0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #940 -: Юни 10, 2018, 22:39:30 pm »
Хриси, помисли си за прекрасните неща, коите те чакат при положителен резултат и то може да е съвсем скоро. Фокусирай се върху това и не обръщай внимание на околните. Много е стресиращ периода след трансфер, но и много вълнуващ. Все пак имаш в теб твоите ембриончета и до доказване на противното са живи и здрави.  :bighug:

А относно редакцията ти, съм сигурна, че говорят хормоните ти. Знаеш колко двойки има, които не могат да имат дете по естествен път, за всички ли трябва да е лош знак и просто да си кажат, че явно не трябва да имат деца и да спрат да се борят? Отърси се малко от негативните емоции, прегърни прекрасната си дъщеричка и се наслаждавай, на това което имаш.
« Последна редакция: Юни 10, 2018, 22:49:58 pm от Mihaela Viyacheva »
« Отговор #941 -: Юни 10, 2018, 22:49:11 pm »
Няма как да игнорирам хората около мен...в една къща живеем... старая се да избягвам контакт.. но те са около мен и ми действат негативно...няма как сестра му.. която е на 39г.. и няма още деца, да ми казва да сме намалили темпото и някакви такива неща.. свекърва ми да се мръщи като казахме че ще правим инвитро за второ дете и да ме пита “това кой го реши”... моя си го вее вятър на бял кон...в главата му е само работа и работа...та грам не се сеща да ми помогне за нещо.. все и той е изнервен покрай тая пуста работа и си го изкарва на мен... а бе незнам.. може би този опит ако е неуспешен да приключим за сега до тук...
*
« Отговор #942 -: Юни 10, 2018, 22:58:28 pm »
Хриси, много хормони са ти се събрали. Те не са и само от този месец. За няма и половин година преживя забременяване, мисед, хиперстимулация и сега трансфер. Как да си освен пред някакъв срив. Просто този месец е много наситен с емоции за вас и ти избива. Не се ядосвай на себе си, всички избухват понякога, колкото и перфектни родители да са. Не се отписвай отсега. Точицата и тя се беше отписала, плака няколко пъти, защото я избиваше и нея на депресия, изнервяха я гости вкъщи и така. За съжаление кофти се стекоха нещата, но това не променя факта, че имаше бременност. Горе главата! Този месец трябва да е силен :)
Танче, сетих се да хвърля поглед и на твоята графика, като не се обаждаш из форума никаква. Много ми харесва днешната стойност :)
Вистал не се е появявала отдавна. Дано цари хаос от щастие в  техния дом :)
Слънчице, бабините зъби няма да навредят. Да си прави чай. А относно това, че се е стъписал. И на Мишо веднъж се случи. Първия месец като започнахме и му казах, че съм в О. А според д-р Петрова няма мъж, който не го е правил минимум веднъж. А този, който твърди, че не е, ще му се случи. Каза, че просто като знаят, че днес е деня и нещо се спичат. Ние затова с Мишо обсъждаме и замръзяване на материал, да има един резервен за процедурите. Но се чудим колко ли скъпо ще ни кажат. Мисля, че някъде съм чела за 600лв на година, ама дали може и за по-малък срок ще питаме тази седмица.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #943 -: Юни 10, 2018, 22:59:05 pm »
Ти не мисли от сега за неуспешен опит. Ние всички ти стискаме палци и може пък това да е твоя опит и само да си тормозила малките човечета с отрицателни емоции. Винаги има някой около нас, който не ни разбира и е трудно да не се ядосваме. Но все пак щастието е и вътрешна нагласа и убеждение. Имаш толкова неща, заради които да се радваш, когато ти стане тъжно си мисли за тях. 
