0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #960 -: Юни 11, 2018, 13:08:56 pm »
Не сме решили кога. И през д-р Мели трябва да мине мъжа ми, нооо мисля да ходи вече сам. Имам нужда малко от почивка от лекари. Очевидно този месец ще съм на лечение на бактерии и смятам да не правя фоликолуметрии и т.н.
Иначе тук може да видиш какви цени са при Конова. Много ми хареса как са изнесли информация за всичко, което правят
http://ivfpleven.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #961 -: Юни 11, 2018, 13:16:51 pm »
Мише, ти си от София, може да отидеш при Кацаров ако не сте ходили и той е андролог.А може да пишеш и на д-р Даскалова тук във форума, тя ще ти отговори със сигурност.

*
« Отговор #962 -: Юни 11, 2018, 14:21:35 pm »
Здравейте, днес си взех резултатите от микробиологията, очевидно не са много добри. Изписаха ми таблетки за пиене Макмирор (активно в-во нифурател) + Омни биотик 6, който струваше 58 лв.  8O + от миналата седмица Силверджин вагинални капсули... Някой има ли впечатления от тези лекарства? Как ви се струва резултатът от МК?
Тери, Слънцемое, вие с какво се лекувате?
« Отговор #963 -: Юни 11, 2018, 14:56:45 pm »
Здравейте, момичета, аз изчезнах за малко, но ви следя :) Сега ще се върна да дочета и последните 4-5 странички. Аз с тези прекрасни изследвания се оказва, че или ще имам ановулаторен цикъл или късна овулация, което не си личи особено от LH-то на 3-ти ден, ама явно е така...ходихме на почивка за седмица и спрях да меря и БТ и тестове за ову не правих, върнах се на 12-ти ден, на 13-ти правих ову тест и беше почти с една лентичка, такова нещо съм виждала на 9-ти ден, ама на 13-ти не бях, по принцип овулацията ми е на 15-ти ден, обаче днес е 17-ти ден и едва днес е една идея преди положителен теста, като се има предвид, че цикълът ми е 27 дни от декември насам, преди това и по 26 този месец съм го отписала, а и уж изследвания щях да правя на прогестерона на 7-ми ден след ову, то какво стана не знам, температурата сериозно премерих днес за първи път, нещо ми дойде вповече и си е 36,6, нормална за мен ФФ температура, даже спад няма като за овулация, не знам какво става, ама ми е криво, даже секс не ми се прави, а ще се наложи днес и утре и вдругиден и после след ден почивка...ходих и на лекар на 13-ти, ами...изводът е, че ще се наложи да си записвам час в репродуктивна клиника, лекарката каза, че нищо ми няма и да спра да меря температура и да правя тестове, взе ми цитонамазка, че нямам от тази година, поопипа ме тук-там, по възклицанията предполагам, че ако има овулация ще е по-скоро от десния яйчник отколкото от левия и...това беше...не ме видя на ехограф, а й казах, че ми е 13 ден...а...пипна ме за късмет  :D...каза да сме в определена поза и това беше...аз обясних, че ми е къса очевидно ЛФ, но тя каза, че ако трябва ще пия дуфастон, ама ще се разбере от цитонамазката, в която лекарят, който я изследва гледа клетките, които са различни преди и след овулация и на база на деня, в който е взета и размерът им преценява има ли отклонения  8O...направо се изумих...
« Отговор #964 -: Юни 11, 2018, 15:05:59 pm »
Хана Монтана на мен ми изписаха Флажил 500 2х1 за 5 дена. Само това - и то струва 3.50 (някаква такава символична сума). Само това ми дадоха, и 10 дена след последната свещичка да ходя да ми вземат за това МК и би трябвало всичко да е ок. При мен има малко липса на лактобацили ама ще видя малко лактажин да си слагам след като ми вземе микробиология, за да има малко. Казаха, че ако евентуално не се е оправила, ще ми изпишат и някакви хапчета, но силно се надявам вече да е ок. На мен последната ми МК беше от ноември и тогава пак имаше липса на лактобацили и пак си слагах лактажин, но поне нямаше бактерии и такива гадости. На теб много неща са ти изписали - не разбирам много от тия МК ама няма ли да са ти в повече при положение, че си само с данни за преход от нормална флора към бактериална вагиноза?
