0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 15
« Отговор #260 -: Юни 20, 2018, 21:09:44 pm »
Доколкото знам ЧХГ трябва да е над 1000 за да се види. А ти за още 2 дена даже ще го минеш.
« Отговор #261 -: Юни 20, 2018, 21:11:35 pm »
Още утре ще им се обадя да запазвам час. Благодаря ви!

Дали има нужда да пускам 3то ЧХГ?
« Последна редакция: Юни 20, 2018, 21:36:07 pm от Hristinchet0 »
*
« Отговор #262 -: Юни 20, 2018, 22:00:23 pm »
Христинче, чудесно ЧХГ!!! Друго изследване пускала ли си?
Аз бих си пуснала и в петък за всеки случай. Иначе мисля, че в понеделник ще се види нещо, макар да е малко рано. Коя седмица ще се паднеш тогава?
« Отговор #263 -: Юни 20, 2018, 22:06:24 pm »
Павла, друго не съм изследвала... в понеделник чхг и днес.

Може би да не избързвам с преглед? В сайта пише че след + тест назначават час за преглед 20дни след трансфера...

Утре ще кажат кога ще е, няма смисъл май да ходя другата седмица, да не видят нищо или нещо ама незнайно какво и да се спукам от притеснение... по-добре след 2ри.
*
« Отговор #264 -: Юни 20, 2018, 22:10:42 pm »
Хриси, на мен моя доктор ми е казал при 10 дена закъснение. Е още не съм я докарала да ида на този преглед, той си ме чака всеки месец :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #265 -: Юни 20, 2018, 22:23:15 pm »
При мен на 6тия ден закъснение от МЦ се видя нашата малка точица.
« Отговор #266 -: Юни 20, 2018, 22:58:00 pm »
Долу горе е така Тери. 300 лв. е инсето. Хапчетата и те към 40 лв., прегледи. И пари за билети отиване и връщане или да заредим колата и те се трупат ли трупат :D
« Отговор #267 -: Юни 20, 2018, 23:05:04 pm »
Здравейте , момичета, аз съм от новите във форума, както и по пътя към мечтаното бебче . Преди два дена ходих при д-р Станулов в болница " Лозенец"(първа консултация по тема стерилитет), тъй като имах  кръвни изследвания и някои на основните хормони на щитовидната жлеза, не се наложи да ги пускам(всичко ми е в норма), на прегледа с ехограф се видя, че съм точно пред овулация(всичко ми е супер освен обърната матка или нещо такова), на  половинката ми спермограмата също излезе наред... Следващата стъпка е  цветна снимка за проходимост на тръби, тъй като имам операция от преди над 10 години от спукана киста на левия яйчник ! Някой има ли представа какво следва и в двата случая: ако  тръбите/тръбата е запушена, и обратно ако не е ? Извинявам се предварително ако въпросът ми  ви се стори глупав, но нямам никаква представа какъв е ритъма и какво ме очаква , а  незнанието ме притеснява много . Благодаря ви и нека всеки  да стигне мечтата си !
:)
*
« Отговор #268 -: Юни 20, 2018, 23:24:01 pm »
Петиамз, извинявай, но не си спомням при теб какво беше- от колко време опитвате и други неща.

Ако тръбите са ти добре- сигурно ще следите няколко месеца овулация, таймиран секс и така.
Моето мнение е да направиш посткоитален тест, защото ако е отрицателен напълно естественото забременяване става много малък процент.
Ако са запушени- може би ще има лапароскопия, за да се види какво е състоянието и при нужда да се прекъсне тръбата/те. Ако и двете са засегнати- само инвитро, ако  е само едната- ще гоните овулацищ от към здравата тръба.

Това е най- честото поведение.
Пожелавам ти да не се заседиш много в тази тема :)
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #269 -: Юни 20, 2018, 23:32:44 pm »
petyamz, добре дошла и дано не се задържиш дълго в точно тая тема, а бързичко да се преместиш в тези на бременните!
При една запушена тръба - продължаваш опитите да стане по нормален начин и изследваш още хормони, яйчников резерв, инсулинова резистентност ...
При две запушени тръби подготвяте документи за кандидатстване по фонда и подготвяте инвитро.

