннат и на мен... много се превъзбудих с тая заповед...
Тери ние имаме едно голямо куче на 14 години пак ротвайлер, обаче то е вече много старо и за това търсехме малко което да попорасне малко за да пази къщата. Иначе те ротвайлерите стават кучета след 2-та година ( см преди това са мънички и всеки може да го гали, мачка, дори да го открадне) и ние за това искахме да си вземеме малко да са си двечките. То голямото куче знаеш ли как се вдетенява покрай малкия дзвер... направо не мога да повярва. Гони топки, играе си с него. Но той е много див и само я тормози. Скача и по гледата, хапея - на игра естествено. Един път се беше качил върху мен на пейката и тя дойде и той и се метна целия отгоре... много е лудо това мънинкото...
« Отговор #886 -: Юли 19, 2018, 09:29:33 am »
Ооо душички са и двете. Кучето си е куче, ще те разбере във всеки един момент. И като почне да ти се радва, да обикаля около теб. Ние като си ходим при нашите и още със спирането на колата чувам как рошльо почва да лае. Радва се само на нашата, на татковата и тази на батко. Иди разбери как ги познава. Пък като стане време за разходка и като почне да се мята и да скача. Гледаш 25 кг козина и сланинка как се отлепят от земята :lol: А другия маймунчо почва да трепери целия от радост.
*
« Отговор #887 -: Юли 19, 2018, 09:43:54 am »
Добро утро и от мен.
Слънцемое, дано по-бързо да стигнат до теб.

Helianthus, за Малинов съм чувала хубави неща. Аз лично съм далече от района и от хубавите клиники избрах най- близката до мен.
Като ходих на контролен преглед заради болничния при старата ми лекарка, която е във връзка с други центрове инвитро, тя ми каза "дано да не те бавят с времето в Щерев".
Изрази мнение, че големите болници по принцип, гледат да си правят оборота и да си върнат инвестициите. Тя сякаш е за по-малките ин витро центрове, но аз не съм сигурна как е апаратурата там в сравнение с по-големите специализирани болници.
Докато бях в реанимация, си говорих с една жена- нея я е оперирал Доганов, който е в Шейново май по принцип и каза хубави неща за него.
Иначе сестра ми ходи в болница Вита при Мая Василева. Тя е също от добрите лекари, за които съм чувала.
Също така във Вита е и доктор Попов, според мненията, които съм чувала е добър лекар, но е от по-сериозните и е по- строг като човек.

Един миг обич може и ще направи света съвършен.
« Отговор #888 -: Юли 19, 2018, 10:12:54 am »
Helianthus, аз ходя при д-р Милчева в Щерев и съм много доволна от нея. Страхотна е и като лекар и като човек, много си паснахме. Иначе за рискова бременност, според мен най - добрия е д-р Сигридов, той работи съвместно с доц. Русев и д-р Калчев. Намери ме, ако искаш във фейсбук, за да те добавя към групата на Сигридов, аз съм Михаела Виячева (на кирилица си е). Пиша от телефона и не чи е удобно да кача линк.
Маги мей, и аз много ти завиждам за сватбата, това е един наистина вълнуващ и незабравим ден. Аз също като мъжа на pav_la съм родена на 27-ми  :)
Хриси, всички те мислим. Дано сте успели да вземето правилното решение и за двамата.
Тери, моля се и за твойто кученце да преживее лечението и да се оправи :*
Маги, много е изнервящо, когато чакаш да ти дойде с определена цел. На мен в такива случаи винаги ми закъснява. Дано успеете все пак за ЗЕТ-а  :bighug: Ние нали пускахме нови изследвания. Имунологичните и генетичните се чакало 20 работни дни, така че.ще.се забавят. Но спермограмата на Митко е най-лошата от всички до сега, а вече над година пие различни добавки. Морфология 1%, а бързоподвижни 3%. Намалял е много и обема - 4,8млн.Откакто започнахме с изследванията, около 2г вече,  няколко спермограми е правил, варирали са стойностите, но това сега от къде дойде, направо не знам.