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #944 -: Юни 11, 2018, 08:07:41 am »
Христинче, най -големият знак е в сърцето ти. Щом чувстваш, че искаш отново да станеш майка, това е знака...
Ние като започнахме ин витро опита и яз казах на една много добра моя приятелка, тя също няма деца вече три години, ходи по гледачки, а я е страх от лекари. Толкова много и говоря .. но не ме слуша мен. Страх я е от процедури и изследвания. Та тя ми каза тогава, "  тооо.. ако е ин витро, все едно се бъркаме в работата на Господ. Щом той е решил да не става по естествен път, значи така трябва. Не е  биологично забременяване и все едно няма да е наше бебето " ..  побеснях ти казвам. Ама веднага ми дойдоха думите и  я питах: Добре ... А тези хора, които успяват и имат ин витро бебета, нима на тях Господ не им е помогнал? "
Та..  искам да ти кажа не обръщай внимание на приказки. Всякакви ще чуеш и от близки и от по- близки. Слушай сърцето си и не се съмнявай, че ще станеш майка. Стискам ти много палци.
*
« Отговор #945 -: Юни 11, 2018, 08:48:18 am »
Точице,  :youwoman: :youwoman: :youwoman:
Другата година юни месец ДРЗ ще е в Пловдив, та да я доведеш. Ще има лекари, които гадаят бъдещето и вещаят добри времена.
Иначе на тазгодишното ДРЗ аз отидох с идеята само да подкрепя събитието. Но единия аспект на подкрепата на събитието е да се провеждат и консултациите все пак. Хората така се престрашават като видят, че някой е седнал при някой лекар и те решават да пробват. И аз уж се навих да си направя една консултация само. То взе, че ми хареса и на 3-4 места сядах. Единия лекар от Плевен направо ни отписа, какво съм си губила времето с инсеминации, давай инвитрото. Ето този подход много не ми харесва, как така уж има материал за инсеминация, ама той давай инвитрото, инсеминациите били загуба на време. Далеч не е така. Както казва д-р Мели, ако не дадат резултат, поне показват как реагира организма на стимулации, как се обработват сперматозоидите и т.н.
И сега полезаната информация, която смятам, че получих. Д-р Конова беше там също. Тя препоръча Мишо да мине през КИРМ Пловдив. Там имат д-р Сава някой си (ще проверя, ако някоя се заинтересува). Той бил ендокринолог и е специализирал в чужбина андрология. Както знаете, няма много андролози в България. Та може би Мишо ще го посети. Оказа се, че при мен не сме правили антиспермални тела и още анти нещо си. Според момичетата се прави след няколко опита, според Конова не.
Иначе аз наистина смятам, че не свърших особена работа, то основната работа е организацията, която Маги е поела. Но ще помагам за догодина. Мен ме сложиха отвън да казвам на хората накъде да влизат. И нали никого не познавам. На всички лекари напомних да се регистрират за томболата за ваучерите :D Конова изглеждаше сякаш ще си помисли по въпоса :D И пак нали никого не познавам. С кафето нали вървят късмети. И един възрастен човек тегли късмет за кафето си и аз му казах, че ако той изтегли късмета със забременяване, ще се гръмна. После се оказа, че той бил лекар и то участвал в екипа на първото бебе инвитро в Б-я :D Е поне го разсмях :D
*
« Отговор #946 -: Юни 11, 2018, 08:56:22 am »
Тери, ще опознаеш докторите спокойно.Аз на първото ДРЗ на което участвах като доброволец и член вече на Зачатие, предварително търсих снимки на лекарите участници в нета, за да знам кой как изглежда и да ги посрещам и познавам  :oops: Ми какво да правя :)