Ива_ангел не съм много наясно, но това за цотанатамазка вярно ли? За първи път чувам такова нещо, на моята пишеше само нормални клетки..
« Отговор #965 -: Юни 11, 2018, 15:21:30 pm »

Дано се вижда това, което изрязах от миналогодишната ми цитонамазка, има един ред, който се казва: Хормонален статус спрямо ПРМ и там, ако има нещо в клетките, което не отговаря на фазата на цикъла цитологът вписва коментар.

На всички стискам силно палци за всичко, да се изчистите от бактерии, да имате положителни тестове, да минат успешно всички планирани процедури!!!!
« Последна редакция: Юни 11, 2018, 15:23:10 pm от iva_angel »
« Отговор #966 -: Юни 11, 2018, 15:40:06 pm »
Момичета, спомняте ли си че спечелих безплатна инвитро процедура от клиниката на Владимиров. Сега им написах емейл. Когато бяха написали имената на спечелилите имаше и две имена резерва. Аз отказах процедурата. Няма смисъл да я задържам...имам си 2 прекрасни ембриончета при мен на топло и още 6 си чакат реда. Нека тази процедура помогне на някоя друга двойка, която има нужда. Ако изтеглената двойка чете искам да им пожелая това да им е последния опит и той да бъде успешен.
*
« Отговор #967 -: Юни 11, 2018, 15:57:23 pm »
Прекрасен човек си, Хриси, Скоро Господ ще те възнагради, не се съмнявай!
« Отговор #968 -: Юни 11, 2018, 17:06:17 pm »
Много благородна постъпка от твоя страна :) Скоро време очакваме една много чудесна новина от теб Хриси :)
*
« Отговор #969 -: Юни 11, 2018, 18:09:01 pm »
Хриси ,адмирации,ще ти се върне доброто !
Аз съм много озадачена.Излезе ми микробиологията.Абсолютно чиста.И как стана така,предния път на цитонамазката от януари колпит,бактериална вагиноза,не знам си какво.Сега нищо!И то без да съм лекувала.Или е станало чудо или теорията на Фани за общите изследвания се потвърждава.
*
« Отговор #970 -: Юни 11, 2018, 19:03:43 pm »
Слънчице, възможно е. Тялото се е преборило само. А и може от антибиотиците след ЦС, ако са ти били предписани.
Ива, е такова нещо за цитонамазка, която гадае овулация не бях чувала. Или е много напреднал този лаборант, или на стъклено кълбо вещае.
Нали казваш, че сега потъмнява втората черта. Възможно е да има късна О. Моята се побърква, ти на 15ден, ту на 11-12, такива леки изменения са в рамките на нормалното. Чудих се първоначално, че 10 години съм била с цикъл като часовник, но е нормално. Освен това аз например никога нямам този спад преди О, а доказано имам О. Захващайте се за работа и късмет
Хана, преди години само Макмирор ме извади от хронични гъбички. Утре на лекарката ще настоявам да ми го предпише и ще отпиша този месец за опити.
Забравих да ви кажа от кое се чувствам най-доволна от ДРЗ. Мен ме бяха сложили отвън да насочвам хората. Поканих една много неуверена жена. Едва я убедих да влезе. Притесняваше се лекарят й да не й се обиди. Е убедих я и тя спечели ваучер от 500лв :)
« Последна редакция: Юни 11, 2018, 19:25:43 pm от teri_90 »
« Отговор #971 -: Юни 11, 2018, 21:19:06 pm »
Момичета разгледах профилите ви,всички сте едни прекрасни и лъчезарни дами и дано в най-скоро време и едни прекрасни мами. Аз във вторник съм при док да видим дали се е възстановила матката и ако всичко е наред началото на юли месец подновяваваме опитите за бебче
« Отговор #972 -: Юни 11, 2018, 21:49:58 pm »
Маги, още в началото на прегледите ходихме при андролога на Щерев. Тогава го прегледа, каза че няма причина за тази спермограма, назначи му доста скъпи добавки за 4 месеца, но много малка промяна имаше. Сега като отиде пак, след около година, му назначи още по - скъпи добавки. Така че мисля сега да пробваме при този от Пловдив. Iva_angel наистина по-добре отиди при репродуктивен специалист. На мен обикновените ми изгубиха доста време. А и не съм чувала за отчитане на ову без УЗ.....
