0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #540 -: Юли 03, 2018, 08:45:23 am »
Лейди,аз колкото съм чела все е пишело през ден до овулация,в деня на,и двата след.За след не съм 100% сигурна.Просто обясни на мъжа си,че не си във форма и не той е виновен.Все пак е временно състояние.
« Отговор #541 -: Юли 03, 2018, 08:58:32 am »
Терииии много съм хепи че няма вече бактерийки. И аз имам още 3  дена от хапчетата и после и пробиотик и дано последвам твоя пример... хаххаха нали все пак заедно вървим ;) следвам те плътно хаха
Дописвам че видя коментара ти Тери - какво те притесня в това как ще реагираш на стимулацията? Нали те гледат пред ден - два и на момента се коригира стимулацията? Ако ви кажат че няма смисъл от инсе мисля че няма да е необходимо да се минава през целото това напрежение и стимулации и т.н. ще изчакаме да видиме мъжа ти как ще се представи и се довери на лекартата? Тери пускали ли сте му С с SDI тест?
На моя мъж от С с SDI тестаа ( така и не запомних показателите и карам по груб спомен) DFI - 21% ПРИ РЕФ < 30% и HDS 13 при реф < 25% и нз това добри резултатите са? Някое момиче ако е по запознато да си каже мнението моля :)
Момичета с този цикъл като цяло някакви странни неща се случвам. Първо в четвъртък вечерта по ежедневната превръзка има тъмно кафяво зацапване - стана ми странно но нищо... на другия ден в петък към 10 вече почна да тече, но по лекичко от попринцип и вчера ( 4 ден от МЦ) цял ден нищо не е текло и вечерта пак тъмно кафяво зацапване... ( да кажа че ми се наложи да вдигам тежко вчера вечерта) и след като вдигах тежкото почна да ме боли корема както когато ми идва цикъла и после като текна една червена кръв... днес вече не ме боли и пак има тъмно кафяво зацапване... толкова тъмно нямам спомен да ми е текло.. дали има нещо за което да се притеснявам или пак изтрещявам?

Слънчицето дано всичко е наред. Кога ще пускаш пак ЧХГ?
Хриси нз дали да се доверяваш на лекарите от града ви или да си изчакащ часа при Цветков. Той за кога беше? Хубаво е че и двете бебенца са добре :) стискам палци
Таня изби рибата дето се казва с тази стойност хахах кажи после какво е казала лекарката
*
« Отговор #542 -: Юли 03, 2018, 09:22:28 am »
Тери,ако наистина се влошат нещата,не знам какъв ще е смисъла от инсеминация,губиш време,нерви,пари.Изчакай петък все пак.
Слънцемое ,аз ако ме притеснява цикъла бих отишла на лекар.Нещо му става на цикъла,може да е от лечението нещо.
Вдруги ден съм на ЧХГ и пак при доктора.
« Отговор #543 -: Юли 03, 2018, 09:38:51 am »
Здравейте на всички :)