п.п. Ох, Маги, така ми стана мъчно, като писа „дойде ми“, после се залисвах с Ники, висях по площадки да 9 маса и чак сега видях продължението - отдъхнах си. Мъти си го на спокойствие и да родиш на Моника едно сладко братче!
*
« Отговор #270 -: Юни 21, 2018, 08:57:49 am »
Добро утро!Как се днес?Аз съм още в странно настроение и не мога да се зарадвам.Чакам да дойде утре да пусна още едно ЧХГ.

Христинче, вчера моя доктор ми каза преглед на 10-ти ден след теста.А теста е на 7-ми ден на траснфер на един бластоцист.Та си мисля, че ще те видят в събота.

Петиамз, радвам се че се присъедени към нас!Хубаво е когато има с кой да споделяш или да питаш за съвет.
Сега ще ти изпиша стъпките една по една.Дано не съм досадна  :oops: и ако нещо сте го направили го зачеркни и наблегни на другите :)
1. Полови хормони при теб на 2-5 ден от МЦ и Антимюлеров хормон
2. Хормони на щитовидната жлеза
3. Спермограма, разширена по Крюгер(обикновената не дава достатъчно информация)
4. Цветна снимка на маточни тръби
5. Проследяване на овулация

В зависимост от горните изследвания се предписват допълнителни.

Аз съм с една проходима тръба и една запушена.След цветната снимка и установяване на запушването на едната направихме Лапароскопия за прекъсването и.Водим се неизяснен стерилитет и сме опитвали всичко, за да забременея.Забременях веднъж спонтанно и имам едно детенце.Преди да забременея имам инсеминации и ин витро на ЕЦ.Като стана на 3 години малката решихме да пристъпим към ин витро за второ дете, тъй като ново спонтанно забременяване не настъпи.

Написах горното да знаеш, че с една, с две, без тръби се забременява :) Има варианти.

От колко време опитвате?На колко си години?

« Отговор #271 -: Юни 21, 2018, 09:16:35 am »
Записах си час... Казаха че записват часове най-рано 10 дни след първия + тест.
На мен ми записаха час за 5-ти Юли. Тогава живи и здрави ако всичко е наред, май и сърчице може да се види как тупка. Би трябвало тогава да съм 6гс + .
« Отговор #272 -: Юни 21, 2018, 09:19:46 am »
Хрисии, на 9-ти ден такъв резултат ми се струва за двечки  :oops: И на морето да си почиваш, но и да се пазиш  :kiss:
Маги, сигурна съм, че и твоят резултат утре ще е  чудесен, даже стискам палци да се е утроил като на Хриси  :kiss:
Лейди, аз ги пия от няма и месец, няма как да има предозиране. Изписани са ми по 6 на ден за 3 месеца и още 3 месеца по 3 на ден. Вечер обаче не ми става така, може би защото ги пия преди лягане и после заспивам, не знам... Но сутрин ми става много зле, днес даже не успях да ги задържа. Не знам да не би пък да не ми понасят нещо. А и ги пия заедно с Fertilaid, да не би да има някаква реакция с тях или с инжекциите. Уж в аптеката на Щерев ми казаха, че няма проблем и за двете неща. Но ще ги спирам, ако продължава така, че е много неприятно.
« Отговор #273 -: Юни 21, 2018, 09:23:00 am »
Само забравих да ви питам.. дали според вас да си пускам още едно чхг?
*
« Отговор #274 -: Юни 21, 2018, 09:35:40 am »
Аз бих пуснала, така ще ми е най-спокойно.Ама аз съм луда :)