Хриси, браво, дано двойката, която го вземе да има твоя късмет. Ти  как си? Поуспоки ли се?
Джулия, успех и на теб.
Слънчице, браво за микробиологията. Дано да имаш успех сега.
« Последна редакция: Юни 11, 2018, 22:04:47 pm от Mihaela Viyacheva »
« Отговор #973 -: Юни 11, 2018, 22:36:06 pm »
Момичета, прогестерона не ми е добре... 13.90нг/мл... притеснена съм... приемам 2х3 утрогестан вагинално и 3х1 дуфастон включен в събота... имам 1 кринон гел ще хвана утре да си го сложа... 😐
*
« Отговор #974 -: Юни 11, 2018, 22:53:23 pm »
Хриси, дано всичко е наред, каква трябва да е стойността на прогестерона на този етап? Предполагам, че всичко, което зависи от теб, си направила, сега остава чакането.
Слънцемое, относно лактобацилите - чувала съм, че препоръчват яденето на кисело мляко, не знам дали помага. Хубавото при теб е, че сега приключваш лечението и не пропускаш овулацията. 8)
Иначе при мен от изписаните ми 3 лекарства едното е пробиотик, него не го броя за медикамент. Вагиналните таблетки ми ги изписа като общо противовъзпалително средство. Историята всъщност е следната - отидох на безплатен гинекологичен преглед по време на кампания на една клиника, прегледът включваше колпоскоп. След колпоскопията лекарят ме стресна с директното назначаване на биопсия и диагноза дисплазия на шийката и то още преди да е видял резултата от цитонамазката, която се оказа добра - I група от шийката и II от цервикалния канал. Затова отидох при друг лекар за второ мнение с изследванията от безплатния преглед. Тя ми предложи тест за ЧПВ вместо биопсия и след резултата ще видим какво ще правим. При нея сама си поисках микробиология и оказа се имало е защо. След следващия цикъл ще отида за ЧПВ теста... после ако трябва и биопсия.
Тери, мерси за отговора за Макмирора, щом е свършил работа при теб, дано и при мен подейства добре. Иначе и при мен месецът е отписан, няма как :(
Искам да попитам дали и партньорът трябва да предприеме някакво лечение/изследване? Знам, че мъжете по-трудно получават такива проблеми, но все пак не ми се рискува при положение, че правим опити за бебе.
« Отговор #975 -: Юни 11, 2018, 22:56:39 pm »
Хана монтана, благодаря ти... Ни най-малка представа си имам колко точно трябяа да бъде...
*
« Отговор #976 -: Юни 11, 2018, 23:30:19 pm »
Христинче, ти нали слагаш и вагинално? Мисля, че той е по-важен. Звънни на лекаря си и му кажи, ако има нещо притеснително- ще ти промени дозата или ф-мата на прием.
*
« Отговор #977 -: Юни 12, 2018, 08:15:07 am »
Момичета, аз съм направо в шах и мат от микробиологията. Сега пък имам ентерококи.
Започнах с кандида, после Ешерихия, после стрептококи, после пак Ешерихия и сега ентерококи 😯😯😯
Маги, как са ембриончетата, готови ли са за утре?
« Последна редакция: Юни 12, 2018, 08:17:01 am от teri_90 »
« Отговор #978 -: Юни 12, 2018, 08:41:34 am »
Писах на доктора. Каза да започна да бия прогестан по една инжекция на ден. Ще звънна само че на сестрите да кажат каква игла да купя за тях.
« Отговор #979 -: Юни 12, 2018, 08:42:56 am »
Терии нещо многооо странно се случва... ти къде си пускаш да ти се изследват микробиологиите? И изобщо възможно ли е, при все че се лекуваш, а Мишо нямаше проблем с неговата микробиология да ти се появяват все нови и нови гадости? Нещо не ми е като хората...