« Отговор #889 -: Юли 19, 2018, 12:18:59 pm »
Благодаря ви, момичета ❤️
Малинов ми е на 2 крачки, така че започвам да звъня по телефона за час след малко.
Михаела, намерих те във Фб, благодаря ти. Определено ще пробвам и при доктор Сигридов, дано има свободни часове.
« Отговор #890 -: Юли 19, 2018, 12:55:32 pm »
Здравейте, пред голяма дилема съм поставена. При спермограма в норма и проходими маточни тръби ми предлагат ин витро, защото съм със СПКЯ. Докторът ми обясни, че с лекарства ще стане, но е по-добре направо ин витро, защото би могъл да контролира стимулацията, а с лекарствата не. Освен това било по-добре да се забременява на спокойни яйчници, защото има опасност за мен при свръхстимулация. Има ли някоя от вас, която е била в същото положение? Ще искам още мнения, но... Предполагам, че не мога да кандидатствам по фонда  с диагноза СПКЯ и Хашимото?
*
« Отговор #891 -: Юли 19, 2018, 13:06:44 pm »
А защо не инсеминация с лека стимулация. Инвитрото има много оскъпяващи процедури като оплождане, пункция, замразяване на ембриони, трансфер. Съмнявам се всички жени по света със СПКЯ да са забременели с инвитро. Една моя приятелка с добавки само забременя при тежък СПКЯ. Доколкото аз съм запозната в това ви състояние не може да кандидатствате за фонда, освен ако няма и ЛУФ синдром със СПКЯ (да не се пукат фоликулите).
*
« Отговор #892 -: Юли 19, 2018, 13:14:03 pm »
Струва ми се странно да те хвърлят в дълбокото така.Аз пък познавам момиче с СПКЯ,в Плевен при Горчев си направи лапаро и забременя на 2рия месец.ИР изследвала ли си?Често съпътства поликистозата.
« Отговор #893 -: Юли 19, 2018, 13:49:04 pm »
Записах часове за Д-р Сигридов и Доц. Русев. Ох, това ме накара да се почувствам много добре, като крачка напред е.
:bighug:
*
« Отговор #894 -: Юли 19, 2018, 13:56:25 pm »
С. П. това е несериозно да искат да забременяване с ин витро. Много жени са със СПКЯ, но забременяват нормално! Да прави се медикаментозно лечение, проследява се овулация, но ин витро ние в повече. Кой доктор е това?

Направи изследване за ИР и пусни хормони на щитовидната. Много често със СПКЯ има такива проблеми.

HELIANTHUS, много се радвам.

Мише, какво да ти кажа тия мъже се повредиха нещо. Да не се е натоварвал или нещо подобно? Защо не питаш Мели за съвет?

*
« Отговор #895 -: Юли 19, 2018, 17:43:37 pm »
Helianthus, и аз това имах предвид от цел. Търсенето на решение на проблема може да те разсея от мисълта за самия проблем. Няма да забравиш или да спреш да чувстваш, но ще имаш какво да чакаш. Защото депресията иначе може да те накара повече никога да не пробваш от страх. Дано извадиш късмет с тези лекари и се открие някакъв проблем. Не защото ти пожелавам проблем, а защото така при следващата бременност ще си спокойна, че този път лекуваш проблема.
Мише, аз си мисля, че може да е единчен случай тази спермограма. Да не казват, че им трябвало 3 месеца на сперматозоидите. Мишо за 40 дена направи 3 спермограми, коя от коя по-различна.
Ние покрай нашите любимци изобщо не мислим за инвитрото. Което вероятно е добре. Поне за него сме спокойни. Но заради вас и докторката се опитвам да вярвам, че ще  стане. По принцип не съм черноглед човек, просто винаги се подготвям психически за лошия вариант. Винаги искам да знам, какво ще правя, ако не е желания изход на дадена ситуация. Така имам план за действие и продължавам. И сега заради вас и докторката търся знаци и вярвам (пак имам план, но и вярвам). До такава степен, че вече две вечери сънувам, че съм бременна от инвитрото с близнаци и всяка сутрин виждам как един щъркел лети на 3 метра над колата ни като отиваме на работа. Приготвил е бебета за нас май.
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #896 -: Юли 19, 2018, 18:06:38 pm »
Тери, много свежи сънища. Преди моят опит и аз сънувах разни неща за бременности. Тъй че дано това с близнаците да е знак и поглед в бъдещето. Стискам ти палци за една успешна процедура... И кученцето да се оправи :)
« Отговор #897 -: Юли 19, 2018, 18:21:55 pm »
Да, по- добре е с цел. И аз се надявам, колкото и странно да звучи, да се открие проблем и да може да се лекува при следваща бременност, иначе ще ме е страх направо да пробвам пак.
Тери, дано се сбъднат тези сънища, щъркела оглежда терена, че за кацане с близнаци трябва добра площадка  :D
*
« Отговор #898 -: Юли 19, 2018, 19:16:45 pm »
HELIANTHUS, не е странно. Проблемът има решение- решава се, няма решение- приема се. Неизвестното не носи нищо друго освен безпокойство и страх. При изследвания, на които имам разни гранични резултати или резултати, които показват нещо съм се радвала повече, отколкото на отрицателни.

Тери, не знам как ще ти прозвучи, но за теб съм спокойна, че съвсем скоро ще питаш разни бременни въпроси, за които ще се шашкаш много :) Ще си ходите с Мишо на консултации с д-р Даскалов, ще ти идват минимум 20 въпроса след като напуснете кабинета... Такива неща ми се въртят в главата.

Късмет на всички!
*
« Отговор #899 -: Юли 19, 2018, 19:50:46 pm »
Helianthus, а вие правили ли сте спермограма на мъжа ти и SDI тест. Ако не сте е добре и това да се види, защото и това е предпоставка за спиране на развитие на ембрионче.
Благодаря за пожеланията момичета, да ви се връщат, ако може съвсем скоро.
Павла, а при теб в края на краищата тромбофилията ли е била причина за неуспеха. Не ми се вярва като те знам чак за тази бременност да си я изследвала.
Напоследък все за Вистал се сещам. Как ли са с бебката.
« Последна редакция: Юли 19, 2018, 20:01:34 pm от teri_90 »