*
« Отговор #275 -: Юни 21, 2018, 10:14:08 am »
Аз подкрепям, Маги. Те двете с Павла живеят на моята вълна: "По-добре излишно изследване, отколкото пропуснато".
Аз да се отчета: има надежда за мен. Дискомфортът явно е бил от секса с презерватив(то си е неестествено това - секс за удоволствие. Сексът е за правене на деца :D). Днес вече съм добре, засега нямам и течение. Отпускам 2 от пръстите си и тях ще ги стискам за себе си да се изчистя този път. Другите 18 остават силно кръстосани за хубави ЧХГ-та. Хайде, време е много се задържахме. По ред на номерата да се местим в другата тема: сега ни е ред май на нас с Тани, Слънцемое по стаж в темата :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #276 -: Юни 21, 2018, 13:11:31 pm »
Маги, Хриси - браво момичета :) Страхотни ЧХГ-та :)
Дай Боже всичко да е ОК и девет месеца да сте две или три в едно  :wink:

*
« Отговор #277 -: Юни 21, 2018, 15:05:36 pm »
Тери, хубаво е, че имаш резервен план с хомеопатията. На твое място също бих опитала този вариант, още повече, че имаш и конкретен лекар хомеопат, от когото си доволна. Пожелавам ти пълно изчистване от всякакви бактерии.
Поздравления за Маги и Хриси, нещата се развиват много добре!
« Отговор #278 -: Юни 21, 2018, 16:02:14 pm »
Добро утро!Как се днес?Аз съм още в странно настроение и не мога да се зарадвам.Чакам да дойде утре да пусна още едно ЧХГ.

Христинче, вчера моя доктор ми каза преглед на 10-ти ден след теста.А теста е на 7-ми ден на траснфер на един бластоцист.Та си мисля, че ще те видят в събота.

Петиамз, радвам се че се присъедени към нас!Хубаво е когато има с кой да споделяш или да питаш за съвет.
Сега ще ти изпиша стъпките една по една.Дано не съм досадна  :oops: и ако нещо сте го направили го зачеркни и наблегни на другите :)
1. Полови хормони при теб на 2-5 ден от МЦ и Антимюлеров хормон
2. Хормони на щитовидната жлеза
3. Спермограма, разширена по Крюгер(обикновената не дава достатъчно информация)
4. Цветна снимка на маточни тръби
5. Проследяване на овулация

В зависимост от горните изследвания се предписват допълнителни.

Аз съм с една проходима тръба и една запушена.След цветната снимка и установяване на запушването на едната направихме Лапароскопия за прекъсването и.Водим се неизяснен стерилитет и сме опитвали всичко, за да забременея.Забременях веднъж спонтанно и имам едно детенце.Преди да забременея имам инсеминации и ин витро на ЕЦ.Като стана на 3 години малката решихме да пристъпим към ин витро за второ дете, тъй като ново спонтанно забременяване не настъпи.

Написах горното да знаеш, че с една, с две, без тръби се забременява :) Има варианти.

От колко време опитвате?На колко си години?
Хубаво е да срещаш позитивни хора, Здравей !
Правиме опити от над 2 години, като за това време не съм следяла овулация, а и  работата на приятеля ми е свързана с пътувания, като се е случвало да отсъства и по цяла седмица ( в момента е същото). Аз съм на  28 години, а приятелят ми е на  22 ( хванал си е кака да го отрака   :lol: ). Имам следните изследвания до сега : хормони на щитовидната, обикновенни кръвни изследвания, обикновена спермограма, видяхме на прегледа че имам овулация в точното време (поне аз така разбрах ), пуснах си изследване за халмидии, тъй като ,ако не се лъжа ,се изисква за  цветната снимка... и всичко до тук е в норма и както трябва .  Продължаваме напред, стресът малко ми идва в повече, но и това ще преглътна, все пак мечтата си заслужава повече от всичко ! Успех на всички !
« Последна редакция: Юни 21, 2018, 16:04:09 pm от petyamz »
:)
*
« Отговор #279 -: Юни 21, 2018, 16:10:57 pm »
Значи ви трябват полови хормони и ЦС при теб и разширена СГ при него. Така ще имате пълна картина.

Ох аз съм изплашена. Лежа и не мърдам но продължава да ми зацапва, а има и червена нишка вече. Ще полудея!