Мисля, че разликата е в очаквания отговор. При очакван слаб отговор се минава на двуфазовия- дълъг, защото след блокиране се образуват повечко фоликули, а при млади пациенти с очакван хубав отговор- къс. НО както бях каза, тук всички тръгват на дълъг, защото се борят за минимум 10-12 Я, за да има за ЗЕТ, а ако има проблем, тогава се индивидуализира. Другото е кога да се започне късия, на кой ден. Тук ми обясниха, че колкото по- рано, токова повече Я. Затова за инсеминация започвахме към 5-6 ден, за да им по- малко фоликули.
Мисля, че дните, в които не трябва да се изследва нещо или ако не съвпада поставянето на инжекции с посещението, може и сама да си ги правиш или да ходиш при някой. Аз всички сама съм с ги правила, защото сутринта се взима кръв, а вечер си правих инжекциите, след като излязат резултатите и се прецени дозата.
Аз пак да си кажа, че имам 2 ампули прогестерон ретард и 6 инжекции Оргалутран, ако на някой ми трябват, но искам да изпратя всичко заедно и вместо да ми се поема нещо на мен, тези пари да се преведат на Зачатие.