Христинче, много ти се насъбра!И аз съм минавала през тези мисли.Дали не трябва да имаме деца, дали не трябва да си останем сами.Но после ми мина!А и след едно естествено да започнеш с ин витро е доста травмиращо чисто психологически.

Точица, как си ти?

Мише, ще се видим пак, сигурна съм!

*
« Отговор #947 -: Юни 11, 2018, 08:58:04 am »
И този месец инсеминацията ми отпада. Обадих се в New life и пак имам някаква бактерия. Още сега си поръчвам от онези скъпите пробиотици на Фани и дано успея да се отърва, че в много криво време се появиха.
*
« Отговор #948 -: Юни 11, 2018, 09:20:04 am »
Ех, Тери много съжалявам!Какви са тия гадове значи!

*

To4ica13

• 337
« Отговор #949 -: Юни 11, 2018, 09:33:49 am »
Ех, Тери.. Дани пробиотикът да помогне. И аз пия, но заради раздразнен корем. Изписаха ми го от болницата тъй като имам едни  болки сутрин от лапароскопията насам ... Малко ме притесняват и се моля да отшумят. Надявам се да не са сраствания станали. :(
Другата година щом е в Пловдив ДРЗ идвам и аз.
« Последна редакция: Юни 11, 2018, 09:37:07 am от To4ica13 »
« Отговор #950 -: Юни 11, 2018, 10:05:53 am »
Момичета стискам палци, чета ви и ви мисля постоянно.
Може ли линк от ДРЗ-то да разгледаме снимки :)
Христинчето стискай зъби мила - всичко е за добро :)
Тери ти с какво се лекуваш? Айде стига вече с тия бактерии, че ама...
На мен днес ми е последен ден с свещичките - сутринта сложих една и довечера ми е последната. От днес съм в плодороден прозорец хахах и нали от утре вечерта ще може да си действаме? Ще са минали 24 часа след последната глобулка!
После към края на другата седмица и аз на контролна микробиология да видиме какви сме ги свършили :)
Усмихнат ден момичета :)
*
« Отговор #951 -: Юни 11, 2018, 10:12:55 am »
Според мен може да си действате, единственото, което би пречило на плувците е, ако лекарството ги избие. Вие си действайте, пък те дано оцелеят. Дано си се изчистлила, че и при теб криво се развиха нещата с ЦС. Наближава ли време за контролната С?
*
« Отговор #952 -: Юни 11, 2018, 10:19:02 am »
Точице,
процеса на образувания на сраствания е доста бавен,четох че ако стане отнема доста време.И мен ме наболяваше при някои движения ,и обличах 2 чифта дънки само,с всички други ме болеше.Отшумя всичко за около 20 дена.
Тери,много неприятно значи!Дано я оправиш и нямаш пречки вече.
Христинче,ти как си днес?
Хрис от Варна,какво се случва с теб?
Аз тая сутрин отивам да си видя прането на двора и една мишка ми мина през крака!С гадните си косъмчета!Така изпищях,чак съседа се показа.
И аз погледнах моята БКМ ,не е готова и е за антибиограма.Това означава ,че ще имам гадини.
« Последна редакция: Юни 11, 2018, 10:27:59 am от Слънчицето »
« Отговор #953 -: Юни 11, 2018, 10:24:31 am »
Тери, БТ пак варира, но съм вече на принципа каквото стане :) Не влизах, че бях много сърдита на Гошо заради събота и не ми беше до нищо. Иначе ви гледах снимките от Плевен, страхотни сте. Пловдив ми е по близо, така че живот и здраве другата година ще дойда и аз на ДРЗ :)
*
« Отговор #954 -: Юни 11, 2018, 10:36:21 am »
Ето снимки :) ОТ ФБ са, но са публични и всеки може да ги гледа https://www.facebook.com/pg/zachatie/photos/?tab=album&album_id=2075743872467520

« Отговор #955 -: Юни 11, 2018, 11:25:33 am »
Страхотни сте всички :) съжалявам, че не можах да дойда, но доста напрегнат уикенд имах...
Тери тя контролната С наближа (записала съм му часза др седмица), обаче инзи ден като ми каза че пак го боли гърлото и щях да припадна... За сега май е добре - давам му сироп и това е дано да се размине и да я направи тая пуста С и да видиме какво ще правиме :)
*
« Отговор #956 -: Юни 11, 2018, 11:41:09 am »
Видяхте ли това: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=53014.0;topicseen
Малко критериите са: търсим хора с перфектни показатели и само тубарен проблем, но има момичета, които могат да кандидатстват: Точице, ти си първата, за която се сещам.
« Отговор #957 -: Юни 11, 2018, 12:14:00 pm »
И Михаела също може да кандидатства.

Аз съм добре.. пуснах днес прогестерон отново... пада ми се 7ми ден след "овуто" късно довечера ще излезе резултата.. дано е добре.
*

To4ica13

• 337
« Отговор #958 -: Юни 11, 2018, 12:44:35 pm »
Благодаря Тери, ще подадем документите... Може да имаме късмет :)
« Отговор #959 -: Юни 11, 2018, 12:47:09 pm »
Хриси, за съжаление с този тежък мъжки фактор и тази още по-тежка ендометриоза сме доста далече от перфектните критерии  :D
Териии чак на мен ми омръзна вече с толкова инфекции, а ти не знам как издържаш. Много ме хвана яд като прочетох... Дано вече е последно отлагане на инсеминацията. А иначе и нас д-р. Конова ни посъветва за допълнителни изследвания и консултация с андролога, за който ви е разказала. Така че скоро и ние може да се засечем в Пловдив  :bighug: Кога мислиш да пускате изследванията?
« Последна редакция: Юни 11, 2018, 12:50:12 pm от Mihaela Viyacheva »