Хриси
, ти с първото детенце прееклампсия ли си имала, аз имах и с двете деца и четох много, аспиринът трябва да се включи най-късно до 16 седмица, за да действа, така че имаш време и да попиташ, обаче и аспиринът и фраксипаринът разреждат кръвта и не знам сега като си с кървене каква трябва да е дозата, питай доктора задължително, кръвно се вдига след 20 г.с., въпреки че аз с Калина вдигнах в 19 г.с. точно на феталната като ми го измериха беше високо за пръв път, с баткото в края на осмия бях, бях лека степен и накрая чак имах малко албумин, преди това само кръвното, рязко качване на кг и отоци, но по краката, по тялото по-малко, те станаха повече след като родих, сега чета усилено по темата и дано не се случва отново, че е много гадно изживяване. Пожелавам ти успех!
« Отговор #544 -: Юли 03, 2018, 10:26:18 am »
Докторката при която ходих вчера, каза че е била на някаква конференция в Турция и там са били коментирали пееклампсията, та световната практика уж вече била аспирин протект 150мг всеки ден от + теста... не се чакало след 12-16гс да се започне... И аз навремето така и четох.. че след + тест се почва аспирина за превенция на прееклампсия. За тромбофилията която също имам, пак фраксипарин/клексан след + тест. И да фраксипарина го започнах още след трансфера и признавам си го самоназначих. Аспирина също ще си го почна днес... ако имам кървене или по обилно кафяво зацапване ще го спра. Както казах не ми се рискува ама никак.... от такива доктори дето само ми мрънкат и не казват нищо точно, ясно и смислено ми е писнало честно ви казвам. Като питам искам точен и ясен отговор. На 5-ти в четвъртък ми е часа при Цветков и ако не ми отговори на въпросите за фраксипарина и аспирина и не остана доволна, няма да ходя повече при него, ще търся друг доктор.
« Отговор #545 -: Юли 03, 2018, 10:49:17 am »
Хриси, само не се ядосвай, сега трябва да си спокойна и съвсем правилно си решила да го смениш, ако усещаш, че не можеш да му имаш доверие, за аспирина колкото по-рано, толкова по-добре, но не по-късно от 12-16, аз това четох последно, та затова казах, че имаш време да попиташ, но колкото по-рано го започнеш, толкова по-добре разбира се, направи го както чувстваш, че е най-добре и всичко ще е наред :)
« Отговор #546 -: Юли 03, 2018, 10:56:08 am »
Благодая Ива... честно да ти кажа доверие на никой АГ нямам, след бременността с дъщеря ми. Никой не ми дава точни и ясни отговори... само ми мрънкат всички... включително и АГ която навремето спаси дъщеря ми... при нея си ходя редовно...нооо и тя ми мрънка и ми овърта.. ще видим какво ще правя.... може би въобще не са наясно с прееклампсията и тромбофилиите... и не знаят какво да правят
« Отговор #547 -: Юли 03, 2018, 11:21:24 am »
Да ти кажа, Хриси, мен с първото дете ме поддържаха с бетаблокери накрая вместо с Допегит например, с второто вече с Допегит, явно малко по малко започват да се ориентират, ама ние нямаме време да ги чакаме разбира се, и двете ми деца се родиха 3030 и 2450 гр както вървяха напред, но поне сме живи и здрави и в това трябва да вярваш и ти сега, пий аспиринчето, то реално ти е назначено от гинеколожката, при която си била вчера и вярвай, че този път ще е различно :)
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #548 -: Юли 03, 2018, 11:28:46 am »
Хриси, има лекари, които не мрънкат, а обясняват и обясняват.
В Пловдив д-р Даскалов е такъв, не просто ми обясняваше, ами и толкова пъти ми повтаряше едно  също, че и на сън да ме бутнеш, можех да го кажа.

Тери, дано да е лек и маловажен проблема при Мишо. А ти добре да реагираш стимулацията.

Слънцемое, ако те притеснява цикълът ти, наистина се консултирай с лекар.

