Аз проблем с ТСХ нямам, но си го меря на моя глава. Не съм 100 сигурна, но ТСХ се вдига по време на стимулация, в началото на бременността също е по височко, а как ще е през цялата бременност- индивидуално е. Опасното е по време на първи триместър, а около 12-13 седмица щитовидната на бебето заработва сама, но до към 20 седмица не е все още напълно развита. И естрогенът (по време на една бременност произвеждаме толкова, колкото за цял живот) , и ЧХГ повишават тиреоидните хормони. Ако е здрава жлезата- незначително, но ако ѝ има нещо- може и много. Аз ще се изследвам и след раждането, за да не развия следродилен тиреоидит, макар че не е много чест, а и по- предразположени са жени с диабет тип 1, но все пак. Нещо ми е висок пулса, гестационият диабет помага също. Поне да знам ако имам бейби блус от къде може да е едната причина.
И всичко това написах, само за да ти кажа, Слънчицето, че е добре да изчакаш ЧХГ да е на нула и да се понаместят малко хормоните. Така че другия месец изследвай по- добре.
Тук инвитро правят почти само по дълъг протокол. Беше ми много странно и, да си призная, малко страшно, че си имат готови рецепти, на които пишат само името и готово- това е стимулацията за инвитро- няма индивидуален подход, няма дяволи. Това беше и една от причините да правим 6 инсеминации, а другата- че все пак с инсеминации се получава бременност. Иначе се срещаш с биолог, който ти взима 200 евро, за да държи евентуалните ембриони на определено налягане. Също да обсъдите с него колко искате да ви се върнат. Аз от 4та инсеминация бях започнала да преговарям за къс протокол, но лекарката ми не беше много доволна
Късмет на всички!