Момичета простете ако пропускам някоя, но ми се мотае едно 8 годишно и си търси внимание. Пък и пак се появиха проблемите ми с кръвното.
*
« Отговор #549 -: Юли 03, 2018, 15:30:01 pm »
Лейди, евала нямаш желание и през ден. Да му имам терзанията на твоя мъж.
Тери 😁 той се притеснява, дали не е в него проблема. Хем сме говорили много пъти, хем знае, колко важни са хормоните и пак.
Стискам палците, всичките които имам за петък. И не бързай със заключенията относно инсеминацията. Чакай първо да видим резултатите.
*
« Отговор #550 -: Юли 03, 2018, 15:57:32 pm »
Слънцемое, аз даже слагах Гинофилус и по време на цикъл. Определено мисля, че от него се изчистих. Ти каза, че ще го купиш също. Да те предупредя, че от него се позасилва течението, но както обясни Павла, е нормално при прилагане на лактобактерии. Да не се шашнеш като мен. Ще ти стискам палци да ги избиеш и твоите гадини.
Иначе мен не ме мислете, аз хич не съм се притеснила. Или инсеминация, или инвитро. Важното е, че задвижихме нещата. Чакането повече ме тормозеше :)
До края на годината ще видите как ще напълним темата само с бременни.
Иначе за Аспирина, на мен ми го предписаха след предполагаемата инсеминация. Разреждал кръвта и лигавицата, та според докторката щеше да помогне, ако има ембрион да пробие лигавицата и да се прикрепи. Е страничния ефект за разреден цикъл не го бях предвидила, но сигурно помага.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #551 -: Юли 03, 2018, 18:06:02 pm »
Здравейте момичета,
Някоя от вас правила ли си е изследване за тронбофлебия?
Доколкото разбрах е добре да се прави в генетични лаборатории и струва към 380 лева.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
« Отговор #552 -: Юли 03, 2018, 18:28:27 pm »
Аз съм правила. Не помня цената, към 300 лв беше пълния пакет. Хубаво е да се направи. На мен така ми откриха мутация на ген за отговор при стимулация
*
« Отговор #553 -: Юли 03, 2018, 18:38:22 pm »
Тери, мерси за отговора. Аз съм на 36 г. и ме чака процедура инвитро есента. За друг вид процедура не са ми говорили заради ендометриозата ми. Когато си правеше изследването за тронбофлебия, имаше ли значение времето и други медикаменти? Аз съм на золадекс за 3 месеца и се чудя кога да го направя.
Пожелавам на всички ви скоро да имате чудесни новини и да гушкате сладки, живи и здрави бебчета, които мнооого да ви радват!
« Отговор #554 -: Юли 03, 2018, 18:48:45 pm »
Привет от мен :)
Накратко за моите патила!
21.12.2017 г. спонтанен аборт в 6г.с. без оперативна намеса. Първи нормален цикъл на 22.2.2018 г.
А от вчера мисля, че този месец чудото се е е получило. Закъснява ми 2-ри ден. Боли ме ужасно глава, гади ми се от пастата за зъби, гърдите не мога да си ги докосна - болят ужасно, вие ми се свят, а посещението до тоалетната е през половин час. Точно по същия начин се чувствах и първия път! Тест - ами тогава избързах да го направя, но сега не бързам. Макар, че съм ужасно нетърпелива!
Силно се надявам да е положителен! Ако е, то бебето ще е със зодията на таткото :)
« Отговор #555 -: Юли 03, 2018, 19:06:06 pm »
Здравейте, интересувам се за клиника в София. Нищо особено не мога да кажа за нашия случай. Основен фактор е възрастта. Моята, разбира се. За това искам да посетя специалист, да видя има ли изобщо шанс за нещо. Следих овулация преди няколко месеца- имах такава. И изследванията ми бяха добри. Днес пак пуснах, да видя какво е положението.
« Отговор #556 -: Юли 03, 2018, 19:22:44 pm »
WideD генетичното изследване е за Тромбофилия, а не тронбофлебия. За генетичните няма значение кога ще ги правиш и какви медикаменти приемаш.

Mary cherry защо си мисшиш че в теб може да е причината.. като за начало една спермограма на партньора и една цветна снимка на тръбите при теб, както и полови и щитовидни хормони. За сведение моя ММ е на 30 и е с мъжки фактор.

bborisova прави тест и стискам палци да е +++
*
« Отговор #557 -: Юли 03, 2018, 19:48:35 pm »
Мерси Хриси :-) сега видях какво съм написала..
Mary cherry, аз смених няколко лекари из София, но сега съм се ориентирала към Щерев, защото е от добрите клиники и записват часове в разумни срокове. Но и за други клиники съм чувала много хубави неща-Надежда например, но дълго се чака за час там. За мен е важно специалистите да са добри, апаратурата да е на ниво, както и отношението и атмосферата да са обгрижващи и успокояващи. Важно е да вярваш на лекаря си и да мислиш позитивно. Стискам палци да гушнеш най-скоро в ръце пухкаво слънчице :-).
Bborisova, дано, дано, дано се е случило! Пази се и си почивай максимално  :-) :) :-) положителен тест ти пожелавам!
« Отговор #558 -: Юли 03, 2018, 20:36:23 pm »
Момичета, аз си направих изследване за тромбофилия в Майчин дом София, разширения пакет беше 100 лв, което е значително по- евтино от в другите лаборатории. Чакам резултата тези дни.
*
« Отговор #559 -: Юли 03, 2018, 22:04:28 pm »
Хелиантус, пиши после точно какво е изследвано, защото един ген на мен ми струваше 30лв. Изследваха над 10 гена и така се натрупаха. Не всички от тях са за тромбофилия.
Борислава, много хубаво звучат тези симптоми. Направи си тест, по-добре по-рано да знаеш, ако си бременна, за да ти дадат може би Прогестерон. Пожелавам ти много хубав резултат и финал след 9 месеца.
Хриси, Слънчице, не пускам пръстите за вас още 8-9 месеца. В готовност съм да включа  и няколко за Маги.
Слънцемое, сега се сетих, че беше питала са СДИ тест. На нас лекарите ни казаха, че няма смисъл да се го изследваме. При тези спермограми щял да бъде крив. А и няма да промени по никакъв начин факта, че сме за ИКСИ.